Disneyland Parijs bezoeken met een peuter of kleuter

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

Een van de vragen die ik regelmatig krijg is: “vanaf welke leeftijd is het bezoeken van Disneyland Parijs nu echt leuk?” Daar zullen de meningen over verschillen. Ik ben geweest met mijn zoontje en dochtertje terwijl ze de leeftijd 2, 3 en 4 hadden. En eerlijk, ik had niet verwacht dat mijn tweejarige het al zo leuk zou vinden! In eerste instantie zei ik zelf altijd vanaf 3/3,5 jaar. Maar nadat ik ook een keer met mijn tweejarige geweest ben, ben ik overstag en zeg ik vanaf nu, vanaf twee jaar 😉

Disneyland met peuter of kleuter

Uiteraard is dit natuurlijk afhankelijk van hoe jouw kind is. Die van mij kijken de Disney films grijs, houden van pretparken en uitjes. Echter is het voor hun belangrijk dat ze heel de dag door eten en drinken voor handen hebben en er af en toe ook een rustmomentje ingebouwd wordt.

Welke attracties zijn leuk voor mijn peuter of kleuter in Disneyland Parijs

Ik hoor wel eens “ja maar dan mogen ze toch nog bijna nergens in”. Dat vind ik persoonlijk echt onzin. Op Europa-Park na, ken ik geen enkel park wat meer gericht is op kleine kinderen dan Disneyland Parijs. Als je ook op de website kijkt, zie je dat veel van de attracties al beschikbaar zijn vanaf een lengte van +/- 80cm. Zelfs de Toy Soldiers Parachute Drop mocht mijn zoontje van 2 al in! Dat wil niet zeggen dat hij al deze attracties ook even leuk zou vinden hoor haha. Hierbij een opsomming van de attracties die juist heel leuk zijn voor peuters en kleuters.

Disneyland Parijs

 • Mad Hatter’s Tea Cups
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Autopia
 • Peter Pan Flight
 • La Pay des Contes de Fées
 • Le Carrousel de Lancelot
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Casey Jr. Le Petit Train du Cirque
 • It’s a Small World
 • Pirates of the Caribbean (deze vond mijn zoontje van 2 geweldig maar mijn dochter van 4 de laatste keer wat eng)

Walt Disney Studios Park

 • Slinky Dog Zigzag Spin (de grote favoriet van beide!)
 • Ratatouille
 • Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • Cars Road Trip

Disneyland met peuter of kleuterOp de tapijtjes van Aladdin, wat een plezier heeft hij! En mijn dochter voor het prachtige kasteel. 

Verschil in beleving

Het verschil in leeftijd is ook een enorm verschil in beleving. Toen ik met mijn dochter de eerste keer ging (toen was ze 3,5 jaar). Vond ze alles helemaal geweldig en niets eng. Toen ik met haar ging toen ze net 4 jaar geworden was, vond ze al iets meer eng. En toen ze 4,5 was wilde ze in sommige attracties helemaal niet meer omdat ze het spannend vond. Dat heeft echt met de ontwikkeling van het kind op dat moment te maken. Vanaf vier jaar zien ze zichzelf als losstaand persoon van andere en gaan ze ook nadenken over wat eventueel kan gebeuren.

Disneyland met peuter

Disneyland Parijs Shows leuk voor peuters en kleuters

Zowel mijn peuter als kleuter vonden de shows van Disneyland Parijs enorm leuk! Het is een hele beleving. Dit zijn de favorieten van mijn kindjes:

 • Mickey and the Magician (met stip op één! Deze is geweldig!)
 • Frozen: A Musical Inventation
 • The Lion King: Rhythms of the Pride Lands
 • Parade: Dream.. and Shine Brighter!
 • Parade: Disney Stars on Parade
 • Disney D-Light
 • Disney Illuminations (de vuurwerkshow)

Toen de jongste net twee was stond hij al enorm mee te swingen en dansen met de parades. Hij vond het geweldig en zong alle liedjes mee. Het is inmiddels een half jaar geleden dat we met hem geweest zijn en hij wil nog dagelijks de parade op tv kijken.

Disneyland met driejarigeNaast de shows zijn ook de ontmoetingen met de Disney figuren een must vind ik. Kijk naar de reactie van mijn dochter bij de ontmoeting met Olaf. Al was dit volgens mijn toen 3,5 jarige peuter “Niet de echte Olaf hoor mama, de echte Olaf is veel kleiner” .

Eten en drinken

In het hele park is genoeg te eten en te drinken. Uiteraard veelal fastfood wat ik zelf nog een beetje achterhaald vind voor een pretpark, maar er komt langzaamaan verbetering in. Wat mijn tip is voor jou als jij met je kleuter/peuter gaat, is neem genoeg eten en drinken mee! Ik had alle dagen dat wij gingen een grote tas mee met 2 keer een 1,5 liter fles water (je kunt er geen water uit de kraan drinken), een klein flesje Karvan Cévitam GO was mijn live saver haha, fruit, broodjes, koekjes en alles wat ze maar lekker vinden. Dat scheelt je 1 heel veel geld en 2 je hebt snel eten en drinken bij de hand voor je hongerige peuter/kleuter. Die van mij hebben namelijk nog niet het geduld om even een kwartier in de rij te wachten op iets te eten 😉 .

Toiletten

Aan toiletten geen gebrek in Disneyland Parijs. Ook voor kleuters hebben ze op sommige plekken kleine wc’s wat ze dan weer helemaal geweldig vond. Ik vond het qua verschoonruimtes soms wel erg karig. Dan hebben ze maar 1 plekje of soms 2 om je kindje te verschonen.

Disneyland Parijs met peuter en kleuter | Tickets

Bij Disneyland Parijs is je kindje gratis tot 3 jaar. Na die leeftijd moeten ze een geldig entreebewijs (en momenteel ook reservering) hebben. Voor mijn 3,5 jarige heb ik destijds ook een abonnement aangeschaft omdat dat voordeliger was dan 3 losse dag tickets. Wij zijn afgelopen jaar 3 keer en dan gelijk meerdere dagen geweest. Dus die hebben wij er dik uitgehaald. Ik schreef ook eerder een blog over Voordelig Disneyland Parijs bezoeken. Het bezoeken van Disneyland blijft een groot feest voor zowel jong als oud.

Heb jij zelf nog tips voor het bezoeken van Disneyland Parijs met peuter of kleuter? Of eventueel een aanvulling voor andere leeftijden? Laat het gerust weten in de opmerkingen hieronder!

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Disneyland Parijs met peuter of kleuter bezoeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.