Essence Camouflage+ Healthy glow concealer 010 light ivory

Na het krijgen van een kindje is een concealer eigenlijk een onmisbaar item in je make-up tas. Al tijden ben ik opzoek naar de ‘beste’ concealer die alle zwarte kringen onder mijn ogen doet verdoezelen. Van essence kreeg ik uit de nieuwe herfst/winter collectie deze essence camouflage+ healthy glow concealer opgestuurd. In deze blog vertel ik en laat ik zie wat ik van deze concealer vind.

Essence camouflage+ healthy glow concealer | Het product

De essence camouflage+ healthy glow concealer heeft een doorzichtige verpakking met een zwarte dop. Ik vind de verpakking van deze concealer heel erg lijken op de lipgloss die ik vorig jaar gemaakt heb bij de essence.

Essence Camouflage+ Healthy glow concealer 010 light ivory

Wat belooft essence?

De vloeibare textuur van de camouflage+ healthy glow concealer met lichtreflecterende pigmenten, vitamine E en provitamine B5 is ideaal om de oogzone die felbegeerde klaarwakkere look te geven! De concealer is waterproof en houdt langdurig.

Essence Camouflage + Healthy glow concealer 010 light ivory

Op de achterkant van de verpakking staat de belofte van essence ook nog een keer aangegeven.

Essence Camouflage + Healthy glow concealer 010 light ivory

Dit product is te koop in twee kleuren: 10 light Ivory en 20 light natural. Naast deze healthy glow variant heeft essence ook een matte variant uitgebracht. Deze is uitgevoerd in drie kleuren: 10 light rose, 20 light ivory en 30 light honey.

Essence camouflage+ healthy glow concealer | In gebruik & look

De healty glow concealer breng je aan door middel van de applicator. Deze is vrij breed, maar heeft wel een bepaalde vorm waardoor je hem gemakkelijk onder je oog kunt aanbrengen. Aangezien er heel snel al veel product vanaf komt, kies ik er zelf vaak voor om hem eerst met stipjes of in een dunne streep aan te brengen onder mijn oog. Even te laten zitten en dan netjes inbleden met een kwast.

Essence Camouflage + Healthy glow concealer 010 light ivory

Hieronder de swatch gemaakt op mijn hand. De kleur lijkt in eerste instantie misschien wat licht, maar als je hem uitsmeert ziet het eruit als op de bovenstaande hand. Je ziet geen opvallend kleurverschil waardoor deze kleur inderdaad goed voor mij is.

Essence Camouflage Healthy Glow concealer swatch

Aangebracht rondom mijn oog ziet het er zo uit:

Essence Camouflage + Healthy glow concealer 010 light ivory

Naast de concealer op de linkerkant van mijn oog/onder mijn oog heb ik geen andere make-up producten op. Als je naar dit resultaat kijkt ziet het er goed uit.

De afgelopen weken heb ik de concealer uitgebreid getest. Vooral op de dagen met wat minder slaap had ik hem echt wel nodig 😉 . Ik moet zeggen ik ben niet omvergeblazen door dit product. Na het aanbrengen geeft het mij inderdaad een mooie frisse blik, maar deze verdwijnt gedurende de dag wel een beetje. De concealer houdt niet de hele dag. Hij trekt niet in de lijntjes, maar het lijkt wel alsof hij gewoon vervaagd gedurende de dag. Ik ben dus iets teleurgesteld in de houdbaarheid. Daarom vind ik het een product waar ik niet negatief over kan zijn, maar ook niet heel enthousiast. Mijn mening over dit product is dus neutraal. Persoonlijk zou ik deze concealer niet nogmaals kopen. Ben jij wel geïnteresseerd? Hij is te koop voor slechts € 2,89 bij onder andere Kruidvat.

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Essence Camouflage+ Healthy glow concealer

 Ik heb dit product ontvangen ter review.

7 Reacties

 1. 24 oktober 2018 / 07:46

  Leuk dat je deze concealer hebt getest! Ik heb hem zelf ook en ben er echt heel tevreden over. De houdbaarheid is wel wat minder, maar het is wel de meest dekkende concealer die ik tot nu toe heb geprobeerd 🙂 Ik had een paar dagen geleden opeens een rood vlekje onder mijn oog en zelfs die camoufleert hij goed 🙂

  • 28 oktober 2018 / 12:50

   O fijn dat jij er wel tevreden over bent! Zo zie je maar dat het per huid kan verschillen. Hij dekt ook zeker goed, alleen ben ik zelf niet tevreden over de houdbaarheid waardoor ik hem zelf niet nogmaals zou aanschaffen.

 2. 24 oktober 2018 / 10:03

  Oh wat jammer dat hij niet de hele dag houdt. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede budget concealer. Als ik de reactie van Romy lees, moet ik hem misschien gewoon eens proberen. 🙂

  • 28 oktober 2018 / 12:51

   Ja zeker doen. Het verschilt toch per huid blijkbaar! Hij dekt goed, alleen blijft voor mij niet goed genoeg dekken gedurende de dag, daarom ook mijn redelijk neutrale mening over dit product haha.

 3. 24 oktober 2018 / 10:27

  Hij ziet er goed uit, al is de kwaliteit wel minder als hij niet de hele dag blijft zitten. Dat is voor mij namelijk wel echt een must.

  • 28 oktober 2018 / 12:52

   Ja de dekking is goed, maar voor mijn ‘moeder’ wallen is hij niet geschikt om de gehele dag goede coverage te geven 🙂

 4. 1 november 2018 / 13:41

  Mooi effect, maar jammer dat hij niet lang blijft zitten. Dat is toch wel wat ik zoek in een concealer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.