Balea Micellair water voor de gevoelige huid | Review

Weer een product van het huismerk van de Duitse Drogist DM! Dit keer test ik Balea Micellair water voor de gevoelige huid. Micellair water is niet meer weg te denken uit mijn avondritueel. Ik vind het hét product om mijn gezicht goed mee te reinigen. Het ziet eruit als gewoon water, maar dat is het zeker niet.

Normaal gebruik ik micellair water van Nivea en ik heb daar ook regelmatig de reinigingsdoekjes van. Toen ik zag dat er een variant van Balea was, wilde ik die erg graag gaan testen. Dit product is namelijk de helft goedkoper dan een fles van mijn huidige micellair water. Ik ben benieuwd of ik dit product net zo goed vind!

Balea micellair water

Balea Micellair Water | De verpakking & het gebruik

Het product wordt geleverd in een grote stevige fles van 400 ml. Op de achterkant staat aangegeven wat je met het product kunt doen en voor wie het geschikt is. Uiteraard in het Duits aangezien dit product alleen in Duitsland te koop is. Hieronder de vertaling.

Wat belooft Balea?

Balea micellair reinigingswater voor de droge en gevoelige huid combineert drie producten in slechts één stap: reiniging, make-up verwijderen en toner! De formulering met micellen verwijdert op milde wijze make-up en overtollig talg. Verduidelijkt, voedt en beschermt de huid tegen uitdroging. Geen wrijving en geen spoelen met water nodig. Met glycerine en oranjebloesemwater. Zonder alcohol, Geur-vrij en het product is veganistisch!

Een groot voordeel van Balea vind ik dat ze niet op dieren testen en veel van de producten vega/vegan zijn. Zo ook dit product. Deze variant is geheel vegan.

Balea micellair water

Balea Micellair water in gebruik

Ik heb zelf een hele gevoelige huid. Het is dan ook altijd even afwachten hoe mijn huid reageert op een bepaald product. Ik heb dit product nu enige tijd geleden gekocht en test het al een tijdje. Mijn huid blijft erg rustig met het gebruik van deze micellair water. Dat is erg fijn!

Balea micellair water

Een van de nadelen van de grote fles vind ik dat het gaatje waaruit de vloeistof komt, ook vrij groot is. Of misschien beter gezegd door de hoeveelheid in de fles komt er al snel veel druk op te staan, waardoor er veel micellair water uitkomt bij gebruik. Je moet dus echt even goed in de gaten houden dat je heel voorzichtig wat aanbrengt op een wattenschijfje.

Balea micellair water

Zoals je op het schijfje naast het product kunt zien werkt het wel goed. Zeker voor het verwijderen van bijvoorbeeld foundation, lipstick etc. vind ik dit product erg goed zijn werk doen. Voor het verwijderen van watervaste mascara vind ik wel dat het er minder makkelijk afgaat dan met het product wat ik normaal gesproken gebruik. Je moet dan echt wel meerdere malen gaan boenen wil je het er helemaal afkrijgen. Het gebeurde mij in het begin dan ook regelmatig dat er, zonder dat ik er erg in had, wat mascara was achtergebleven op mijn wimpers. Hier kwam ik dan uiteraard pas de volgende ochtend achter als ik weer in de spiegel keek 😉 .

Wat ik ook fijn vind aan het product is dat het mijn huid zeker wel voedt. Na het gebruik is mijn huid absoluut niet trekkerig.

Balea Micellair Water | Eindoordeel

Balea Micellair water kost € 2,95 voor een verpakking van 400ml. Ik ben zelf wel tevreden met het product, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar mijn oude vertrouwde variant van Nivea. Ik vind dat deze net iets beter reinigt dan deze variant van Balea. Voornamelijk de waterproof mascara gaat er met Nivea net iets gemakkelijker af. Ik zal zelf dit product niet nogmaals aanschaffen ondanks dat het voor deze prijs zeker geen slecht product is.

Ben jij al bekend met Balea Micellair water?

4 Reacties

 1. 29 december 2017 / 08:04

  Jammer van de waterproof mascara! Ik gebruik zelf alleen in de zomer waterproof mascara dus ik ben erg benieuwd naar dit product. <3
  evelien onlangs geplaatst…My sparkly christmas outfit!My Profile

 2. 29 december 2017 / 08:04

  Jammer van de waterproof mascara! Ik gebruik zelf alleen in de zomer waterproof mascara dus ik ben erg benieuwd naar dit product. <3
  evelien onlangs geplaatst…My sparkly christmas outfit!My Profile

 3. 29 december 2017 / 12:40

  Waterproof mascara krijg ik er helaas ook niet af met micellair water. Ik gebruik altijd een oliereiniger en veeg dan de restjes olie nog even weg met wat micellair water. Ik heb ook deze van Balea gehad en ik vind hem super fijn, zeker voor zo’n prijsje!
  Anna onlangs geplaatst…6 dingen die ik heel erg mis van vroegerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.