Mijn eerste ervaring met de Benefit Brow Bar bij Douglas Rotterdam

Het is al bijna een maand geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met de Benefit Brow Bar. Dit artikel stond al een tijdje op mijn To-do-list maar andere dingen bleven steeds mijn voorkeur hebben. Wellicht ook omdat ik bang was dat dit stukje te dicht op mijn review van de RollerLash zou komen te staan waardoor ik een wandelende Benefit liefhebster ben en het lijkt alsof ik gesponsord wordt door Benefit (dat is totaal niet het geval!). Het laten behandelen van mijn wenkbrauwen in de Brow Bar van Benefit stond al een tijd op mijn bucketlist. Ja, na het hebben van een depressie moet je zo een bucketlist weer op gaan bouwen en dat vooral vullen met kleine dingen! Dit maakt het behapbaar en reëel. Op een zaterdagochtend was ik onderweg naar Rotterdam en dacht nu ga ik meteen bellen voor een afspraak! Om 10.00 ging de winkel open en hing ik gelijk aan de lijn ๐Ÿ™‚ Ik kon gelukkig om 12.00 al terecht. Eerst boodschappen halen en daarna door naar Douglas voor mijn behandeling.

Benefit brow bar

Benefit brow bar

Op de eerste verdieping bij de Douglas aan de Lijnbaan loop je gelijk tegen de Brow Bar aan. Het is een schattige meisjesachtige stand helemaal vol make-up.

Benefit brow bar

Benefit brow bar

Het meisje wat mijn behandeling deed was erg lief en legde alles netjes aan me uit. Ze heeft speciaal voor mijn blog, een voor en een na foto van mij gemaakt. Dit was de voor foto. Op de mascara na heb ik geen make-up op. Mijn wenkbrauwen waren wel echt toe aan een behandeling zoals je kunt zien. Het was echt een onverzorgd zooitje. Ik epileer ze af en toe wel maar een van mijn wenkbrauwen heeft altijd erg veel donshaartjes rondom waardoor het er alsnog niet helemaal netjes uit ziet.

Benefit brow bar

Benefit brow bar

De middelen die ze gebruikt kun je hierboven zien. Naast de waxpot (die ik stom genoeg niet op de foto heb gezet ๐Ÿ˜€ ) maakt ze gebruik van alle bovenstaande middelen. Met die houten staafjes wordt de wax aangebracht en met de doekjes wordt het er eraf gewaxt. Ik vond het nog niet eens zo pijnlijk, eigenlijk viel dat me reuze mee! Daarna epileert ze nog de haartjes weg die eigenwijs zijn ๐Ÿ™‚

Benefit brow bar

Benefit brow bar

Dit zijn de na foto’s! Na de behandeling zorgen ze ervoor dat je weer op een normale manier de deur uit kan gaan. Ze werken de roodheid weg met wat cooling gel en make-up. Ze heeft de wenkbrauwen wel redelijk heftig ingekleurd naar mijn idee maar daardoor zag je wel duidelijk verschil. Ik vind het mooi geworden maar maak ze zelf wat minder donker op zoals je hieronder op de foto kunt zien. Ik ben al bijna weer toe aan mijn tweede afspraak dus ga hem binnenkort maar eens inplannen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na de behandeling kreeg ik nog een aantal samples mee van onder andere POREfessional en they’re Real en kreeg ik een leuke iPad hoes. Ik kocht zelf nog de RollerLash en Gimme brow in de lichtste kleur. Gimme brow kende ik al en daar was ik erg tevreden over. De oude was helaas op en tot nu toe komt geen enkel product in de buurt dus heb ik hem maar weer aangeschaft! ๐Ÿ™‚ .

Benefit

benefit

Een behandeling bij de Benefit Brow Bar kost € 25,00. Een afspraak maken is wel gewenst. Je kunt de behandeling laten doen bij de geselecteerde Douglas vestigingen.

edit: Na deze behandeling heb ik de keer erna gekozen voor een behandeling incl. het verven van mijn wenkbrauwen. Benieuwd wat het resultaat daar van is? Dat lees je in het artikel over wenkbrauwen verven bij de Benefit Browbar

Heb jij wel eens professioneel je wenkbrauwen laten doen? 

27 Reacties

 1. 17 april 2015 / 07:58

  Leuk om eens te doen! Bij ons in Leeuwarden zit de brow bar helaas voorin bij de ingang van de winkel waardoor iedereen op straat je kan zien. Dat houd me een beetje tegen om een afspraak te maken, maar je wenkbrauwen zijn heel mooi geworden!

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:16

   O dat is inderdaad niet echt fijn. In Rotterdam zien ze je ook wel gelijk zitten als ze de roltrap op lopen hoor! haha maar meestal draaien ze de stoel zo dat je van jou dan alleen de achterkant zien.

 2. Swaen
  17 april 2015 / 08:40

  Mooi resultaat! Ik heb nog nooit wat aan mijn wenkbrauwen laten doen, soms pluk ik zelf wat weg. Maar zou het wel eens willen proberen.

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:17

   Ja het is echt een aanrader! Ik vind het altijd al wel lekker als er iemand aan je ‘plukt’ maar het is ook leuk als je dan echt resultaat ziet!

