Girls night in | Clean out your closet party!

Perfect voor een girls night in!

Via Westwing kwam ik bij de perfecte gastvrouw uit. Hier kun je tips en ideeën vinden voor een geslaagde avond. Of het nu een girls night is, een romantische avond met je lief of een babyshower. Dit en een fragment uit Sex and the City, bracht mij op een idee voor deze blogpost. De perfecte gastvrouw uithangen is iets wat ik graag doe. Ik ben perfectionist in hart en nieren dus als ik iets organiseer dan doe ik dat goed. Vroeger had ik heel erg het gevoel alsof ik op eieren zat als ik zelf iets organiseerde. Ik wilde het zo perfect doen en in mijn ogen was het nooit genoeg. Nu probeer ik dat een beetje los te laten en te vertrouwen op mezelf. Dat leuk namelijk niet moeilijk hoeft te zijn heb ik in de jaren ontdekt. Vandaag geef ik jullie een leuke tip voor de perfecte girls night in!

Volgens experts zorgen vriendschappen er niet alleen voor dat je je gelukkiger voelt, ze zijn ook goed voor de gezondheid en verhogen je weerstand!

Een girls night organiseren is helemaal niet moeilijk! Ga bij jezelf na wat jij en je vriendinnen leuk vinden om te doen. Overleg het desnoods in een groepsapp dat brengt je altijd op leuke ideeën.

Clean out your closet party 

Ken je dat fragment uit Sex and the City waarbij Carrie haar kast aan het uitruimen is en alle meiden op haar bed zitten met een glas champagne? Ik wil dat je dat gevoel een beetje vast houdt. Ik noem dit namelijk een clean out your closet party. Ja, zeker als jij en je vriendinnen dezelfde maat hebben of net zo schommelen in maat als jou, dan is dit echt een geweldige party.  Ik zou beginnen bij de persoon met de leukste kledingkast 😉 . Een feestje als dit heeft een hoop voordelen. Naast dat het gezellig is om met je vriendinnen onder elkaar te zijn en te kletsen over echte meiden dingen, heeft de hostes een perfect opgeruimde kledingkast. De gasten hebben een topavond en gaan als bonus nog met nieuwe (tweedehands) kleding naar huis! Alle kleding die over is breng je naar de kringloop en krijgt op die manier ook nog een tweede leven! Een opgeruimde kast, een opgeruimd hoofd en een gezellige avond. Wat wil je nog meer?!

Wat heb je nodig om deze party te organiseren?

De gastvrouw zorgt voor een hapje en een drankje.  Denk hierbij aan champagne, Jillz of zoals een echte sex and the city girl drinkt: een Cosmo.

Als hapjes kun je denken in de gezonde sferen met veel groente en fruit incl. dipjes maar je kunt natuurlijk ook eens lekker ongezond doen met de nieuwste repen van Tony, Ben & Jerry’s, een zak M&M’s of je lievelingschips.

Daarnaast is het belangrijk dat de gastvrouw een aantal vuilniszakken heeft om de weg kleding in te doen. Om het een beetje milieuvriendelijk te houden kan elke gast een eigen boodschappentas meenemen. Zo heb je niet al te veel plastic nodig en kun je toch alles mee naar huis nemen wat er over is.

Speciaal voor deze party heb ik twee bordjes gemaakt: houden en weg.

Houden Weg

Deze kun je gebruiken tijdens de party als je ze uitprint, uitknipt en eventueel lamineert met een stokje eronder.

Ik zou zeggen begin lekker met een hapje en een drankje, ga dan richting de kledingkast van de gastvrouw klinkt zo chic, begin met houden en weg en ga dan van alle weg kleding uitzoeken wat de gasten willen hebben en wat er naar de kringloop kan.

Je ziet leuke ideeën voor een echte girls night zijn zo verzonnen! Het hoeft niet moeilijk te zijn. Zolang je maar plezier hebt in het voorbereiden en in het uitvoeren van je avondje. Het leukste is doe het samen dan moet het goed komen toch?

Heb jij laatst nog een girls night in gehouden?

Deze blogpost is gesponsord

24 Reacties

 1. 30 oktober 2015 / 07:16

  Helaas heeft niemand van mijn vriendinnen mijn kledingmaat en ik verkoop het zelf vaak via mp of geef het aan mijn nichtje. Girlsnight houdt bij mij vaak in samen gezellig eten en borrelen en spelletjes doen

 2. Desiree
  30 oktober 2015 / 07:39

  Ik zeg wanneer beginnen we hahahah

 3. Simoine
  30 oktober 2015 / 09:27

  Wat een leuk idee, helaas hebben mijn vriendinnen en ik niet dezelfde maten, dus dat wordt lastig!

 4. 30 oktober 2015 / 10:14

  I’m in! Ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar het lijkt me eigenlijk best wel leuk! Zoiets als dit is ook nooit in mij opgekomen om te doen, haha. Als ik mijn kledingkast opruim en ik twijfel over een kledingstuk, app ik een vriendin met de woorden: “Help! Wegdoen toch? Of toch houden?” Hoe leuk is het als vriendinnen er gewoon zelf bij zitten!
  Renske onlangs geplaatst…TAG – Get to know your readersMy Profile

 5. 30 oktober 2015 / 10:59

  Leuk idee! Helaas zijn wij allemaal verschillend qua maat.

 6. 30 oktober 2015 / 12:13

  Hahaha ik heb nog nooit een girls night gehouden, simpelweg omdat ik niemand heb om het mee te doen 🙂

 7. 3 november 2015 / 12:42

  Toen ik mijn kledingkast uitgemest heb, heb ik een vriendin er tussen laten kijken, maar ook mijn zus en nichtje! Mijn nichtje heeft er echt behoorlijk wat uitgehaald! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.