50 days of Green Happiness, mijn resultaat

Toen ik begon aan dit avontuur had ik niet gedacht dat het zo goed zou werken. Niet alleen ben ik er aardig wat gewicht door kwijt geraakt, ik voel me stukken beter. Ik zit lekkerder in mijn vel, mijn haar groeit sneller, is voller, mijn nagels zijn sterker, weinig last van PDS en ik heb nu eindelijk een regelmatige stoelgang. Voor mij iets wat al jaren allemaal niet vanzelfsprekend was. Nog even voor iedereen die niet weet wat The Green Happiness is:

De laatste 20 dagen

In de laatste twintig dagen ga je eigenlijk steeds cleaner eten. Ik voelde me er lekker en licht bij. Toch miste ik wel dat lekkere havermoutje af en toe hoor. Ook eet je op een gegeven moment een stuk minder snacks waarbij ik merkte dat ik soms gewoon trek had. Op die momenten heb ik het menu aangevuld met een stukje fruit of bananenbrood. Er zaten gerechten bij die erg lekker waren: linzenburgers met champignonrisotto. Maar ook gerechten die niet in de smaak vielen: green detox smoothie en de epic koolsalade. Ik heb van alle vastendagen slechts één dag gedaan. Ik voelde me op de dag zelf wel goed. Het was wel redelijk lastig vol te houden aangezien ze op mijn werk twee keer taart hadden. Normaal vind ik het niet lastig af te slaan maar als je niet veel eet en eigenlijk wel trek hebt is dat stukken moeilijker. De dag erna begon ik met duizelingen en daarom ben ik de volgende vastendagen niet gaan doen. Ik heb wel het programma aangehouden maar aangevuld met twee tussendoortjes.

The green happiness food

Drie gerechten uit het boek en twee gerechten van eigen hand. 

Het resultaat na 50 dagen Green Happiness

Niet alleen voel ik me stukken beter, ik ben ook een stuk lichter geworden. Het resultaat vind ik zelf echt verbluffend. Het verschil tussen de eerste en tweede foto is al heel erg bijzonder. Dat scheelt echt een hoop. De derde foto is gemaakt afgelopen 20 april, precies na 50 dagen.

Resultaat na 50 dagen Green Happiness Resultaat na 50 dagen Green Happiness

Gewichtsverlies : – 5,5 kilo
% Vet: -2,0%
% Spier: +1%
% Water: +1%

Taille: – 10cm
Navel: -10cm
Heup: -3cm
Billen: -8cm
Benen: -8cm per stuk

Vooral het aantal cm’s is op het einde erg hard gegaan. Qua kilo’s is er in de laatste 20 dagen slechts 1,5 kilo extra af. Ik merk dat ik ondanks dat wel echt kleinere kleding nodig heb. Ik ben ongeveer 1,5/2 maten kwijt. Bij een nieuwe samenwerking met een bedrijf heb ik ze even op de proef gesteld qua service/retourneren. Alles wat ik besteld had kon hup gelijk weer terug omdat het allemaal te groot was. Aan de ene kant heel vervelend maar aan de andere kant natuurlijk wel iets om trots op te zijn.

Het sporten heeft de laatste twintig dagen helemaal op z’n gat gelegen. Ik heb heel erg last van mijn nek en schouders gehad. Zoals ik in het vorige Green Happiness update artikel vertelde, zit er een wervel scheef in mijn nek en is er een zenuw bekneld. Zolang ik mijn armen niet gebruik gaat het redelijk, maar gebruik ik ze wel krijg ik er weer erg last van. Zelfs stofzuigen of het dragen van een tas op de desbetreffende schouder gaat niet. Na de laatste twintig dagen ben ik weer langzaam begonnen met hoepelen. Ik ben nog heel erg voorzichtig maar hoop dat het snel allemaal goed gaat en ik weer meer kan sporten!

