En dan nu het goede nieuws | Boek review en winactie

De review over het boek “En dan nu het goede nieuws” is geschreven door gastblogger Jenniek

En dan nu het goede nieuws

En dan nu het goede nieuws

Op de Achterflap wordt het boek als volgt omschreven:

In donkere tijden zijn er altijd mensen die het licht aansteken. Jongeren die vriendschap sluiten met eenzame ouderen. Een grachtensnorkelaar. Vrouwen de een leegstaand dorpshuis omtoveren tot woonhuis voor een vluchtelingengezin. Een veertienjarige schooldirecteur. Een visser die de zee opruimt. En dan nu het goede nieuws verrast met verhalen over alledaagse helden en kleine grote acties.

Sneak Peak | En dan nu het goede nieuws

Jaïra Daal is veertien en directrice van een bijspijkerschool die kinderen aan hogere Cito-Scores helpt.

Het begon ermee dat Jaïra dol was op schooltje spelen. Toen ze nog heel klein was, wierp haar vader zich gewillig op als leerling, maar toen haar neefje eenmaal op een leeftijd kwam dat hij kon praten, moest híj eraan geloven. En dat neefje bleek baat te hebben bij Jaïra’s spel. Hij deed het duidelijk steeds beter op school, hij maakte minder fouten in zijn werkjes en lette beter op.

Vervolgens vroegen ook ouders van vriendjes van haar neefje of ze hun kinderen aan Jaïra’s goede zorgen mochten overlaten. Jaïra rekruteerde haar zus Jemyra en een neef als leraren. Toen kregen ook ouders van klasgenoten van Makandra-kinderen er lucht van en ging het balletje flink rollen. Dat is nu zo’n twee, drie jaar geleden.

Inmiddels heeft School Makandra zo’n 35 leerlingen. Dat de schoolresultaten van het neefje er onder Jaïra’s hoede op vooruitgingen, was geen eenmalig toeval. Bij alle kinderen is zo’n verbetering te zien, en in sommige gevallen is zelfs het Cito-advies hoger uitgevallen dan voorzien. Jaïra’s drijfveer is intussen niet veranderd: ze houdt van schooltje spelen, alleen doet ze dat nu ze iets ouder is op grotere schaal.

De mening van Jenniek over En dan nu het goede nieuws

‘En dan nu het goede nieuws’ is een boekje waar je blij van wordt. Het is geschreven door journalistes Franka Hummels en Karin Sitalsing. In dit boek delen zij mooie verhalen die vaak de krant niet halen, maar die je wel een grote glimlach bezorgen. Een veertienjarige die met ‘schooltje spelen’ kinderen aan hogere CITO-scores helpt, ouders die de chauffeur die hun zoon doodreed steunen in zijn verdriet, bijzondere gewone mensen die de wereld een beetje mooier maken. In dit boek krijgen die verhalen een podium. De vrij korte hoofdstukken lezen gemakkelijk weg en zijn vlot geschreven. De verhalen zijn inspirerend, soms ontroerend, maar vooral heel positief. Dit boek gaf me soms een traan, maar meestal een brede glimlach. De schrijfsters delen niet alleen deze positieve verhalen, ze inspireren de lezer ook om zelf naar de omgeving te kijken. Wat zou jij kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken? ‘En dan nu het goede nieuws’ is een hartverwarmend feel good boek, ideaal om als cadeau weg te geven. Een aanrader voor iedereen die graag iets anders wil lezen dan de negativiteit die vaak de journaals domineert. Als ik de baas zou zijn van het journaal dan zou het vol zitten met verhalen zoals die in dit boek.

Het boek is nu te koop in de boekwinkels en online voor €14,99

En dan nu het goede nieuws WINACTIE!

Ben jij door deze review van Jenniek enthousiast gemaakt voor dit boek? Dan heb je mazzel! Ik geef namelijk mijn exemplaar van dit boek weg! Hoe maak je hier kans op?

✔ Laat een reactie achter op deze blog dat je mee wil doen met de winactie met daarbij jouw geluksmomentje van afgelopen maand.

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: Facebook of Instagram. Geef ook even in jouw reactie op deze blog aan op welke kanalen je mij volgt.

✔ Voor een +1, laat een comment achter op de facebook/instagram post en tag iemand die deze winactie ook moet zien!

✔ En dan… afwachten maar! Je kunt mee doen tot en met 20 december 2018. De winnaar krijgt van mij persoonlijk bericht en krijgt vanuit de uitgeverij een exemplaar toegestuurd.

De winnaar heeft bericht gehad

Jenniek heeft dit boek ontvangen ter review. Het winactie exemplaar wordt beschikbaar gesteld door de uitgeverij.

10 Reacties

 1. Ans Stier
  13 december 2018 / 10:20

  Ik loot graag mee, mijn geluksmomentje is als ik dit boek win.

 2. Nelly
  13 december 2018 / 18:33

  Ik loot graag mee. Mijn geluksmomentje: 35 jaar getrouwd deze maand.

 3. Marij brand
  13 december 2018 / 18:36

  Dat m’n zoontje net z’n 1e stapjes heeft gezet…#supertrots!!!

 4. 15 december 2018 / 18:53

  Volg je op instagram & Facebook met happiness
  Mijn geluksmomentje was eindelijk met mijn dochter een moeder-dochter uitje Margriet winterfair en ik heb haar daar verwend♥️✨

 5. Anneliese de Waal
  16 december 2018 / 14:21

  Ik doe erg graag mee.
  Mijn gelukmomenten, ben 2e kerstdag, 26 december jarig 🙂

  Groetjes Anneliese

 6. Anneliese de Waal
  16 december 2018 / 14:24

  Ik volg je op facebook en instagram.
  Naam = Anneliese de Waal

 7. 16 december 2018 / 21:33

  Ik doe ook graag mee! Mijn geluksmomentje van deze maand was toen ik alle vreugdelijke gezichtjes zag op ons Sint feest van de Vzw Kansarmen Vlaanderen waar ik vrijwilliger ben. Omdat wij graag iedereen een goeie Sint willen geven. Ik volg jou op facebook en instagram (gayadejonghe) + reactie achter gelaten!

 8. De jonghe Gaya
  16 december 2018 / 21:34

  Ik doe ook graag mee! Mijn geluksmomentje van deze maand was toen ik alle vreugdelijke gezichtjes zag op ons Sint feest van de Vzw Kansarmen Vlaanderen waar ik vrijwilliger ben. Omdat wij graag iedereen een goeie Sint willen geven. Ik volg jou op facebook en instagram (gayadejonghe) + reactie achter gelaten!

 9. Anna
  17 december 2018 / 11:05

  Lijkt mij een fijn boek,goed nieuws verhalen zijn sowieso fijn!
  Mijn geluksmomentje was dat mijn zoontje zijn A zwemdiploa haalde
  Ik volg je op FB

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.