DIY Kruidenrek | We love herbs and each other

Mijn vriend en ik houden allebei erg van koken, hierbij maken we veel gebruik van verschillende kruiden. Op een gegeven moment stond ons kastje zo vol met allerlei potjes dat ik op zoek ging naar een leuk kruidenrek. Alle winkels, zowel online als real life af gezocht en helaas niks gevonden waar al onze kruiden in zouden passen. Maar ik gaf de moed niet op, is het nergens te vinden? Dan maken we het toch zelf 😉 ! Hieronder een DIY kruidenrek incl een foto van het eindresultaat waar zowel ik als mijn vriend nog dagelijks van genieten!

DIY kruidenrek

Wat heb je nodig voor dit DIY kruidenrek?

 • Schoolbordverf zwart (het kleinste potje a 250ml is genoeg) o.a. te koop bij gamma en action;
 • Afplaktape;
 • 4 x houder voor schilderijen in het wit. Die van mij komen van Ikea maar ze hebben ze ook bij o.a. Xenos. De maat van deze twee is niet hetzelfde dus zorg wel dat je ze bij dezelfde winkel koopt. Ook handig: kijk voor je ze koopt of het potje wat je koopt erin past 😉 ;
 • 1 schoolbord krijtje;
 • Goed af te sluiten kruidenpotjes zoveel als je nodig hebt. Ik heb die van mij gekocht bij Dille & Kamille en later bij Xenos in de actie;
 • Etiketten voor op de kruidenpotjes. Die van mij komen van Dille & Kamille.

Hoe maak je dit DIY kruidenrek ?

 1. Als eerst zoek je een geschikte plek om het kruidenrek te plaatsen. Je plaatst hem namelijk gelijk aan de muur en kan hem niet verplaatsen. Bij mij hangt hij in de keuken op een verlaten muurtje.
 2. Je begint met het afplakken van een kader. Ik heb dit gedaan aan de hand van de breedte van de schilderijhouders en de hoogte die ik ertussen wilde.
 3. Met de schoolbordverf verf je het kader wat je beschilderd wil hebben. Dit laat je drogen en na een paar uur kun je eventueel een tweede laag aanbrengen.
 4. Tijdens het drogen kun je de kruidenpotjes alvast vullen met je kruiden en bestickeren met etiketten.
 5. Als de schoolbordverf helemaal droog is & goed gedekt kun je de schilderij houders ophangen.
 6. En dan, vullen maar met je kruidenpotjes! Als je nog wat ruimte over hebt kun je daar ook, zoals wij bijvoorbeeld speciale oliën neerzetten 🙂 ;
 7. Let op: pas na 2 dagen is de verf droog genoeg om hem te beschrijven met een krijtje. Na die twee dagen kun je een leuke ‘kruiden’ tekst op de DIY plaatsen.

Als je klaar bent ziet het er dan ongeveer zo uit:

DIY kruidenrekje

Edit: Je kunt het geheel ook op een plaat van hout maken. Een van de lezers van dit artikel heeft dat gedaan en het werkt net zo mooi! 

Waar bewaar jij je kruiden?

 

3 Reacties

 1. 12 augustus 2016 / 15:41

  Super leuke DIY Helaas heb ik geen plek in mijn keuken om mijn kruiden zo uit te stallen en meestal wordt het ook vies en vettig. Maar ik vind het wel een super mooi gezicht. Waar heb die mooie kruidenpotjes vandaan als ik vragen mag?

  • 12 augustus 2016 / 15:48

   Bedankt voor je reactie! Deze stond niet direct bij het kookgedeelte bij ons oude huis maar meer richting het kookeiland, hierdoor werden de potjes niet vies/vet. De potjes : Ik heb die van mij gekocht bij Dille & Kamille en later bij Xenos in de actie 🙂 Ik weet niet of ze er nu nog zijn maar ga zelf binnenkort eens kijken want ik heb er weer een aantal extra nodig voor ons kruidenrek in het nieuwe huis 🙂

 2. Ingrid Ferwerda-Jacobs
  31 januari 2017 / 21:08

  Hartstikke leuk bedacht!
  Momenteel staan mijn kruiden los op een plank maar dit is het overwegen waard. Ik oriënteer me nog even verder.