Mijn drie tatoeages en het verhaal er achter

Afgelopen week plaatste ik een foto van één van mijn tatoeages op Instagram. Ik vroeg of jullie het leuk zouden vinden om hier meer over te weten te komen. Nou dat heb ik geweten πŸ˜‰ . Iedereen was razend enthousiast en wilde maar al te graag meer weten. Vandaag daarom mijn blogje over mijn drie tattoo’s. Ik vind tatoeages mooi, bij mezelf en bij andere. Toch heb ik ze alle drie op een plek zitten waar ze niet direct zichtbaar zijn. Ondanks dat het steeds meer geaccepteerd wordt, vind ik het iets persoonlijks. Niet iedereen hoeft het te zien en op die manier kunnen ze je er ook niet op beoordelen. Als ik het vertel of zoals van de week bijvoorbeeld op instagram laat zien, zijn mensen ook altijd erg verbaasd. Ze hadden het totaal niet bij mij verwacht haha. Zo zie je maar ik heb nog veel te vertellen haha πŸ˜‰

Tattoo 1 | Vlinder

Mijn eerste tatoeage heb ik laten zetten bij Tattoo Bert, destijds in Brielle gevestigd. Met een vriendin had ik het er al vaak over gehad, ik wilde maar al te graag een tattoo. Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe het gegaan is, wat ik wel weet is dat ik een afspraak had gemaakt en samen met mijn moeder ging. Die vond het ook helemaal te gek, ze wilde zelf al jaren een tattoo. Ik was destijds nog maar 16 dus ze moest ook mee voor toestemming. Hij zit er dus nu inmiddels al 12 jaar op. Je kunt goed zien dat de stijl van tatoeëren afgelopen jaren veranderd is, ondanks dat vind ik hem nog steeds erg mooi en past hij gewoon goed bij mij.

Tattoo Vlinder Lesley My Little Happiness

Eerste tatoeage, een vlinder; 2004

Waarom een vlinder?

Ik heb vlinders altijd al prachtige dieren gevonden. Naast dat het op paranormaal gebied veel betekenissen heeft, staat dit ook voor transformatie. Voor mij stond het op dat moment voor een manier van vrijheid. Een vlinder is licht en kan vliegen waar hij maar naar toe wil. Daarnaast leeft hij zijn leven tot de max omdat hij maar even heeft om er van te genieten. Toen ik net even naar de betekenis zocht zag ik dat het in Japan staat voor de overgang van meisje naar jonge vrouw. Ook wel weer heel bijzonder.

Deed het zeer?

Bij een eerste tattoo ben je natuurlijk wel een beetje nieuwsgierig als het gaat om de pijn. Gaat het zeer doen en hoe voelt dat nou? Op het moment dat ik deze tattoo liet zetten was mijn lichaamsbouw nog anders. De vlinder zat op dat moment vlak naast mijn heupbot. Het tatoeëren zelf kan ik omschrijven alsof je met je nagels een velletje van je huid beetpakt en dan knijpt. Het deed absoluut geen pijn, wat wel een vervelend gevoel was, was als ze over mijn heupbot aan het tatoeëren was. Maar echt pijn, nee absoluut niet!

Tattoo 2 | One step at a time

Mijn tweede tattoo kwam een hele tijd later. Waarom zo lang ertussen denk je misschien, ik had destijds een ex die het verschrikkelijk vond. Toen liet ik me nog dingen vertellen door mijn vriendjes, nu weet ik dat het belangrijk is om jezelf te zijn en ook voor jezelf op te komen op dit soort gebieden. Het is mijn lijf en niet die van iemand anders. Deze tatoeage liet ik ook zetten bij Tattoo Bert. Hij is wel wat lichter geworden maar dat komt ook omdat de huid op mijn voeten vaak erg droog is. Als ik het insmeer komt de tatoeage weer helemaal mooi naar boven.

Tattoo One Step at a Time Lesley My Little Happiness

Tweede tatoeage, one step at a time ; 2012

Waarom One step at a time?

One step at a time is de titel van een van mijn favoriete liedjes. De tekst is prachtig en in die periode had ik er echt iets mee. Ik was al een hele tijd extreem moe en ik wist maar niet wat er aan de hand was. Het begon na een vakantie naar Egypte. Ik dacht direct dat ik daar iets had opgelopen maar mijn toenmalige dokter was er van overtuigd dat dat dus niet mogelijk was. Na heel veel onderzoeken en ondertussen 4 internisten verder kwam ik erachter dat de drie prikken die ik gehaald had voor hepatitis A&B blijkbaar niet goed waren aangeslagen. Ik had in Egypte dus hepatitis A opgelopen en daardoor was ik zo extreem moe en ziek. Op dat moment kon ik niet veel en daarom was dit liedje zo fijn. Alles komt wel goed, als je het maar de tijd geeft en rustig aan doet. Elke dag is het weer een reminder voor mij dat ik niet te hard van stapel moet lopen πŸ™‚

Deed het zeer?

