Een inspirerende collage voor je hal| Moodboard Monday

Al een tijdje hebben mijn vriend en ik de gedachten om onze hal een opknapbeurt te geven. Erg leuk maar waar begin je? Nou bij een moodboard natuurlijk! Ik kijk de laatste tijd vaak naar het programma van VT wonen weer verliefd op je huis. Daar zag ik dat ze vaak met een moodboard voor dit soort dingen werken om een overzicht voor zichzelf en in dat geval de stylist te krijgen. Het leek me een goed idee om daar te beginnen om een beetje een richtlijn te hebben voor we zo maar in het wilde weg dingen beginnen te kopen of te schilderen haha. Voor deze maandag collagedag heb dus een moodboard voor onze hal gemaakt!

Collage maandag - Moodboard voor de hal

Collage maandag – Moodboard voor de hal

Dit is werkelijk de eerste keer dat ik dat gedaan heb en ik moet zeggen het bevalt me goed. Online een collage openen en een via internet de meubels uitzoeken die je leuk vindt en plakken maar! In dit geval heb ik voornamelijk gewerkt met de woonartikelen van Otto. Ik was verbaasd over hun assortiment! Ik ben de collage begonnen met onze vloer. Deze laten we er in liggen. Het zijn van die ouderwetse bruine tegels. Allereerst kwam ik dit gave gangkleed tegen! De gang is nogal koud en een vloerkleed is daarom niet weg. Ik vind deze echt super gaaf en heb hier mijn collage dan ook verder omheen gebouwd. De kleuren op de muur worden wit met blauw. Deze blauwe verf is van Histor The Color Collection. In onze woonkamer hebben we deze verf ook gebruikt maar dan in een andere kleur. Het is een fijne verf met een mooie matte uitstraling. De kleur die ik voor een deel van de hal wil gebruiken is: Inflatable blue. Dit komt dan weer terug in het vloerkleed.

Voor de verdere meubelen wil ik het een beetje clean houden. Mooie landelijke meubelen met een industrieel tintje. De lamp was het volgende product wat ik tegen kwam waarvan ik dacht die moet er ook in! Toen ging ik verder kijken naar wat ik aan de wand wil. In ieder geval een kapstok, dat is wel zo handig voor in de gang 😉 Deze kapstok heeft genoeg haakjes en daarnaast nog een plakje erboven waar je iets leuks op kunt zetten. Wat je misschien niet zo goed kunt zien is aan de linkerkant zit een gaatje. Daar kun je bijvoorbeeld een plantje in stoppen. Ik was afgelopen weekend bij de SWAN market in Rotterdam en daar heb ik natuurlijk ook weer veel leuke ideeën opgedaan. Bij BAM! ook wel beton and more kocht ik een leuke mini cactus (al eerder te zien op mijn instagram account). Het lijkt me gaaf om dan een mini cactus in zo een betonnen potje in het gaatje bij deze kapstok te zetten. O ik zie het al helemaal voor me haha. Aan de rechterkant van de kapstok zit een vakje waar je de post in kunt bewaren. Ook altijd handig en daardoor wordt het minder rommelig in de gang. Na de kapstok vond ik al snel het sleutelkastje. Het heeft een beetje een Riviera Maison look wat we in onze woonkamer hebben.

De voornaamste reden waarom we de hal willen aanpakken is omdat er overal maar dan ook echt overal schoenen rondslingeren. In een normale schoenenkast zouden al onze schoenen totaal niet passen dus voor de hal opzoek naar een grotere kast. Deze ladekast lijkt me perfect. Het heeft een groot aantal lades waar schoenen in kunnen. Dan kun je de schoenen ook nog een beetje boven op elkaar stapelen (vooral voor slippers handig). Daarnaast kan ik de bovenste kleinere lades dan gebruiken voor de riempjes/halsbanden van Zoë.

Zoals je wel kunt merken heb ik er al helemaal zin in om dit te gaan uitvoeren! Schattttt wanneer beginnen we met de hal?!

Heb jij mijn maandag collage van vorige week ook al gezien? 

Liefs Lesley

12 Reacties

 1. Marleeeentje
  23 maart 2015 / 10:48

  Haha, die cactus met dat hoedje op! Wat schattig.

  • 23 maart 2015 / 10:51

   Ja gaaf he! Die is van BAM! Ik heb er zelf al een echt zo cute een foto van die van mij is te vinden op mijn instagram 🙂

 2. www.jud-ith.nl
  23 maart 2015 / 13:15

  Wat fijn om zo een moodboard te kunnen maken, werkt altijd fijn 🙂

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:14

   Ja he, dan heb je ten minste een soort plannetje waar je mee verder kan 🙂

 3. 23 maart 2015 / 14:21

  Ah leuke collage! Ik kan ook zo genieten van VT wonen, vond het gisteren (herhaling) weer mooi geworden!

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:13

   Ja leuk he! Ze hebben elke keer weer leuke dingen. Ik verbaas me er steeds weer over. Maar vind het soms ook wel een beetje apart dat mensen er samen echt niet uit kunnen komen. Ik heb dat nog nooit meegemaakt eigenlijk dus kan het me niet eens voorstellen haha.

 4. Angelique
  23 maart 2015 / 18:17

  Hele mooie kleur blauw!

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:12

   Bedankt voor je reactie, ja ik kwam hem tegen ik heb nu roze uit die collectie maar deze blauw is echt prachtig.

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:12

   Super gaaf he Dina, ik ben er echt verliefd op zo schattig haha

  • Lesley
   Auteur
   24 maart 2015 / 12:06

   Bedankt voor je lieve reactie! Ik vond die ook erg leuk! Lekker ‘natuurlijk’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.