Hoe nu verder

Ik was begonnen met het boek nog een tweede keer te volgen. Ik merk echter dat ik me er niet meer zo goed aan hou. De recepten worden nu een beetje te ‘winterachtig’. Als de zon schijnt eet ik liever een lekkere salade in plaats van een gerecht met pompoen of andijvie. Ik weet dat de meiden bezig zijn met een zomerboek en daar kijk ik dan ook erg naar uit. Dat ik me niet meer aan het boek hou wil niet zeggen dat ik het principe losgelaten heb! Ik heb namelijk zo veel lekkere gerechten gevonden die ik een keer uit wil proberen en vaak koop ik gewoon waar ik zin in heb en maak met die ingrediënten een gerecht. Natuurlijk wél volgens de principes van The Green Happiness. Ik heb af en toe gezondigd en ik merkte het dan gelijk aan mijn buik. Beeld je in, neemt 1 bakje vla en hop mevrouw ziet er binnen 2 uur uit alsof ze 7 maanden zwanger is. Die nacht en de volgende dag heb ik weer pijn. Op die momenten weet ik zeker dat soort voeding is niet goed voor mij.

Al met al, ik ben heel blij dat ik het programma van The Green Happiness ben tegen gekomen en dat ik zelf de stap heb gezet om eraan te beginnen. Je ziet altijd voor en na plaatjes en dan denk ik altijd jaaaa het zal wel. Nou mensen ik geloofde het ook niet maar het kan dus echt.

Is The Green Happiness ook wat voor jou?

53 Reacties

 1. 4 mei 2016 / 07:08

  Nee het is niets voor mij, maar wat een mooie resultaten zeg! Vooral die centimeters!

 2. 4 mei 2016 / 07:51

  Wow, mooie resultaten zeg! Knap hoor! Ik overweeg ook om mee te doen, ik volg Green happiness al een tijdje en ik vind ze erg inspirerend.

  • 7 mei 2016 / 20:23

   Ik heb er ook best lang over gedaan om eraan te beginnen. Ik zag de plaatjes en ik dacht jaaa zal wel haha. Uiteindelijk dacht ik waarom niet, ik probeerde het en ik merkte al snel dat ik me er zoveel beter door ging voelen. Dus zeker proberen mocht je nog steeds twijfelen 🙂

 3. Gaby ars
  4 mei 2016 / 09:56

  Top ! Looking good! Een reminder dat ik ook weer clean moet gaan eten ?.. keep up the good work ? en veeeeeel bewegen ?

   • Gaby ars
    7 mei 2016 / 21:00

    Haha voorlopig heb ik een hele cote.dor.reep op , maar hardlopen werkt echt voor je buik !! Ik wil ook weer een platte buik maar motivatie is ver te zoeken en niemand wil mee ?

 4. 4 mei 2016 / 10:09

  Prachtige resultaten! Super en zo knap dat je het vol houdt!

  • 7 mei 2016 / 20:24

   Thanks Sammie. Ja het voelt voor mij niet meer echt als volhouden maar meer als een andere manier van eten. Ik merk het zo erg dat als ik iets anders heb gegeten wat niet volgens die regels is dat ik dan direct last krijg van m’n buik of dat hij helemaal opzwelt. Dus dan is het ook wel een stuk makkelijker volhouden toch 🙂

 5. 4 mei 2016 / 10:16

  Wat een enorm goed resultaat! Ik ben ook een 2e keer begonnen en wilde inderdaad ook niet meer de winterse gerechten dus ik maak per week zomerse aanpassingen. Deze vind je op mijn website, mocht je interesse hebben 🙂

  • 7 mei 2016 / 20:26

   Ja ik zag het bij jou ook al hihi. Kan niet wachten tot het zomerboek er is hoor. Ik kom er zelf wel goed uit maar toch wel fijn om nog een keer zo iets te doen, wil er toch nog wat kilo’s af. Blijf nu goed op gewicht hoor maar echt afvallen dat minimaal.

 6. 4 mei 2016 / 11:38

  Oh wauw meid wat mag jij trots zijn op jezelf! Het resultaat is echt verbluffend, zeker als je je bedenk dat je het met eten volbracht hebt en niet met sporten. Erg bizar wat voeding voor effect heeft. Ik ben mij er ook heel erg bewust van geworden en heb erg veel interesse in dit programma. Ik woon nog thuis dus ik heb nog geen flauw idee hoe ik het in praktijk kan gaan brengen. Mijn ontbijt en lunch zijn in iedergeval al wel veel gezonder geworden, en groener natuurlijk, dus ik ga net als jij opzoek naar een ritme wat bij mij past. Zeker omdat ik de klachten ook meer dan zat ben!

