9 dingen die ik altijd doe in IKEA

Herkenbare dingen die ik doe in IKEA

Als je bezig bent met een verbouwing/verhuizing rij je vaak op en neer naar IKEA. Het is dé winkel op het gebied van inrichting. Niet alleen omdat ze vrij goedkoop zijn maar ook omdat je het direct mee kunt nemen en daarnaast ook nog eens de prachtigste designs hebben. Als ik door IKEA loop heb ik altijd wel een aantal dingen die me opvallen. Ik doe namelijk heel vaak dezelfde dingen. Vandaag dus een blog over de 9 dingen die ik standaard altijd doe als ik in IKEA ben.

✔ Een potloodje onbewust meenemen.

✔ Ik weet niet of ik hier de enigste in ben maar altijd als ik de IKEA inloop is het eerste wat in me opkomt: “Hoe zou het zijn als je hier achterblijft na sluitingstijd”. Het lijkt me best grappig om dat een keer mee te maken haha.

✔ ETEN! Ja of het nou Zweedse balletjes zijn, een hotdog of een ontbijtje voor 1 euro. Ik eet gewoon graag en bij IKEA kan ik niet weggaan zonder iets gegeten te hebben.

Eten IKEA

✔ Geurkaarsen kopen! Ja IKEA heeft een prachtige afdeling met geurkaarsen. Als je erlangs loopt kun je niet anders dan er één in je mandje stoppen.

✔ Over mandjes gesproken. Ik kreeg ooit met school, met het vak retail management, een IKEA rondleiding. Hier kreeg ik te horen dat ze uitgerekend hebben hoeveel mensen gemiddeld kopen wanneer ze de winkel ingaan met een mandje of met een winkelwagen. Nu ik deze blog typ ga ik er toch over twijfelen, maar ik dacht dat mensen met een mandje gemiddeld 8 producten kopen en mensen met een winkelwagen 13. Elke keer als ik samen met iemand ben vertel ik dit ๐Ÿ˜‰ . Dus als je met mij naar IKEA gaat, wees gewaarschuwd voor dit soort rare feitjes!

✔ De koopjeshoek bezoeken! Ja als echte koopjesjager ga ik altijd de koopjeshoek in. Ook al heb ik niks meer nodig, ik moet en zal daar even kijken! Als ik eerlijk beken heb er ik pas een keer wat gekocht maar daar gaat het niet om toch ๐Ÿ˜‰ .

✔ Veel te grote dingen kopen. Ik heb een Renault Twingo en daar past veel in, heel veel in. Toch verkijk ik me soms wel een beetje op wat er allemaal in past. Ooit kocht ik een TV meubel in de bovengenoemde koopjeshoek. Ik dacht: dat gaat makkelijk passen. Nou het paste maar makkelijk nee dat was het niet. Met mijn zusje en moeder zaten we op elkaar gedrukt met het TV meubel erin geschoven.

✔ Verdwalen! Ja ik verdwaal haast nooit maar in de IKEA lukt het me toch altijd weer. Vooral als ik ergens tussendoor glip om een stukje af te snijden. Tegenwoordig blijf ik daarom dus gewoon maar op het pad en snijd ik niet meer af haha.

✔ En als laatst. Altijd maar dan ook altijd wat vergeten!

Is dit voor jou herkenbaar of totaal niet? 

 

16 Reacties

 1. 18 november 2015 / 07:50

  Zeker herkenbaar hoor! Sowieso kom ik nooit de Ikea uit zonder een geurkaars, cactus of bamboeplantje, haha. :’)

 2. 18 november 2015 / 08:20

  Zonder lijstje vergeet ik ook altijd wat ik nog moet hebben! En oh die softijsjes daar ben ik echt gek op, haha. Leuk artikel!!

 3. 18 november 2015 / 08:23

  Dat vraag ik mij ook wel eens af, hoe het zou zijn om daar na sluitingstijd nog te zijn. Altijd als ik de ingerichte mini woningen zie, denk ik: jeeeeeetje, wat handig ingericht, doe mij ook maar zo’n klein huis.

 4. 18 november 2015 / 09:43

  Hahaha, heel herkenbaar! Eigenlijk best erg, maar als ik naar IKEA ga, neem ik de auto van mijn vriend mee in plaats van mijn Lupo. Gewoon voor het geval ik ineens een groot iets zie dat in de aanbieding is. :’)

 5. 18 november 2015 / 10:00

  Haha, heel leuk geschreven! Oh, het eten bij de Ikea is zo lekker. Ik neem hier ook altijd een aantal geurkaarsen mee. Mijn favoriete onderdeel van de Ikea zijn toch wel de cactussen en plantjes.
  Liefs

 6. 18 november 2015 / 10:44

  Hehehe ik kan mij er wel in vinden ja!

 7. Lieke
  18 november 2015 / 23:51

  De lijst klopt bijna voor me haha!
  Ik zou het kopen van geurkaarsen vervangen door: een kookwekker aanzetten en weglopen.
  Ja, ik weet het. Lekker kinderachtig.
  Maar je zou het eens moeten doen! Doe gezichten van mensen als ineens zo’n wekker afgaat is echt hilarisch!

 8. 19 november 2015 / 08:45

  Oeh! Ik mis er nog รฉรฉntje voor mij persoonlijk ๐Ÿ™‚
  Ik ga altijd in de woonkamers zitten, om te kijken of ik me hierin thuis voel.. OEpS!

 9. 19 november 2015 / 11:43

  Bij ons is vaak juist het probleem dat we teveel kopen ๐Ÿ™‚ Potloodje nemen we (ik dus) inderdaad ook altijd mee ๐Ÿ™‚ Puntje 2 op je lijst.. De mannen van het programma Streetlab hebben het gedaan ๐Ÿ˜‰ Leuk om terug te kijken, was een leuke aflevering!

 10. 19 november 2015 / 12:20

  Haha, de eerste twee zijn wel herkenbaar, de rest niet echt. Ik heb pas 1x bij de Ikea gegeten. En stiekem vind ik het gewoon een vreselijke winkel… Niks voor mij.

 11. 19 november 2015 / 16:04

  Haha, wat een leuk artikel, de potloodjes, het eten en het verdwalen..zo herkenbaar, maar vooral toen ik de vraag las….hoe het zou zijn om achter te blijven in Ikea na sluitingstijd, toen bleef ik er haast in, want ik heb dat al zo vaak gedacht als ik er was…

 12. 19 november 2015 / 17:14

  Haha herkenbaar, ik moet ook hebben gegeten als ik naar Ikea ga. Weet niet wat dat is. Ik schreef ook eens een artikel hierover, wel grappig dat veel zo herkenbaar is. Ik kom ook altijd wel met iets thuis als ik naar Ikea ga, oeps.

 13. 19 november 2015 / 21:02

  Ik moest een beetje lachen met je artikel. Maar het is allemaal wel herkenbaar. De beroemde kleine potloodjes neem je gewoon mee naar huis. Ik betrap mij er steeds op dat ik altijd iets bij heb als ik naar de winkel ga. ๐Ÿ™‚ Het is dan ook een super leuke winkel. ๐Ÿ™‚

 14. 21 november 2015 / 18:00

  heel herkenbaar, maar hier word wel meer dan 1 potloodje meegenomen haha, bij elk bakje verdwijnt er wel 1 of 2 in vriendlief zijn zak ๐Ÿ˜›

 15. 23 november 2015 / 15:04

  Ik ben al heel lang niet meer bij de Ikea geweest en wil eigenlijk wel weer eens heen ๐Ÿ˜ฎ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.