Dingen die je herkent als je iets via Marktplaats verkoopt

Spullen die je niet meer gebruikt kun je weggeven aan vrienden, familie of de kringloop, maar je kunt het ook proberen te verkopen. Dit kan bij Jouw Marktkraam waar ik zeer enthousiast over ben, maar ook via Marktplaats. Vroeger een van mijn favoriete hobby’s , ik verkocht werkelijk alles wat ik niet meer nodig had via Marktplaats. Mijn eerste vriendje zei altijd ooit verkoop je mij nog via Marktplaats. Toen dacht ik nooit, nu denk ik had het maar gedaan 😉 . Tegenwoordig wordt het ‘verkopen’ via Marktplaats steeds minder leuk. Vandaag een opsomming van dingen die je herkent als je iets via Marktplaats verkoopt of nou ja, probeert te verkopen 😉 .

Het maken van de deal

 • Een echte classic: bieden en daarna gewoon nóóit meer wat van je laten horen.Marktplaats irritaties
 • 1 euro bieden op iets waar een vaste, al hele lage prijs, van 5 euro voor staat.
 • Een mailtje krijgen met ik bied 20 euro terwijl het bod op de advertentie al op 50 staat (vraagprijs is 100, dus nee dat komt nog niet eens in de buurt).
 • De biedingsstrijd der één centen. Ik bied 10,00, nee ik 10,01. Ok stop maar!
 • Bij een paar z.g.a.n. nieuwe schoenen waar ik 5 euro voor vraag en mailtje krijgen met: ik drie euro bieden. Mijn mailtje terug? Ik vijf euro willen.
 • Ik weet niet of het van dezelfde persoon kwam maar vanuit Jacqueline kreeg ik:

Marktplaats irritaties

Ja dus is dat mijn probleem?

 • Ruilen. Ja van ruilen komt huilen dus dat doe ik niet. Zeker niet als ik nieuwe lesboeken aanbied a 500 euro en alles wat jij verkoopt nog niet eens in de buurt komt van 50 euro nieuwwaarde.
 • Schoenenfetish verhalen. Tja ik heb hem al regelmatig gekregen hoor. Het begint met de vraag: zijn de schoenen vaak gedragen? Nee hoor! Met direct daarop het antwoord: O jammer. Ja ik heb een beetje een schoenenfetish hihi. Die hihi erachter doet het hem ook vinden jullie niet haha.
 • Iemand die je alleen maar een cijfer door stuurt per mail.

Het had zo mooi kunnen zijn

Ja dan ben je er bijna. Je hebt ondertussen een tig tal mailtjes verstuurd en je weet het zeker de deal is rond. Of toch niet?

 • Alles is rond, je hebt de schoenen opgemeten, je hebt de zool nogmaals gefotografeerd en de persoon besluit ze te willen! Je gaat natuurlijk door het lint, die moeite is in ieder geval niet voor niks geweest. Alle gegevens zijn uitgewisseld en je wacht braaf op je geld. Na een paar dagen vraag je of het al gelukt is. Na een week nog een keer en daarna heb je door dat mevrouw of 1 dood neergevallen is of 2 dood neer kan vallen.
 • Iemand die afhaakt bij schoenen van 5 euro omdat de verzendkosten te duur zijn. Ja ik snap het de verzendkosten zijn duurder dan de schoenen, maar wist je dat niet voordat je mij met vier verschillende vragen over de schoenen mailde?