  • 7 mei 2016 / 20:27

   Dank je wel lieverd! Ja je vertelde het vorige keer, het is inderdaad lastig als je nog thuis woont. Als je eenmaal het ritme gevonden hebt en merkt dat je klachten daardoor verdwijnen of minder worden wil je zeker te weten niet meer terug xx

 7. 4 mei 2016 / 15:29

  WAUW! Wat goed, you go girl! Ik ben heel nieuwsgierig, ik ga denk ook het boek bestellen. <3
  Liefs! Evelien

 8. 4 mei 2016 / 20:41

  Gewelidig, les, en dat sporten komt wel weer. Er zijn genoeg sportieve dingen die je wel kan doen, terwijl je je nek ontziet.
  Je onderbuik spieren trainen vanuit je benen, helpt al weer een stuk.
  Keep up the good work, ik ben trots op je en eigenlijk ook heel nieuwsgierig of ik het zelf zou kunnen volhouden.

  • 7 mei 2016 / 20:28

   Als je wilt mag je m’n boek lenen hoor om het een tijdje te proberen? Of wat recepten eruit te halen. Ik ga wat oefeningen opzoeken waarmee ik ga proberen mn buik wat steviger te krijgen. Dat is nog een beetje een slappe hap haha.

 9. 4 mei 2016 / 20:43

  Wat een ontzettend mooi resultaat!! KNAP! Ik kende dit nog niet maar ik ben nu wel nieuwsgierig! Liefs, Eva

  • 7 mei 2016 / 20:29

   Dank je wel 🙂 Ja ik had a gezegd met deel 1 nu moest ik natuurlijk ook b zeggen. Het is niet niks maar gelukkig zijn de reacties (voornamelijk) positief 🙂

 10. 4 mei 2016 / 23:14

  Wauw wat een goede resultaten zeg! Erg knap en ontzettend goed dat je dit zo durft te delen!

 11. Desiree
  5 mei 2016 / 00:16

  Wouw les super goed je ziet er top uit en wat een verschil zeg!! Bne weer even met me neus op de feiten gedrukt maandag weer strakke start voor mij.
  Let’s do thissss

 12. 5 mei 2016 / 11:16

  Wauw, wat een verschil! Je mag supertrots zijn. Ik ben momenteel bezig met afvallen maar vind het supermoeilijk om voor mezelf avondeten te maken. Ik denk dat ik het boek ook ga bestellen, maar wacht liever tot de zomereditie! 🙂
  liefs

  • 7 mei 2016 / 20:29

   Snap ik hoor! Ik wacht ook met smart op die zomereditie! Het is echt een geweldig programma en ik heb er heel veel van geleerd 🙂

 13. Kimberley
  5 mei 2016 / 11:38

  Wauw, wat een mooie resultaten! Dat je minder last hebt van je PDS is toch wel het allermooiste resultaat hiervan. De foto’s van de gerechten die je hebt geplaatst zien er overigens heerlijk uit <3.

  • 7 mei 2016 / 20:30

   De gerechten zijn ook lekker hoor! Natuurlijk niet allemaal maar de meeste vallen goed in de smaak. Ja dat is toch echt wel geweldig!

 14. Sanne Witjes
  5 mei 2016 / 12:47

  Mooi resultaat! Ik denk dat als je de laatste 20 dagen had kunnen sporten je wel meer gewicht was verloren. Ik zit nu op dag 10 en ik voel me goed. Ik geef wel vaak mijn eigen draai aan de gerechten omdat ik ze inderdaad ook erg winters vind. Een smoothie in de ochtend met verse aardbeien en banaan en en lekkere vegan burger op een hard broodje als lunch. Ik hoop na 50 dagen ook zo’n mooi resultaat te behalen.

  • 7 mei 2016 / 20:31

   Ze zijn inderdaad erg winters. Een smoothie in de ochtend is altijd lekker. Ik probeer er altijd wel groente door heen te doen. Mijn favoriet is die met ananas, banaan en spinazie of bieten met frambozen en banaan. Je proeft de groente wel maar het is niet heel erg overheersend. Fijn dat je je goed voelt met dit programma. 🙂 Succes nog en ik ben heel benieuwd naar jouw eindresultaat!

 15. Nienke
  5 mei 2016 / 13:12

  Hey hey, bij t verhaal over je nek en schouders moest ik denken aan de chiropractor. Zou dat wat voor je zijn? Misschien heb je dat al lang geprobeerd, maar niet geschoten is sowieso mis 😉
  Liefs

  • 7 mei 2016 / 20:32

   Thanks voor je tip 🙂 Momenteel gaat het steeds een stukje beter, mag nu over 2 weken terug komen ipv elk week. Dus laten we even kijken hoe het gaat. Ik hou het in gedachten dank je wel voor de tip!

