Disney’s Beauty and the Beast | Review + korting tip

Belle en het Beest de musical

Op woensdag 23 december was het zover. Ik ging die avond samen met Tiemen naar Disney’s Beauty and the Beast. Nadat ik deze musical in Disney Amerika in korte versie heb gezien was ik enthousiast. Belle en het Beest vond ik een leuke Disney film maar was niet mijn favoriet. De musical heeft mijn zicht op de film echter veranderd. Nieuwsgierig naar de hele musical was ik hierdoor geworden, toen ik hoorde dat hij in Nederland kwam boekte ik gelijk mijn kaartjes.

Na mijn werk werd ik opgehaald en reden we samen richting Scheveningen. Na een ruig ritje, de weg is veranderd en ik reed dus ineens spook oepsiee.., hebben we de auto in de parkeergarage gezet en zijn we een hapje gaan eten. Aan de boulevard in Scheveningen heb je meerdere restaurants zitten die een theatermenu aanbieden. Je kunt dan voor +/- 15 euro een twee-gangen menu nemen of voor +/- 20 euro een drie-gangen menu. Wij hebben uiteindelijk gegeten bij Westenwind. Zeker een aanrader! Het is goedkoop, goede bediening en lekker eten. Mede door het theatermenu lukt het je nog om op tijd te komen voor de voorstelling. De avondshow begint om 19.30.

Tickets Belle en het Beest

Het verhaal

Wie kent het verhaal niet? Het is een echte Disney klassieker. De mooie Belle die terechtkomt in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een verschrikkelijk beest. Gesteund door het voltallige personeel dat door de vloek in huisraad is veranderd, stort Belle zich in een avontuurlijke zoektocht naar ware liefde. Belle leert al snel de belangrijke les van allemaal — dat echte schoonheid van binnenuit komt.

De musical is reeds in meer dan 32 verschillende landen en 145 steden (o.a. Londen, Wenen, Stuttgart, Madrid, Milaan, Moskou, Amsterdam, New York, Tokio en Melbourne) opgevoerd. Van 2005 tot en met 2007 heeft Nederland deze musical in het theater gehad. Na bijna 10 jaar, vanaf december 2015 is hij terug in Nederland.

belle en het beest
belle en het beest
Belle en het beest

Wat vond ik van deze uitvoering?

Ik vond het geweldig en een echte must see! Het klassieke verhaal wordt goed uitgebeeld, de muziek is prachtig en aan het decor ontbreekt niks. Vroeger keek ik Disney films altijd in het Engels. Mijn ouders vinden dat de muziek en de grapjes leuker zijn in het Engels. Ik heb de film zelf dus nog nooit in het Nederlands gezien maar deze musical was zo grappig. Er zaten heel veel leuke grapjes in verwerkt die het ook voor volwassenen heel leuk maken. Ik kan me niet meer herinneren dat ik de film Belle en het Beest ooit zo grappig heb gevonden. Sommige grapjes duurde even voor ze binnen kwamen maar achteraf kan ik er erg om lachen. Zo noemen ze het kleine theekopje (in de film: barstje) hier Jacobje of ook wel Ja-kopje ๐Ÿ˜‰ . Tijdens deze musical heb ik me geen moment verveeld en ik heb ook geen enkele keer op mijn horloge gekeken. Dat is bij andere musicals helaas wel eens anders geweest.

Leuk

❤ De prachtige filmmuziek en goede zang. 

❤ Enorm grappig

❤ Prachtige kostuums en decor

❤ Weet te boeien en tijd vliegt voorbij

Kan beter

✘  Tiem vond het jammer dat de liedjes anders waren dan in de film. Ze zingen “kom erin” in plaats van “kom erbij” en “het meisje en het beest” in plaats van “Belle en het Beest”.

Al met al geef ik deze musical toch het volgende cijfer:

goedgoedgoedgoedgoed

Voor € 34,50 eerste rang zitten bij Belle en het Beest?

Dat kan! Tijdens mijn Sonja Bakker dieet ben ik in aanraking gekomen met Eurosparen van Campina. Aangezien je hierbij regelmatig gebruikt maakt van Optimel en andere zuivelproducten gaat het sparen heel snel. Via Eurosparen zijn er weinig dingen die ik bestel. Wat ik wel vaak doe is via daar musical tickets kopen. Ik ben zo onder andere al naar de Kleine Zeemeermin geweest en Sister Act. Voor deze voorstelling betaalde ik slechts € 34,50 per kaartje (+14,70 euro spaarpunten = gelijk aan drie pakken campina). Nu denk je misschien dat ze je plekken geven die slechter zijn, nou hieronder een foto van onze plekken. Beter kan het eigenlijk niet ๐Ÿ˜‰ !

belle en het beest

Ben jij al naar Belle en het Beest geweest? 