Laat ik de vraag gewoon nog even herhalen πŸ˜‰ . Tatoeages laten zetten op je voet schijnt namelijk meer zeer te doen. Ik vond ook dit reuze meevallen. Natuurlijk zijn er sommige plekjes gevoelig maar om nou te zeggen dat het echt pijn doet, nee dat niet.

Tattoo 3 | Everything happens for a reason / Lotus

Mijn laatste tattoo heb ik 2,5 jaar geleden laten zetten. Ik heb deze laten zetten bij Tattoo Bob in Rotterdam. Een andere inderdaad dan bij de eerste twee. Ik wilde wat mooiere, dikkere tekst en ik wist dat ze dat daar super goed kunnen. Bij Bob kun je dus geen afspraak maken. Ik weet nog heel goed dat ik daar echt super lang heb zitten wachten voor ik aan de beurt was. Van 2 uur s’middags tot 11 uur s’avonds. Elke keer werd er gezegd dat ik bijna aan de beurt was, helaas niet zo achteraf πŸ˜‰ . Toch ben ik blij dat ik gewacht heb want hij is helemaal geworden zoals ik in gedachten had.

Everything happens for a reason Lesley My Little Happiness

Derde tattoo, everything happens for a reason; 2014 

Waarom Everything happens for a reason?

Al een tijdje was ik aan het zoeken naar een nieuwe tattoo, deze tekst is al een hele tijd echt een soort van lijfspreuk van mij en daarom is dit het uiteindelijk geworden. Ik geloof dat alles wat er in je leven gebeurt, of je er nu zelf voor kiest of niet, een reden heeft. Ook al lijkt het op sommige momenten helemaal nog niet duidelijk te zijn, die reden komt ooit naar boven. Het leven is niet altijd makkelijk maar dit houdt mij vaak toch weer op de been. Een lotus vond ik gewoon mooi. Hij heeft verschillende betekenissen: Lotus staat voor leven, een nieuw begin, zuiverheid en schoonheid, wat op dat moment ook heel erg bij mijn hoorde.

Deed het zeer?

Dit was de pijnlijkste tattoo om te zetten. Bij het zetten gaat hij steeds over je botten/ribben heen. Dit is geen fijn gevoel en zeker niet als het langer duurt. De lotus maar voornamelijk de schaduwen waren het pijnlijkst. Toch deed het niet echt zeer, maar tegen zeer aan zat het zeker wel hihi πŸ˜‰

Nou dit waren ze dan! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie zelf ook tatoeages hebben!

26 Reacties

 1. 15 juli 2016 / 07:21

  Mooie betekenissen achter je tattoo’s. Love de lotus en everything happens β™‘

 2. 15 juli 2016 / 08:18

  Mooie tattoo’s! Wat een mooie betekenissen hebben je tattoo’s, bijzondere verhalen! Heel leuk om te lezen en te zien!

 3. 15 juli 2016 / 08:39

  Prachtige tattoo’s en prachtige betekenis erachter!

 4. 15 juli 2016 / 09:28

  Leuk om te lezen en zien. Ik heb zelf 1 tattoo en wil al heel lang een tweede. Ik kom er alleen niet helemaal uit op welke plek de tattoo moet komen haha. Dus tot nu toe nog niet laten zetten.

 5. 15 juli 2016 / 09:42

  Heel erg leuk om je tattoos te zien en de verhalen erbij te lezen. Dat vind ik denk ik toch het mooiste van tattoos, de verhalen erachter. Ik heb zelf ook twee vlinders, dus dat verhaal komt mij heel bekend voor. Heel erg mooi! En ik vind de keuzes ook helemaal bij je passen!

 6. 15 juli 2016 / 09:51

  Mooi!! Zoals je wellicht hebt gezien ergens op mijn blog/Instagram of laatste video, ik heb ook tattoo’s. Een stuk of 6 alweer, oeps. Voorlopig blijft het hierbij denk ik, wil niet overdrijven πŸ˜‰ Met de een ben ik net wat meer tevreden dan met de ander, maar over all ben ik blij met mijn tattoo’s. Het hoort gewoon bij mij en bij een deel van mijn leven en dat is goed zo!

 7. 15 juli 2016 / 11:22

  Mooie tatoos! Ook mooi dat je teksten erbij hebt die een persoonlijke betekenis hebben!