 16. 6 mei 2016 / 13:28

  Jemig, wat goed! Ook ik dacht inderdaad altijd ‘zal wel met die voor- en na plaatjes’, haha. En dat je er na een bakje vla uitziet als een zwagere vrouw van 7 maanden… hihi. Super dat je je ook echt beter voelt.. inspirerend 😀 !

  • 7 mei 2016 / 20:33

   haha, ja toch. Ik geloof dat op een of andere manier nooit. Nu ik het zelf heb meegemaakt denk ik ja het kan dus toch haha. Ja het is echt zo en heel vervelend is dat maar ik weet nu wel dat het gewoon beter voor me is om dat soort producten te laten staan. Ik voel me echt zo veel beter, fijn dat je het inspirerend vind daar deel ik het ook voor 🙂

 17. 6 mei 2016 / 15:11

  Hele mooie resultaten zeg! Ik zit te wachten tot ‘ie hier in de brievenbus valt. 🙂

  • 7 mei 2016 / 20:34

   Succes Emily! Ik ben heel benieuwd hoe het jou bevalt! Mocht je nog iets willen weten mag je altijd mailen 🙂

 18. 6 mei 2016 / 15:31

  In ieder geval mega knap van je! je ziet goed verschil en je voelt jezelf nu een stuk lekkerder in je vel zitten dat is het belangrijkste! ik snap dat je nu andere soorten recepten wilt eten, kijk gewoon keer naar recepten op pinterest die healty en vullend zijn

  • 7 mei 2016 / 20:35

   Ja ik hoorde een collega ook over pinterest. Ik ben toch gaan kijken en jeetje er is zo veel keus! Vaak maak ik zelf wat maar het is inderdaad een goede manier om recepten te vinden. Plaatjes zeggen toch vaak meer he 🙂

 19. 7 mei 2016 / 10:55

  Wauw lesley, geweldig! Mijn moeder zag toevallig dat ik dit artikel op FB likete en zit er nu ook over na te denken om het boek te kopen 🙂

  • 7 mei 2016 / 20:36

   Grappig he dat zo iets weer via je moeder bij jou komt! Ik vind het echt een geweldig programma. Ik zou zelf nu even wachten tot het zomerboek komt of beginnen met deze editie. Ik merk wel dat het steeds lastiger wordt om aan bepaalde groenten te komen als pompoen ofzo. Gelukkig bestaat er nog iets als een vriesvak 🙂

 20. 12 mei 2016 / 00:49

  Wat goed zeg! Ben op het moment bezig met een detox, maar ik zou het zelf wel willen proberen.
  De foto’s zijn echt verbluffend, heel goed resultaat!

 21. 16 mei 2016 / 21:58

  Wow wat knap, veel resultaat in relatief korte tijd! En top dat je jezelf letterlijk een beetje `bloot geeft` 🙂

 22. Danielle
  12 juni 2016 / 17:31

  wauw wat stoer zeg! dat je dat ook doet zo met die voor en na foto’s, echt respect hoor!

 23. Mies
  1 juli 2016 / 18:06

  WoW, knap en mooi resultaat! Ik heb het zomerboek besteld maar moet dus nog even geduld hebben helaas. Het principe is toch buiten geen vlees, vis, eieren en melkproducten ook glutenvrij? Blijft er niet zo veel over zou je haast zeggen. Veel fruit en groente eten/drinken dus dan maar de komende periode tot aan het zomerboek ;-))

  • 3 juli 2016 / 11:36

   Hoi Mies,

   Het is niet geheel glutenvrij hoor. Je eet ook spelt brood etc. en daar zit dat wel in. Misschien dat het in het nieuwe boek niet zo is dat weet ik niet want die heb ik nog niet binnen. Maar het aantal gluten is wel minimaal dat klopt. Je sluit inderdaad een hoop uit maar je zult verbaasd zijn over wat je daarmee alsnog kunt 🙂 Ik ben heel erg benieuwd naar het zomerboek als het goed is komt hij volgende week uit! Natuurlijk komt daar ook weer een review van hoor 🙂

   • Mies
    3 juli 2016 / 21:38

    Dank Lesley voor je antwoord. Ik kijk er naar uit! Grt Mies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.