Afspraken niet nakomen bij een deal

 • Ja dan is het eindelijk zo ver. Je hebt met iemand afgesproken omdat die persoon jouw -nader in te vullen- dolgraag wil hebben. Je spreekt een tijd af, neemt misschien zelfs een uurtje eerder vrij van je werk en dan is het wachten geblazen. Hoevaak ik, maar ook mijn vriend en vriendinnen niet gehad hebben dat de desbetreffende persoon niet op kwam dagen. Oke, ik kan me voorstellen dat je het product misschien toch niet wil hebben. Hoe moeilijk is het dan om even netjes af te bellen of een mailtje te sturen dat je niet meer komt?!
 • Na een hele tijd zeuren over de prijs ben je iets overeen gekomen. Deze persoon komt gelukkig wel rond het afgesproken tijdstip bij jou aan deur. Je hebt de spullen klaar liggen maar ho, hij/zij begint weer over de prijs en wil nogmaals proberen af te dingen. Nee vriend, zo werkt het niet. 10 euro blijft 10 euro.
 • Het bovenstaande kan nog een stapje erger. Sommige mensen nemen bij het afhalen gewoon express te weinig geld mee. Het valt te proberen natuurlijk.
 • Nadat je uitvoerig alle krasjes hebt beschreven in je advertentie de afhaler alsnog begint over krasjes. Waarom maak je af en toe überhaupt die beschrijving?

Het verkopen van spullen via Marktplaats gaat dus niet meer zo makkelijk als vroeger. Mensen zijn brutaler, er is veel en veel meer aanbod, er zijn meerdere platforms en ik heb het idee dat mensen het eerder dichterbij zoeken. Met dat laatste bedoel ik de welbekende koopjeshoeken etc.

Herken jij de bovenstaande punten? En verkoop jij tegenwoordig nog wat via Marktplaats?

24 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 06:56

  Oooh ik vind marktplaats zooooo frustrerend! Ik snap dat mensen proberen het voor minder te krijgen maar al die excuses. En dan heb je er heel veel tijd inzitten en dan hoor je niets meer. Dat is ook echt een van de redenen waarom ik er niets meer mee doe.
  marije onlangs geplaatst…Weekly picture wednesday: week 1My Profile

 2. 11 januari 2017 / 07:55

  Dit is zoooo herkenbaar! Ik heb net afgelopen week weer een poging gewaagd met een paar nieuwe schoenen. Mensen die dan 2 euro bieden terwijl de minimale prijs 15 euro is. Ik heb zelfs wel eens een gratis stoel aangeboden en mensen durfden nog te vragen of ik het kwam brengen ook. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat is goed, dan wil ik er wel 10 euro voor (tsja?) en dan nog kwaad reageren ook dat benzine niet zo duur is. Kom het dan gewoon zelf ophalen. het is nog gratis ook! haha je merkt het, klein frustratiepuntje 😉

 3. 11 januari 2017 / 08:35

  Haha ik herken het zeker! Zo irritant!! Ik krijg vaak van die zielige verhalen. Iets kost €5,- zgan, wat al niet veel is, en dan willen ze €2,50 geven, want meer geld hebben ze volgens hen niet door een financiële tegenvaller ?
  Jolanda onlangs geplaatst…Mineral Care Spa SereneMy Profile

 4. 11 januari 2017 / 08:41

  Wauw, dit is allemaal zo herkenbaar inderdaad! Ik vind Marktplaats over het algemeen geweldig, maar er zitten soms mensen tussen… Ook irritant vind ik de eeuwige volledig in Capslock geschreven mailtjes. Alsof ik de tekst anders niet goed zou kunnen lezen 😉
  Romy onlangs geplaatst…Wat is passie en hoe ontdek ik mijn passie?My Profile

 5. 11 januari 2017 / 09:49

  Hahaha, wat grappig! Ik verkoop ieder seizoen kleding en dat gaat vaak goed. Maar afgelopen najaar hadden we een paar meubels te verkopen en dat ging me toch langzaam zeg. Inderdaad , afspraken niet nakomen. Nu heb ik nog een paar over the knees laarzen staan die maar niet weg willen! Haha
  Nancy onlangs geplaatst…WIDE BLACK MIDI SKIRTMy Profile