 

19 Reacties

 1. Desiree
  28 december 2015 / 07:39

  Jaaaaa en ik vond het echt super. Die dingen die tiem zij vond ik ook jammer hahahaha

 2. 28 december 2015 / 09:41

  Ik heb hem in 2006 of 2007 gezien, en ik vond hem geweldig! Zou graag nog eens gaan maar ik vind het zo duur. Maar eurosparen doe ik ook, voor die prijs fa ik er toch weer over nadenken, bedankt voor de tip!

  • 29 december 2015 / 21:27

   Ja goede tip he. Ik doe het al jaren zo op deze manier. Het scheelt echt zo veel geld en zo vind ik musicals wel leuk ๐Ÿ˜‰ Anders vind ik het echt te duur..

 3. 28 december 2015 / 11:45

  Ik heb de vorige uitvoering gezien en ik vond hem echt geweldig! Mijn moeder heeft nu kaartjes gewonnen via de postcode loterij dus in februari ga ik deze versie zien. Ben heel benieuwd! Ik begreep dat alle teksten hetzelfde zijn en de kostuums en decor zullen ook niet veel veranderd zijn, maar andere spelers kunnen het toch weer anders maken natuurlijk

  • 29 december 2015 / 21:29

   O wat leuk dat je moeder kaartjes heeft gewonnen! Mijn oma heeft ze toevallig van de week ook gewonnen! Zelfde postcode ? ๐Ÿ˜‰ haha, Ik heb de vorige niet gezien dus kan er niks over zeggen maar deze viel mij totaal niet tegen ๐Ÿ˜€

 4. 28 december 2015 / 13:33

  Het is toch echt ‘kom erbij’ ๐Ÿ˜‰ Het lijkt mij heel leuk om zo een musical te zien, ik heb het nog nooit gedaan maar denk als ik er ooit naar toe ga het een Disney musical gaat worden.

  • 29 december 2015 / 21:30

   Ja he. Zie je wel haha. Ik heb het bedrijf al gemaild van de musical met de vraag waarom dat anders is maar nog geen reactie ๐Ÿ˜‰ . Als je fan bent van Disney zeker doen!

 5. 28 december 2015 / 16:13

  Tjonge eigenlijk heb ik nog nooit een disney musical gezien, maar het lijkt mij wel onwijs leuk om eens mee te maken…want ja Disney spreekt mij wel super aan….Ik vermoed dat het er niet snel van zal komen om eens te bezoeken, omdat mijn man slechthorend is en dat toch altijd wat minder leuk voor hem is om dan samen te doen……volgens mij is het echt net zo genieten en herkenbaar als Disney on ice…

  • 29 december 2015 / 21:32

   Het is ook echt onwijs leuk! Zeker als je Disney al leuk vindt. O dat is jammer. Ik ben heel lang geleden bij Disney on ice geweest en kan het me niet echt meer voor de geest halen maar dit is zeker herkenbaar ๐Ÿ™‚

 6. 28 december 2015 / 17:27

  Ik ben echt super gek op musicals. Hier zou ik ook wel naartoe willen, maar ik vind het zo ver weg!

 7. 28 december 2015 / 18:27

  Ik ben dol op musicals! Ik ben alleen al een keer naar Belle & het beest geweest, toen Chantal Jansen de hoofdrol speelde. Dat was ook al geweldig!

  • 29 december 2015 / 21:33

   Ja die speelde de vorige keer zag ik! Ik vroeg me het tijdens de musical af waarom zij het niet deed haha, maar nu snap ik waarom ๐Ÿ˜€ Deze hoofdrolspeelster is ook erg goed hoor!

 8. 29 december 2015 / 18:10

  Wat leuk dat je er heen ben geweest! Ik vind musicals ook echt super leuk! Vond het altijd zo jammer dat ik niet naar de Lion King ben geweest. -x-

  • 29 december 2015 / 21:34

   Ja die staat ook nog steeds op mijn lijstje. Die heb ik ook niet gezien. Hij draait nog wel in Londen en daar zou ik hem graag willen zien maar die prijzen oef…

 9. 30 december 2015 / 12:23

  Gaaf! Mij lijkt het ook zo’n mooie musical!
  Goeie tip van de spaaractie bij Campina, dank ๐Ÿ™‚

 10. karlien
  5 januari 2016 / 14:26

  Klinkt heel erg tof!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.