Christmas, the most wonderful time of the year!

Het opzetten van de kerstboom, altijd weer een feestje!

Als het aan mij ligt staat de kerstboom zo vroeg mogelijk! Mijn vriend vindt dat ik minimaal moet wachten tot Sinterklaas voorbij is dus grijp ik mijn kans en zet hem gelijk op 6 december op 🙂 ! Vandaag was het eindelijk de dag, de dag dat de kerstboom naar binnen mag!

Normaal gesproken heb ik altijd een kunst kerstboom ivm met mijn allergieën. Vorig jaar heb ik het sinds lange tijd weer voor het eerst ‘geprobeerd’ met een echte boom. Dit ging redelijk goed dus dit jaar hebben we ook weer voor een echte gekozen! Ik weet nog wat een hel het opzetten vorig jaar was. Wij naar een tuincentrum een stuk verderop gereden omdat het daar goedkoper was. Een super mooie boom uitgezocht, in mijn mini auto gepropt en naar huis gereden. Toen was het al zo laat dat mijn vriend, die toen middagdienst had, direct naar z’n werk moest. Ik dacht ik zet hem er zelf wel in dat gaat makkelijk! Nou ongeveer 2 uur later, een hoop gezaag en gevloek later stond hij er goed scheef in haha! Dit jaar had ik besloten, moest het toch echt wel makkelijker kunnen 🙂 Ik zag afgelopen week de bus van het plaatselijke tuincentrum al flink heen en weer rijden om bomen te bezorgen. Dat was al de oplossing voor mijn eerste probleem 😉 Vanochtend zijn we dus naar ons plaatselijke tuincentrum gewandeld en hebben we daar samen een kerstboom uitgezocht. Net thuis en de kerstspullen stonden koud beneden of hij kwam al aanrijden met de boom! Wat een service! Mijn vriend hield de boom recht en ik draaide hem aan en binnen 10 minuten stond hij binnen in de sokkel en al. Beter kan niet toch?

Dan gaat de kerstmuziek aan en begint het leukste gedeelte, het versieren! De dozen die van zolder komen zijn elk jaar weer leuk om open te maken, want ik weet nooit precies meer wat ik ook al weer aan versiering had! Het is dan altijd  “Ojaaaaa!!Met een heel blij gezicht”. De kleurstelling in mijn boom is, hoe kan het ook anders, roze met wit. Hierbij heb ik de loop der jaren een hoop leuke dingen verzameld die er ook elk jaar weer in horen. Één ervan is mijn kersthanger van Blond Amsterdam uit 2009. Ze hebben hier een hele collectie van en ooit hoop ik er meerdere op de kop te tikken voor een schappelijk bedrag maar destijds heb ik deze uitgezocht. Roze blond scooter waarop een meisje met UGGS zit. De naam van deze hanger is ‘Big City’ beter bij mij passend dan dit kan niet 😉

Kersthanger Blond

Daarnaast vind ik het altijd leuk om vogeltjes in de boom te plaatsen. Ik heb er ondertussen een hele hoop in verschillende kleuren en maten. Sommige zijn al heel oud en heb ik gekocht toen ik nog de mini kerstboom op mijn kinderkamer had staan. Deze vallen ook bijna van ellende uit elkaar maar weggooien doe ik voorlopig nog niet 🙂 Dit jaar heb ik slechts twee nieuwe items gekocht voor in de boom. Op een kerstkoopavond in een tuincentrum heb ik twee zachtroze met glitter ballen gekocht. Op de foto te zien onder de paarse engel.

Kerstboom versiering kerstboom closeup

Kerstboom vogeltje paarsKerstboom hangers

En dan is hij klaar! Helemaal gevuld en wel staat hij te pronken in de woonkamer. Het hokje van m’n hondje staat er onder, dat vind ik het erg gezellig staan. Hebben jullie je kerstboom al staan?

Kerstboom geheel

 

4 Reacties

 1. 9 december 2014 / 09:46

  Wat een schattige decoratie 🙂 Ik word er altijd zo blij van als de kerstboom er weer staat!

  • Lesley
   Auteur
   9 december 2014 / 11:59

   Dank je wel! Ik vind het ook nog steeds leuk die decoratie 🙂 Ja dat is ook een van mijn geluksmomentjes. Het brengt net dat beetje licht in de duisternis dat je rond deze tijd nodig hebt toch 🙂

 2. debbie
  12 december 2014 / 15:39

  Wat een mooi gevulde kerstboom! Leuke lifestyleblog heb je, ben je vandaag tegen gekomen op internet op deze druilige binnenblijfdag..

  • Lesley
   Auteur
   12 december 2014 / 17:10

   Hoi debbie! Wat leuk te lezen! Ik zou zeggen blijf me volgen via fb/bloglovin o.i.d want er komt nog veel meer leuks aan! Ik ben moment in londen heerlijk aan het genieten van een paar vrije dagen en hier valt het gelukkig mee met de regen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.