 6. 11 januari 2017 / 10:26

  Dit is allemaal echt zo herkenbaar. Daarom verkoop ik eigenlijk nooit meer iets via Marktplaats. Ik geef het tegenwoordig aan bekenden, of probeer het via de verkoophoek van mijn woonplaats op Facebook. Dat is al iets minder gedoe
  Leonie onlangs geplaatst…Ik mis het dansen nog steedsMy Profile

 7. 11 januari 2017 / 10:49

  Oh zo irritant. Mensen bieden het liefst twintig cent op een item waar je zelf tweehonderd euro voor neer hebt geteld en vinden het dan ook nog vreemd dat je niet akkoord gaat. Bye!
  Kelly Mulder onlangs geplaatst…Mijn lifestyle wishlistMy Profile

 8. 11 januari 2017 / 10:54

  Exact hetzelfde hier in België, maar dan op Kapaza! en 2dehands.be. Het enige dat ik nog nooit heb voorgehad (*houdt hout vast*), is dat mensen niet kwamen opdagen. Wel dat iemand een half uurtje voor de afgesproken tijd mailde dat ze in een financieel dipje zat en de schoenen opeens niet meer kon betalen, maar vroeg om ze opzij te houden. In de maanden die volgden heb ik haar een aantal keer gemaild, maar nooit antwoord ontvangen… Elementaire beleefdheid, iemand?
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #36 • I’m back!My Profile

 9. 11 januari 2017 / 11:25

  Klopt, oh ik heb ook eens gehad toen ik mijn spiegelreflex verkocht. 2 jongetjes die een YouTube kanaal hadden of ik het niet wilde sponsoren. Ja dikke doei! 2 tellen later in dezelfde soort spelling onder een andere naam een soortgelijk bericht. Mensen die niets meer laten horen.. zeg dan dat je geen interesse meer hebt inderdaad. Kan me erg in jouw artikel inleven haha!
  Mariska onlangs geplaatst…Catrice A wink of pink & Catrice Oh, Pinky day!My Profile

 10. Henrieke
  11 januari 2017 / 11:47

  Sommige zijn heel herkenbaar en bij andere punten dan vermoed ik dat jij toch véél meer met Marktplaats doet dan ik. Meestal doe ik mijn oude kleding naar de kringloop, het levert meestal te veel gedoe op om via Marktplaats te doen. Toevallig verkocht ik deze week wel een heel oude sjaal en dat ging perfect. Ze stuurde na ontvangst zelfs nog een foto op. 🙂

  Ik heb ook geleerd dat je spullen beter niet gratis op Marktplaats kunt zetten want het levert een enorme stroom aan vreemde berichten op. Inclusief mensen die beledigd zijn dat als ze niet tijdig reageren de plant naar een ander gaat.

  Met een aquariumverkoop kreeg ik heel veel mailtjes van mensen die hem wel wilden overnemen. En of we hem dan konden brengen want ze hadden geen vervoer. Ammehoela, ik ga ook niet voor mijn lol een aquarium van 1.20 verplaatsen! En ik beeld me zo in dat ik dan voor de deur zou staan en die persoon, met gebruikelijke Marktplaatsbetrouwbaarheid, niet thuis zou zijn op afgesproken tijdstip.
  Sommige Marktplaatsers komen trouwens echt úren na afgesproken moment alsnog aan..

  Grappig genoeg gaan de meeste verkopen voor technisch spul van mijn vriend wel prima. Ik heb dan geen idee wat het product doet en kan er niks over vertellen.. En dat is dan prima. 🙂

 11. 11 januari 2017 / 11:57

  Ik vind vooral die belachelijke biedingen schijt irritant. Heb ik op dit moment last van dus de frustratie is hoog zoals je ziet aan mijn woordkeuze ; ) Zet ik iets voor 7 euro neer krijg je biedingen van 5 of 6 euro. Walgelijk vind ik dat. Of, ik heb er altijd bij staan dat het alleen opgehaald kan worden vervolgens krijg ik: wat zijn de verzendkosten? zucht…

 12. 11 januari 2017 / 15:19

  Hahaha Jacqueline toch. Had je ze maar niet aan je JONG zus moeten weggeven. Trut!

