Europa-Park opent waterpark Rulantica

Waterwereld Rulantica nu geopend

Afgelopen jaar zijn wij een paar dagen in Europa-Park geweest. Het was toen al bekend dat het tweede park van Europa-Park, waterpark Rulantica eind dit jaar geopend zou worden. Samen met Tiemen heb ik dit op de voet gevolgd via Youtube. Steeds kwamen er sneak-previews of beelden voorbij van de testfase. Het ziet er erg spectaculair uit en ik kan niet wachten om het een keer te bezoeken. Vanaf nu is dat echt mogelijk, want eind vorige week is Rulantica officieel geopend!

De nieuwe indoor waterwereld

Op 14 september 2017 werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe waterwereld. Nu, 26 maanden later, is het park geopend. Rulantica is 450.000 vierkante meter groot en bevat maar liefst bijna 33.000 vierkante meter waterplezier. Met 9 thema’s waarvan 8 binnen en 1 buiten, 25 waterattracties waarvan 17 glijbanen zul je je geen moment vervelen. In plaats van een tropisch thema heeft Europa-Park gekozen voor het thema Hoge Noorden. Ondanks dat is de temperatuur van het water overal ca. 30 graden Celsius. Het park ziet er prachtig uit met zoals ik nu al kan zien, ook hier weer volop oog voor detail. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, dus hieronder de uitgebreide promotiefilm vanuit Europa-Park.

Waar komt de naam Rulantica toch vandaan?

Rulantica is speciaal voor Europa-Park ontwikkeld en is geïnspireerd op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat de mensheid al jaren facineert. Heeft dat eiland daadwerkelijk bestaan of is het een sprookje? In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

9 avontuurlijke themazones

Rulantica bevat 9 themazones voor de hele familie. Het liefdevol ontworpen Trølldal is helemaal afgestemd op de allerkleinste.

Trølldal Rulantica

Handig is dat dit gedeelte maar één ingang heeft, wat je als ouder alweer een beetje rust geeft. Het waterniveau is hier niet echt hoog en er zijn glijbanen voor elke leeftijd.

Durfals zullen zich in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beter thuis voelen. In de atttractie Shotgun falls Isbrekker bijvoorbeeld, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten weg klapt en zij in de diepte duiken.

Rulantica waterpark

Heb je meer behoefte aan rust? Dan kun je juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. Naast alle attracties bevat het waterpark ook genoeg mogelijkheid voor een hapje en drankje. Van een bar in het water, een Ola’s Happiness Station tot een restaurant met heerlijke pizza’s, pasta’s en salades.

Plattegrond RulanticaRulantica is een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Openingstijden en tickets Rulantica

Rulantica is het hele jaar geopend. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels). Tijdens de feestdagen kunnen er aangepaste openingstijden zijn. Zo zijn ze 31 december tot 19.00 uur geopend en is gesloten op 24 en 25 december 2019.

In tegenstelling tot het attractiepark heeft Rulantica wel een maximum aantal bezoekers. Gasten hebben voor Rulantica een dagticket op datum nodig. Deze kun je online, vanaf 3 maanden voor je bezoekdatum kopen. Voor de speciale avondkaartjes (vanaf 17.00) kun je vier weken van te voren terecht. Heb je een overnachting geboekt bij één van de Europa-Park hotels? Dan kun je bij je overnachting altijd een ticket reserveren.

De toegangsprijzen voor Rulantica (december 2019 t/m 27 maart 2020)

Dagticket
t/m 3 jaar:                                  gratis
4 t/m 11 jaar:                             € 35,50
vanaf 12 jaar:                            € 38,50
Volwassenen:                           € 38,50
Gasten met een beperking     € 35,50

Avondticket (vanaf 17.00 uur)
t/m 3 jaar                                   gratis
4 t/m 11 jaar                              € 32,50
vanaf 12 jaar                             € 35,50
Volwassenen                            € 35,50
Gasten met een beperking     € 32,50

Parkeerkosten zijn € 7,00 per dag. Tickets zijn te koop via deze link: Rulantica Tickets

Ben jij ook benieuwd naar Rulantica?

1 Reactie

  1. 2 december 2019 / 13:19

    wauw het ziet er echt mega leuk uit! Goed dat je dit deelt, je brengt me op ideeën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.