DIY | Makkelijk & goedkoop je eigen BOHO bikini maken

Maak simpel van je oude bikini een BOHO bikini!

Je ziet ze heel veel dit jaar: BOHO bikini’s. Ik vind ze echt super leuk maar helaas zijn de meeste toch echt boven mijn budget. Zo was ik afgelopen weekend met twee vriendinnen high tea’en en zagen we daar bij een leuk winkeltje in de buurt een aantal prachtige bikini’s hangen! De prijs was rond de 80 euro wat ik toch wel echt te duur vind voor een bikini. Een mijn vriendinnen kocht een prachtige bikini. Hij is echt zo mooi, om jaloers op te worden! Met het andere vriendinnetje waar ik mee was hadden we het er al een keer over gehad om er zelf een te maken. Dus na het zien van deze juweeltjes kon het niet anders dat we die dinsdagavond erna aan de slag gingen! Ik heb nog zo veel knutselspullen en doe er eigenlijk nooit meer wat mee. Nooit is eigenlijk ook weer overdreven maar niet veel in ieder geval. Mijn vriendin had nog twee simpele Primark bikini’s die ze niet meer gebruikt dus besloten we om die te gaan pimpen tot onze eigen BOHO bikini! Hieronder de handleiding van hoe ik mijn bikini heb omgetoverd tot een BOHO bikini!

Wat heb je nodig? 

– Bikini (nieuw of oud wat je wil)
– Schaar
– Naald en draad
– Versiering (hieronder meer over)

DIY 

Maak je eigen boho bikini

De bikini was een beetje saai en daarom droeg mijn vriendin hem niet meer. Dit is dus de ‘voor’ foto 🙂 . Ik heb alleen het topje gepimpt maar het broekje kun je natuurlijk op dezelfde manier doen.

Maak je eigen boho bikini

De bikini en de mega bakken met kraaltjes, lintjes, parels, steentjes van alles. Hoe kom ik hier allemaal aan? Ik heb een klein deel hiervan gekocht als ‘kraaltjes’ alle andere dingetjes komen van artikelen die ik eigenlijk niet meer gebruik. Voorbeelden hiervan zijn: een oude ketting die ik niet meer zo leuk vind, een armband die kapot is gegaan, een kralen omhulsel voor om een kaars die ik kapot geknipt heb omdat ik hem toch niet meer gebruikte, lintjes van de blond spullen die ik gekocht heb en ga zo maar door. Het is dus eigenlijk ook nog eens verantwoord bezig zijn en een soort van recycle projectje hihi!

Maak je eigen boho bikini

Je begint natuurlijk met kijken naar welke materialen je wil gebruiken. Ik had eerste wat op de zijkant van de bikini genaaid maar het was het toch niet dus ik heb het er weer afgehaald. Toen zag ik dit lintje liggen en heb ik deze even vastgespeld aan de bikini. Altijd dus eerst even kijken hoe het staat. Waar je met dit soort lintjes op moet letten is of het rekbaar is. Is het rekbaar dan is het niet zo een probleem. Is het niet rekbaar dan moet je de bikini goed blijven passen tussendoor. Anders kan het er niet mooi uit komen zien en daarnaast ook nog eens niet meer lekker zitten. Deze grote steen vond ik er ook prachtig bij staan. Nadat je gekeken hebt of alles goed staat ga je het vast naaien. Gewoon met naald en draad, lekker stevig vastmaken. Hierbij is het belangrijk dat je de knoopjes aan de achterkant maakt waarbij mensen het niet kunnen zien 🙂

Maak je eigen boho bikini

Nadat ik alles vastgemaakt had leek het me leuk om nog wat parels erop te maken. Het is vaak ook een kwestie van proberen. Staat het niet dan haal je het er toch gewoon weer af?

Maak je eigen boho bikini

Tadaaaa dit is mijn eindresultaat! Voorlopig is dit voor mij even BOHO en opvallend genoeg 🙂 ! Ik vind het eind resultaat echt super leuk. Binnen twee uurtjes hadden we onze bikini af. Hoe snel is dat? Daarnaast hadden we ook een gezellig kletsavondje. Tiemen zat ondertussen op de bank en zei toen mijn vriendin weg was jeetje wat kunnen jullie kletsen zeg haha.

Wat vind jij van mijn zelf gemaakte BOHO bikini?

 

27 Reacties

 1. 21 augustus 2015 / 07:53

  Wat heb je dit leuk gemaakt zeg! Ik heb mijn bikini’s eigenlijk nog nooit opgeleukt zeg maar, heel goed idee. 😀 De bikini ziet er nu lekker vrolijk uit.

 2. 21 augustus 2015 / 08:48

  Wat een leuk idee zeg! Toch een goeie manier om zo’n hele dure bikini te omzeilen en het resultaat is nog leuk ook.

 3. 21 augustus 2015 / 08:54

  Wat creatief! Erg mooi gelukt. 🙂 Ik heb nog nooit kleding of zo, laat staan een bikini, gepimpt. Leuk hoor!

 4. 21 augustus 2015 / 10:10

  Origineel, stukken goedkoper dan zo’n bikini kopen en meteen een uniek exemplaar. Leuk hoor 🙂

 5. 21 augustus 2015 / 11:44

  Erg leuk! Ga je dit ook een keer met een badpak doen? 🙂

  • 21 augustus 2015 / 14:30

   Hoi Lena!

   Nou misschien is dat wel een leuk idee! Ik moet namelijk nog een badpak hebben voor de aquarobics en elke die ik vind is erg saai! Wil jij er een hebben 😉 ? Anders wil ik er wel een voor je maken en daar een tutorial van schrijven 🙂

 6. Carmen
  21 augustus 2015 / 12:04

  Wat een leuk idee zeg! Ga ik zeker eens proberen als ik m’n bikini’s weer eens zat ben!

 7. 21 augustus 2015 / 15:49

  Die bikini is mooi geworden seg. Eigenlijk kan je ook een goedkope bikini kopen en deze versieren. Ik heb hier hopen kralen liggen en dat is nog zacht uitgedrukt. Dankjewel voor de tip.

 8. 21 augustus 2015 / 20:30

  Wat een super leuk idee en wat is hij mooi geworden! Ga het ook eens proberen denk ik!:)

 9. 21 augustus 2015 / 22:40

  Amai, echt mooi gedaan! Niet alleen ideaal om een saaie bikini te pimpen, maar oude bikini’s kun je ook in een nieuw jasje steken ^^ Ik heb hier nog een oude bikini liggen, misschien probeer ik het daar binnenkort eens mee 😉

 10. Jenzll
  22 augustus 2015 / 00:44

  Ziet er goed uit!

 11. 22 augustus 2015 / 07:25

  Ik vind hem hartstikke mooi! Dat heb je heel origineel aangepakt zeg. Ik ben niet zo handig, maar dit zou ik hopelijk ook nog net kunnen.

 12. 26 augustus 2015 / 19:02

  wat een leuke DIY, een leuk alternatief voor de zo veel duurdere BOho bikini’s…hij is echt onwijs leuk geworden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.