 3. Dina
  17 april 2015 / 10:03

  Wat leuk dat je je wenkbrauwen daar hebt laten doen! Heel mooi resultaat. Maar wat je zegt; wel een beetje donker opgemaakt, je eigen manier vind ik persoonlijk mooier!
  Een tijd geleden was ik ook bij de Brow Bar, maar dan om nepwimpers op te laten plakken (dat kan ik niet zelf ahha) en toen stond ineens de hele Douglas om me heen en foto’s te maken van mijn wenkbrauwen, omdat ze ze zo mooi vonden. ๐Ÿ˜›

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:18

   haha gaaf he ๐Ÿ˜€ O ik wist niet dat ze dat ook deden! Ik heb al hele lange wimpers van mezelf dus misschien dat ik er daarom niet naar keek ๐Ÿ˜‰ Maar ik ben dol op benefit en de brow bar dus ga zeker nog een keer langs zal dan eens opletten ๐Ÿ™‚

 4. 17 april 2015 / 10:24

  Leuk artikel, vraag me af of ze dat in Nijmegen ook hebben ๐Ÿ™‚ Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:24

   Zoals ik nu kan zien verkopen ze wel benefit in jouw douglas maar hebben ze er geen brow bar. Misschien even langs gaan om te vragen ๐Ÿ™‚

 5. Esmeralda Attema
  17 april 2015 / 19:47

  Wat leuk zeg, wenkbrauwen vind ik altijd lastig, gelukkig laat ik het sinds een jaar doen en dat bevalt goed :). Xx

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:25

   Ja het is inderdaad een lastig stukje hihi ben blij dat ik nu iets gevonden hebt maar ik het lekker kan laten doen ๐Ÿ˜‰

 6. 17 april 2015 / 22:36

  Ziet er heel mooi uit! Mijn wenkbrauwen zijn al redelijk vol van zichzelf, dus werk ik ze alleen een klein beetje bij met een wenkbrauwpotloodje.

 7. 18 april 2015 / 13:23

  Ziet er heel mooi uit! Ik vind het belangrijk dat wenkbrauwen er mooi uit zien!

 8. 19 april 2015 / 08:58

  Wat mooi gedaan zeg! Dit staat ook nog op mijn wishlist. Lijkt me zo handig.

 9. 19 april 2015 / 09:13

  Mooi hoor! Lijkt me wel lekker om zoiets gewoon uit te besteden :)! Ik heb helaas niet veel wenkbrauw dus ze daar laten doen heeft voor mij niet zoveel zin. Er valt simpelweg niet veel aan te doen hihi. Ik ben wel heel benieuwd naar de producten van benefit.

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:29

   O dat is lastig! Ja ik heb hele volle wenkbrauwen dus heb het wel echt nodig haha. Ja benefit is echt een leuk merk. Ik had de rollerlash al getest en gebruik deze nu elke dag. Ik zal binnenkort nog wel meer product review erop zetten ๐Ÿ™‚

 10. 19 april 2015 / 10:59

  Wat leuk om te zien. Lijkt me wel handig zo een behandeling. Ik vind ze op jouw manier het mooist staan.

  • Lesley
   Auteur
   19 april 2015 / 14:30

   Dank je wel! Ja ik vind het persoonlijk te heftig dat donkere en ben dat ook helemaal niet gewend bij mij dus lekker op mijn stijltje aangepast ๐Ÿ˜€

   • Annie
    5 juni 2016 / 12:22

    Ik heb ook mijn wenkbrauwen laten verven. Achteraf vind ik ze ook een beetje te donker. Hoe zou ik ze iets lichter kunnen maken? Verder ben ik er heel tevreden mee.

    • 5 juni 2016 / 13:14

     Hoi Annie,

     Ik heb er zelf geen ervaring mee om ze weer iets lichter te krijgen. Wat ik wel weet is dat het vaak 1 een beetje wennen is in het begin en 2 na een paar dagen iets minder heftig is. Dit komt omdat meestal de verf ook een beetje op je huid blijft zitten en dit is er binnen 1 tot 2 weken af. Dan zijn alleen de haren nog geverfd. Zo werd het mij verteld en dat klopt ook. In het begin is het daardoor net iets donkerder en het wordt vanzelf lichter. Mijn ervaring hierbij. Na 5-7 weken is het bij mij helemaal uitgegroeid. Mocht je er echt niet blij mee zijn zou ik even terug gaan naar de winkel ๐Ÿ™‚ Liefs Lesley

 11. 29 juni 2015 / 11:00

  Wat ben ik blij te lezen dat ook lichte wenkbrauwen hier aan bod kunnen komen! Net zoals jij heb ik heel lichte wenkbrauwen en veel donshaartjes. Ik denk dat ik toch eens een benefit brow bar moet opzoeken!
  PS: ik deel volledig je mening dat er geen dupe is voor de gimme brow ๐Ÿ™‚

  • 29 juni 2015 / 12:26

   Hoi Sara! Ja dat kan zeker hoor! Ik ga nog steeds om de zoveel tijd om mijn wenkbrauwen te doen! Bedankt voor je lieve reactie!

 12. Indy
  8 januari 2016 / 16:12

  hey , ik ben 14 jaar en het lijkt mij ook super leuk om mijn wenkbrauwen te laten doen , maar ik weet niet of ik daar nog te jong voor ben. Weet jij dat misschien?

  • 8 januari 2016 / 18:30

   Hoi Indy,

   Bedankt voor je reactie! Ik ben zelf pas begonnen met met wenkbrauwen te laten doen op mijn 27ste. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten of dat wel of niet mag als je 14 bent. Ik zou het in ieder geval even overleggen met je ouders. Als die het goed vinden zou ik even bellen naar de Douglas met browbar die bij jou in de buurt zit. Vraag het hun even en je weet het antwoord ๐Ÿ™‚ Succes ermee! Liefs Lesley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.