Boekenbrunch met Buddy & Helen + winactie

Op zondagochtend 25 oktober was ik uitgenodigd door Unieboek Spectrum voor een boekenbrunch samen met Buddy Tegenbosch en Helen Vreeswijk. De aanleiding hiervoor waren de zojuist uitgekomen boeken: Bloedbroeders en Oog om Oog. Voorafgaand aan vandaag had ik de boeken al toegestuurd gekregen. Het praat natuurlijk een stuk makkelijker als je ze al gelezen hebt 🙂 De boeken vallen in de categorie Young Adult. Toen ik depressief was kon ik helemaal niet meer lezen. Ik vond dat zo vervelend! Uiteindelijk ben ik begonnen met het lezen van Young Adult en de makkelijkste chicklits. Dat was voor mij écht een uitkomst. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mezelf kreeg op het gebied van lezen.

Bloedbroeders en Oog om oog winactie

Na heerlijk een uurtje langer geslapen te hebben kleedde ik me aan en vertrok richting Utrecht. Vanuit mijn woonplaats zo ongeveer 1 uur en een kwartier rijden. Het was met de navigatie goed te vinden. De boekenbrunch was in restaurant/brasserie de rechtbank in Utrecht. Ik kende dit restaurant nog niet. Toen ik geparkeerd had kwam ik mijn contactpersoon al tegen. Of eigenlijk ik dacht dat ze het was aangezien ze met een grote doos vol boeken liep. Dat klopte inderdaad dus ik zat gelijk in een keer goed. Er waren al een aantal andere meiden. Altijd gezellig om mede bloggers te ontmoeten. De meeste kende ik nog niet. Tot ik het lijstje zag met andere die er nog aankwamen. Daar stond ook mijn vriendinnetje Danielle op. Nou wat een grap! Wij wisten dus van elkaar niet dat we daar heen zouden gaan. Haha. Buddy was al aanwezig en later kwamen ook Helen en de laatste bloggers binnen. We werden verdeeld over twee tafels. Helen en Buddy wisselde dan af waardoor je genoeg tijd kreeg om vragen te stellen aan beide personen. Ik vond het een super gezellige middag waarbij je heerlijk ongedwongen kon kletsen met de persoon achter het boek.

Buddy Tegenbosch – Oog om oog

Samenvatting:
Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren. Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Mijn mening over dit boek:
Het is lang geleden dat ik een boek in één dag uithad. Ik lees graag maar ik lees niet snel. Toen ik vorige week zondag aan dit boek begon toen ik wakker werd had ik niet het idee dat s’avonds als een soort verslaafde het boek uit lag te lezen! Het boek is enorm goed. Door gebruik te maken van het heden en verleden in het boek blijf je je afvragen waarom?! en wordt de spanning extreem goed opgebouwd. De personages zijn goed uitgewerkt waardoor je je met de de verschillende karakters goed kunt identificeren. Het boek is op een makkelijke manier geschreven maar niet kinderlijk. Hierdoor kunnen ook volwassenen het boek lezen en zich daarmee goed vermaken. Ik raad dit boek zeker aan!

Feitjes over Buddy en Oog om oog 

☛ Buddy is naast schrijver ook piloot

☛ Hij schrijft voornamelijk onderweg (niet tijdens het vliegen natuurlijk 😉 )

☛ Heeft twee jaar over het schrijven van dit boek gedaan

☛ Oog om Oog is zijn tweede boek

☛ Zijn eerste boek, Pokerface, was direct populair!

☛ Tweede boek lancering toch erg spannend

☛ Oog om Oog richt zich op een iets ouder publiek

Buddy Tegenbosch

 

Helen Vreeswijk – Bloedbroeders

Samenvatting:
De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin. Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan een ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren
heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naief en kneedbaar. Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…

Mijn mening over dit boek:
Ik las dit boek ongeveer 6 weken geleden. Ik had hem snel uit, het leest lekker weg. Toch greep het boek me niet zo dat ik continu door moest lezen. Ik kon het ook wel even wegleggen en er dan een dag later in verder. Wat ik in dit boek erg goed vond is dat je de cultuurverschillen duidelijk ziet tussen de gezinnen. Ik kan me met de boeken van Helen altijd heel erg inleven in de personages en dat is een teken dat ze ze duidelijk en goed uitwerkt. Ook in dit boek. Ik kreeg op een gegeven moment gewoon medelijden met Reza. Het is dat ik hem niet even op kon bellen om hem de waarheid te vertellen maar anders had ik dat zeker gedaan 😉 . Al met al een fijn boek om te lezen, spannend maar niet zo spannend dat je niet meer zonder kunt, leest makkelijk weg. Het is een aanrader voor de echte Young Adult lezers.

Feitjes over Helen Vreeswijk en Bloedbroeders 

☛ Helen schrijft waargebeurde verhalen

☛ Bloedbroeders is haar 13e YA boek

☛ Ze komt zelf in haar eigen boeken voor onder haar meisjesnaam

☛ De inspiratie voor de verhalen komt voort uit haar werk bij de politie

☛ Schrijven is haar uitlaatklep

☛ Haar doelgroep kan zich heel goed herkennen in haar boeken, op die manier probeert ze haar lezers ook te waarschuwen voor de gevaren in het leven.

☛ Dyslectisch

☛ Een echte vechter. Als ze iets wil gaat ze er 100% voor!