 8. 15 juli 2016 / 11:58

  Heel mooi, ik vind tatoeages sowieso mooi om te bekijken πŸ™‚ De laatste is mijn favoriet, maar ik vind ze allemaal mooi. Zelf heb ik er geen, maar het speelt wel eens door mijn hoofd.

 9. 15 juli 2016 / 12:06

  Mooie tatoeages alle drie. Leuk om er over te lezen en de betekenissen te lezen πŸ™‚ Ik heb er zelf ook 3, over 1 inmiddels niet meer zo tevreden maar ach. Ze hebben allemaal een betekenis en dat is fijn.

 10. 15 juli 2016 / 12:10

  Wat leuk om te lezen! Tattoo’s zijn ook erg persoonlijk. Ik heb er geen en er gaan er ook geen komen, het past niet bij mij. Vind die van jou erg mooi, vooral die op je voet.

 11. 15 juli 2016 / 12:55

  Ik ben helemaal niet van de uitspraken maar vind die laatste wel heel mooi geworden! Die op je voet vind ik iets minder (want ik haat voeten) maar past er wel heel goed. Het vlindertje is sowieso mooi. Ik durf geen tattoo te laten zetten al wil ik het nog wel een keer.

 12. 15 juli 2016 / 13:32

  Erg mooie tatoeages! Ik wil er zelf ook graag een laten zetten, maar ben er nog niet helemaal uit wat het moet worden xx

 13. 15 juli 2016 / 19:13

  Mooie tatoeages en ook mooie betekenissen. Binnenkort ga ik mijn eerste tattoo laten zetten!

 14. 15 juli 2016 / 19:44

  Wat leuk om te lezen! Het begint bij mij spontaan weer te kriebelen πŸ™‚

 15. 15 juli 2016 / 21:57

  Leuk artikel en mooie tattoos. Ik heb er zelf heel wat. Ondertussen kan ik ze niet echt meer tellen, omdat ze in elkaar beginnen over te lopen en sommige enkelen nu 1 grote zijn geworden. Ik ben nu aan het wachten op het ontwerp voor de cover van mijn oeroude tribal. Tattoos, ik hou er van!

 16. 15 juli 2016 / 22:21

  Wat een prachtige tatoeages. Ik vind de laatste het mooiste. Ik zou zelf ook heel graag een tatoeage willen, ik wil dat het woord Believe in sierlijke letters en dan met een vogeltje erbij. Die zou ik dan willen of aan de buitenkant van mijn pols of op de zelfde plaats als jou laatste tatoeage. Ik wil het ook al een best lange tijd maar ik durf nog niet helemaal haha. Ik weet wel zeker dat ik het wil doen maar ik moet gewoon even durven haha πŸ™‚

 17. 16 juli 2016 / 10:19

  Dat vlindertje vind ik echt kei schattig! Mooi om de verhalen zo te lezen. EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON is ook echt een mooie zin :-).

 18. 16 juli 2016 / 13:17

  Mooie tatoeages! Ik vind het altijd mooi om betekenissen over tatoeages te lezen. Zelf heb er ook twee, boven net onder mijn nek en een op mijn enkel en ook die hebben voor mij een mooie betekenis. Het kriebelt wel weer om er nog een te nemen nu ik die van jou zie!

 19. 16 juli 2016 / 22:41

  Heel erg mooi! Ik vind het altijd erg bijzonder om wat meer te lezen over de verhalen achter tattoo’s. Ik ben daar ook altijd nieuwsgierig naar haha

 20. Claudia
  17 juli 2016 / 12:31

  Mooie tatoeages met hele mooi betekenissen. Het verhaal erachter spreekt mij erg aan. Mijn man heeft een tatoe en mijn dochter wil er ook heel graag 1……

 21. 17 juli 2016 / 17:47

  Heel erg mooi je tattoos. Vind het leuk dat je het laat zien. Die op je voet vind ik Γ©cht het mooiste, wat een mooie tekst!

 22. 18 juli 2016 / 16:26

  Oh mooie tatoeages! Ik wil zelf ook heel graag nog een tattoo πŸ™‚

 23. 19 juli 2016 / 13:42

  Leuk om zo meer over je tatoeages te weten te komen. Ik vind het altijd leuk als een tatoeage een betekenis heeft. -x-

 24. 23 juli 2016 / 10:09

  altijd mooi om de betekenis achter tatoeages te lezen. Zelf heb ik er geen. Denk ook niet dat ik er ooit een ga zetten (ik heb een hele lage pijngrens…) Hoewel ik wel al zou weten wat ik zou willen en waar

 25. 24 juli 2016 / 21:32

  Mooie betekenissen zitten er achter jou tattoos. Ik vind ze allemaal prachtig! Ik heb er een op mijn onder arm en wil er zeker nog meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.