  Nee maar dit is dus waarom ik nog nooit iets via marktplaats heb gedaan to be honest. Frustraties alom!
  Heerlijk stuk om te lezen!
  ricardo onlangs geplaatst…Je moet niet zo zeuren!My Profile

 13. 11 januari 2017 / 17:16

  Wat een grappig artikel met zoveel herkenbare punten. Vroeger verkocht ik nog wel eens iets via Marktplaats, maar tegenwoordig – mede door alle bovengenoemde punten – niet meer. Er gaat meer tijd inzitten dan het oplevert én mensen willen graag het onderste uit de kan. Gelukkig heb ik ook een aantal (zeer) positieve ervaringen via Marktplaats! Zo scoorde ik een deel van mijn inloopkast die was uitverkocht bij de leverancier alsnog door op Marktplaats te snuffelen. Dát was echt super fijn!
  Amanda onlangs geplaatst…Review – Winterjas van Steps (Wintercollectie 2016)My Profile

 14. 11 januari 2017 / 18:48

  Allemaal heel herkenbaar. Ik doe nog maar weinig via Marktplaats verkopen, mede door bovenstaande punten. Wat ik het meest vervelende vind is dat mensen je adres vragen en langs willen komen, en dan niets meer laten horen. Geen fijn gevoel dat iemand je adres weet die daar niets mee van doen heeft..
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Mijn week x 4 – #16 nieuwe auto, sneeuw & warme billetjesMy Profile

 15. 11 januari 2017 / 19:27

  Pfff, ik vind marktplaats een drama. Het bieden drama en ophalen ook . Heb al een paar keer gehad dat de koper niet komt….

  Oh ja, de klapper was… hoe groot is het tweepersoonsbed met latenbodems? Past het in mijn volkswagen Up…. uuuh, nee.
  Els onlangs geplaatst…DIY #33: Bloempotjes vervenMy Profile

 16. 11 januari 2017 / 21:55

  Ik begin er niet eens meer aan om dit soort ellende te voorkomen, haha. Helaas heel herkenbaar allemaal.

 17. 12 januari 2017 / 03:54

  Ik heb ook jarenlang met plezier via marktplaats mijn spulletjes verkocht, maar tegenwoordig is het een groot drama. Ik heb nog een volle zak met spullen die er eigenlijk op moeten, maar ik heb er gewoon geen zin in. Vroeger kreeg je ook altijd nette berichtjes: Beste…, met vriendelijke groet… Dat is er tegenwoordig ook wel een beetje af. Je mag al blij zijn met volledige zinnen zonder spelfouten. Dan heb je ook nog de bedelaars: Mag het voor 3 euro, want ik zit in de bewindvoering… Wil je het voor me wegleggen tot einde van de maand, want ik heb nu nergens geld voor… Heel irritant.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Random feitjes over mijMy Profile

 18. 12 januari 2017 / 11:11

  Aaah wat vreselijk! Ik verkoop nooit wat via Marktplaats precies om die reden haha. Ik koop er wel eens wat maar zelfs dat vind ik al awkward. Zo heb ik een keer een tuinset gekocht maar dan moet je het dus ook ophalen (duh), maar ik vind het zo raar om dan in iemands huis te komen en dan de set te checken enzo haha. Hilarisch stukje!

 19. 16 januari 2017 / 19:25

  Hier zitten zeker herkenbare punten tussen. Ik heb nu ook wat te koop staan. Bijvoorbeeld een kledingstuk die niet door de bus past, dus staan de verzendkosten erbij. Vraagt iemand of het niet toch door de bus kan (nee) en dat die dan geen interesse heeft, want het staat niet in verhouding met de vraagprijs. Reageer dan niet. Gelukkig gaat het ook heel vaak goed, hoor.
  Sheila onlangs geplaatst…Tweetalig opvoeden; 2 jaar laterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.