Helen Vreeswijk

 

Winactie

Het leukste gedeelte voor jullie! Ik mag van beide boeken één gesigneerd exemplaar weggeven! Zowel Buddy als Helen hebben allebei een boek gesigneerd speciaal voor de winnaar(s) van deze winactie.

Buddy Tegenbosch signeren

Wil jij één van deze boeken winnen? Dat kan! Meedoen is helemaal niet moeilijk. Hoe kun je meedoen?

✔ Laat een reactie achter op deze blog dat je mee wilt doen met de winactie. Vermeld hierin welk boek je graag wil winnen. Maak het je niet uit, dat kan ook dan zet je dat er gewoon in en mocht je winnen dan krijg je een willekeurig exemplaar opgestuurd.

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: Facebook, Twitter, Instagram of Bloglovin

✔ En dan… afwachten maar! Je kunt mee doen tot en met vrijdag 6 november.

Heb jij al eens iets gelezen van Buddy of Helen? 

 

 

21 Reacties

 1. 26 oktober 2015 / 08:23

  Wat een ontzettende leuke dag moet dit geweest zijn. Ik heb onlangs al wat bij je gewonnen dus deze sla ik over

 2. 26 oktober 2015 / 11:43

  Wat ontzettend tof dat je hierbij aanwezig mocht zijn! Beide boeken heb ik nog nooit gelezen en het is moeilijk kiezen welke het leukste is. Ik denk dat ik Oog om Oog van Buddy Tegenbosch het mooiste vindt! Van Helen Vreeswijk heb ik vaker boeken gelezen. Ze schrijft hele mooie boeken! Ik wist niet dat zij dyslectisch is. Wat dapper en stoer dat ze gewoon lekker schrijft! 🙂

  Heel tof dat je een winactie organiseert. Ik waag graag een kansje op het boek van Buddy Tegenbosch!
  Renske onlangs geplaatst…De ambitie om te bloggenMy Profile

 3. 26 oktober 2015 / 21:00

  Oeh, Oog om Oog lijkt mij echt een boek wat ik ook in één ruk uit zou lezen. Ben benieuwd hoe het verhaal afloopt. Ik doe dan ook heel graag mee!! Ik volg je via Bloglovin’ en Instagram.

 4. Anna
  27 oktober 2015 / 09:18

  wat leuk,ik ben erg benieuwd naar het boek Bloedbroeders.
  Ik volg je op twitter en facebook

 5. 27 oktober 2015 / 13:58

  Wat een leuke winactie! 😉 Ik doe natuurlijk niet mee, hihi. Ik vond het enorm gezellig en heb genoten van de brunch! Xx

 6. Linda Smeets
  27 oktober 2015 / 15:58

  Wat enorm leuk zeg!
  Zou geen keuze kunnen maken overigens, lijken me alle twee geweldige boeken te zijn.

 7. 27 oktober 2015 / 22:00

  Wat gaaf dat je hierbij mocht zijn. Oog om oog lijkt mij een heel gaaf boek, je hebt mij weten te prikkelen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoe en waarom ik blogMy Profile

 8. Iris
  28 oktober 2015 / 14:19

  Ik volg je – sinds 2 minuten, haha – op facebook.
  Als fervent lezeres word ik blij van nieuwe boeken, dus ik waag een gokje.

  Groetjes en complimenten voor je blog!

 9. Tessa
  29 oktober 2015 / 16:01

  Goedemiddag,

  Wat een super leuke actie! Ik volgde je al op facebook en sinds vandaag ook op bloglovin.
  Ik gebruik zelf geen twitter of instagram, kan je daar dus niet volgen. Ik vind het
  vooral leuk dat de boeken gesigneerd zijn, daarom maakt het me niet zo heel veel
  uit welk boek ik win 🙂
  Nog een fijne dag!

  Groetjes,
  Tessa

 10. 29 oktober 2015 / 16:59

  Wat gaaf zo’n brunch!
  Ik ben een grote fan van de boeken van Helen Vreeswijk en maak dan ook graag kans op dit boek!
  Zou een perfecte timing zijn nu het weer sneller donker wordt, lekker lezen in bad haha! 😛
  (Ik volg je op instagram en twitter Blossomslifenl)

  Fijne avond!

 11. Nicole @ Everyday-Life.nl
  30 oktober 2015 / 13:10

  Wat een toffe actie!! Beide boeken lijken me heel tof 🙂 Ik heb je geliked op Bloglovin en volg je op Twitter!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Interview: Sint voor elk kindMy Profile

 12. Tamara TS
  31 oktober 2015 / 04:44

  Mooie actie! De boeken van Helen Vreeswijk lees ik standaard in 1 keer uit, Bloedbroeders heb ik dan ook al gelezen. Van Buddy Tegenbosch heb ik nog geen enkel boek gelezen, maar ik ben er na je omschrijving wel erg benieuwd naar. Ik doe daar dan ook graag voor mee!

 13. Ada
  2 november 2015 / 13:22

  Hallo.
  Ik heb diverse boeken gelezen van Helen? super??. Maar van Buddy nog niet? dus zou ik graag mee willen doen met de actie en het boek oog om oog graag winnen☺️

 14. Marit de Boer
  7 november 2015 / 10:25

  wat een leuke actie. Ik maak graag kans op het boek van Buddy,het andere boek heb ik namelijk al.
  Ik volg je op twitter en bloglovin Helemaal speciaal dat het boek gesigneerd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.