Biologisch afbreekbare slippers van Amazonas Sandals

Amazonas Sandals, groene slippers

In het kader van ‘elke dag een beetje groener’ heb ik vandaag weer een prachtig product voor jullie. Ik vind het soms best lastig om te achterhalen of iets groen is of niet zo groen. Ik denk dat ik hier niet de enige in ben en daarom deel ik af en toe een groene tip, een mooi product of een groen merk. Elk steentje wat je bijdraagt aan een groenere wereld is er een ๐Ÿ™‚ . Vandaag Amazonas Sandals. Een merk wat ik nog niet zo lang ken, maar waar ik wel super enthousiast over geworden ben. Alhoewel het uiterlijk van de slipper het niet verraad, is dit product volledig groen! Na het lezen van het onderstaande verhaal heb je daar zeker geen twijfels meer over ๐Ÿ™‚

Amazonas Sandals | Het verhaal

Amazonas sandals

Amazonas Sandals zijn comfortabele, hitte- en waterbestendige, lichtgewicht slippers die zijn samengesteld uit meer dan 80% milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. Voor de slippers wordt natuurlijke latex gebruikt die afkomstig is van rubberbomen uit het Amazonegebied. De productie van de slippers is vrij van chemische processen en wat helemaal mooi is, is dat de nieuwste modellen die ze dit voorjaar hebben gelanceerd binnen vijf jaar op geheel natuurlijke wijze worden afgebroken. Wist je dat Amazonas Sandals het enige merk ter wereld is die biologisch afbreekbare slippers verkoopt?!

Nu denk je misschien: biologisch afbreekbaar na vijf jaar? Gaan mijn slippers dan niet langer mee? Zo werkt het gelukkig niet. Wat hiermee bedoeld wordt is dat als je de slippers weggooit in bijvoorbeeld de kliko of op een vuilstort, deze slipper na vijf jaar zichzelf geheel biologisch heeft afgebroken zonder enige schade aan het milieu. In vergelijking met een normale rubberen slipper is dat tot wel 50 keer sneller!

De slippers zijn inmiddels in 72 landen verkrijgbaar. Op de website van Amazonas Sandals staat een overzicht van alle modellen en kun je de verkooppunten terug vinden!

Amazonas Sandals | Mijn slippers | FUN CRYSTALS SAND

Ik was al een tijdje toe aan nieuwe slippers. Mijn Birkenstocks zijn favoriet maar toch een beetje lomp onder bepaalde outfits. Deze slippers zijn elegant, ze zijn mega stevig en het is natuurlijk helemaal mooi mee genomen dat ze volledig verantwoord zijn! Ik ben er heel erg blij mee.

Amazonas SandalsAmazonas SandalsAmazonas SandalsAmazonas Sandals

Kende jij Amazonas Sandals al en wat vind jij van mijn nieuwe slippers?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

13 Reacties

 1. 27 juni 2016 / 06:58

  Ik kende het inderdaad nog niet maar vind het wel een mooie groene gedachte!

 2. 27 juni 2016 / 09:14

  Leuke slippers! Hopelijk gaan meer merken werken met biologisch afbreekbaar materiaal.

 3. 27 juni 2016 / 09:40

  Ik heb hier nog nooit van gehoord! Maar wat een mooi concept! En ze zien er nog super elegant uit. Ik loop in de zomer bijna alleen maar op slippers, ideaal.

 4. 27 juni 2016 / 09:53

  Wauw ontzettend tof! Wat gaaf! Ik vind het ook belangrijk inderdaad om er wat vaker bij stil te staan.
  Ik vind de slippers ook echt heel erg leuk!

  Liefs, Evelien

 5. 27 juni 2016 / 12:47

  Wat een gaaf concept! Ik kende dit merk nog niet, maar ben wel meteen fan. Ik vind ze ook zo stijlvol met die kraaltjes! Ik ga zeker even op de site kijken!

 6. 27 juni 2016 / 13:13

  Snap het nog steeds niet helemaal, hoezo gaan ze in een kliko wel zichzelf verteren en verder niet? Verder klinkt het wel als een goed idee en ze zien er gewoon leuk uit ๐Ÿ˜€

 7. 27 juni 2016 / 16:21

  Wat een leukerds! Je ziet het er niet vanaf nee, lijken gewoon normale slippers! Ik vind het een leuke gedachte ๐Ÿ™‚

 8. 28 juni 2016 / 21:06

  Wow wat een mooie slippers en wat goed dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Best of both worlds ๐Ÿ˜‰

 9. 22 augustus 2016 / 00:38

  Oooh, die kende ik nog niet! Wat zijn ze leuk! En dat ze biologisch afbreekbaar zijn, is toch een pluspunt. Ik ben nu niet zo’n “groen” persoon, maar alle beetjes helpen, toch? ๐Ÿ˜‰ En ze zijn nog mooi ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.