Exclusief uiteten voor een kleine prijs | Nationale Restaurant Week

Drie jaar geleden maakte ik via een collega voor het eerste kennis met de Nationale Restaurant Week. Dit is me zo goed bevallen dat ik hier nu bijna elke jaar wel weer gebruik van maak! Voor de gene die dit concept nog niet kennen, hieronder een uitleg:

Dineren in een toprestaurant is vaak een dure aangelegenheid. Niet tijdens de DiningCity Restaurantweek. Twee keer per jaar, serveren 1000 toprestaurants een hoogstaand 3-gangendiner vanaf € 27,50 en een 3-gangen lunch vanaf € 22,50. Reserveren voor de Restaurant Week kan alleen via www.restaurantweek.nl. Je kunt uitsluitend op deze website het restaurant van je keuze reserveren. Je ziet onmiddellijk of er nog plaats is in het betreffende restaurant.

Je krijgt dus voor € 27,50 (een restaurant in de top 250 mag € 2,00 extra vragen) een drie-gangenmenu. Je kunt dit eigenlijk zien als een soort verrassingsmenu. Het concept verschilt een beetje per restaurant. Bij het ene restaurant vragen ze waar je allergisch voor bent en wat je niet lust en daarop baseren ze het menu. Bij het andere restaurant krijg je kaartje met een drie-gangenmenu en daarbij kun je dan kiezen uit twee/drie opties bij elke gang.

Eerdere editie’s van de restaurantweek 

Met de eerdere edities van de Nationale Restaurantweek ben ik bij de volgende restaurants geweest:

 • Puur, in Hellevoetsluis 2013
 • De Engel, in Rotterdam 2013
 • Rosso, in Rotterdam (hier al twee keer) 2014
Ik moet eerlijk toegeven het zijn allemaal een voor een aanraders.

 

Het eerste restaurantweek bezoek was bij Puur in Hellevoetsluis. Ik voelde me daar gelijk welkom, het is helemaal ingericht in mijn stijl en ligt in de haven van Hellevoetsluis. Hierdoor heb je ook nog eens een leuk uitzicht. Het eten was hier zo lekker dat ik dit restaurant een 9 heb gegeven als beoordeling. Vooral het nagerecht viel erg in de smaak! Hieronder een foto van het toetje dat ik in 2013 bij puur kreeg. Dit was werkelijk zo goddelijk ik heb er echt zo van genoten! Het was een hart van witte chocolade met daarin chocolade mouse. De bladeren die rondom de harten liggen zijn ook van chocolade. Dit is een van de lekkerste toetjes ooit 🙂 !
IMG_3584
Puur Hellevoetsluis heeft ook buiten de restaurantweek om leuke aanbiedingen. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je voor € 25,00 gebruik maken van ‘stel je eigen 3-gangen menu samen’. Meer informatie over waar je dan keuze uit hebt kun je terug vinden op hun website: www.restaurantpuur.eu .
Het tweede restaurant wat ik bezocht was De Engel in Rotterdam. Mijn collega raadde dit al heel de tijd aan maar de eerste keer was ik hier helaas te laat voor. Ook de sfeer bij De Engel vond ik erg fijn, het is net alsof je in een huiskamer binnenkomt het voelt erg huiselijk aan. Daarnaast waren de mensen erg behulpzaam en letten goed op allergieën (waar ik er nog al een paar van heb helaas). Ik heb daar ook erg lekker gegeten en vooral de wijn was daar heel goed en vooral betaalbaar. Bij dit restaurant hoop ik ooit nog een keer te eten. Het liefst natuurlijk tijdens de restaurantweek 😉 ! Bij De Engel hebben ze geen kaart maar koken ze altijd met seizoensgeboden producten. Je hebt normaal gesproken al een 3-gangenmenu vanaf 39,50.
Van Rosso Rotterdam had ik van alles verwacht maar eigenlijk totaal niet wat het was. Het restaurant heeft een hele hippe uitstraling waar ook veel jonge mensen komen. Het is er gezellig ze hebben een hele aardige bediening die iedereen als even behandeld en heerlijk eten. Ze hebben daar van die leuke bartafels voor twee personen met van die gave hoge stoelen erbij die heerlijk zitten. De eerste keer dat we er zijn gaan eten was zo extreem goed bevallen dat we een half jaar later weer Rosso kozen als locatie. De laatste keer bij Rosso was helaas niet zo goed bevallen aangezien zowel mijn vriend als ik beide voor een van de gerechten allergische bleken te zijn. Niks ten nadelen van Rosso natuurlijk want dit hadden we niet aan zien komen. Deze avond was voor ons in ieder geval om niet meer te vergeten haha. Bij Rosso hebben ze geen prijzen op de kaart staan en ik zag op hun site ook geen speciale aanbiedingen. Voor dit restaurant is dus zeker de restaurant week aan te raden 😉 .

Het restaurant tijdens de restaurantweek maart 2015

Dit jaar zijn we naar Restaurant In den Rustwat (IDRW) in Rotterdam geweest. Ook wel het best bewaarde geheim van Rotterdam genoemd. Hieronder de foto’s 🙂 !

IMG_1697

IMG_1700

Het restaurant is echt een plaatje om te zien van buiten. Het ligt in Rotterdam Kralingen naast het excelsior stadion. Het is een oude herberg uit 1597 die ondertussen helemaal gerenoveerd is.

IMG_1703

Boter bij In den Rustwat

Bij het voorgerecht kregen we als aperitief naast amandelen en olijven een stokbroodje met boter. Erg leuk was dat de boter het logo van In den Rustwat had.

IMG_1704

Zie hier het menu wat we voorgeschoteld kregen tijdens de restaurant week. We hebben als extra gerecht het tussengerecht gekozen van de eendenborstfilet.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht de runderezel (nee dit is geen ezel 🙂 maar een stuk vanuit de lies van een rund) met een saus van rozemarijn en tomaat.

In Den Rustwat is een mooi restaurant maar ik vond het voor mij persoonlijk iets te chique. Het publiek was een stuk ouder dan ons (leeftijd van mijn opa en oma) en qua porties was het minder dan ik gewend was van een soortgelijk restaurant uit de restaurantweek. Ik had er genoeg aan maar mijn vriend helaas niet helemaal. Het eten was wel echt super goed. Ik ben normaal niet zo een vleeseter maar dit vlees was echt fenomenaal. Ook de jus die bij het hoofdgerecht zat was erg lekker. Het nagerecht was leuk bedacht dat er van elk klassiek gerecht een onderdeeltje kwam. Dit restaurant was goed, de bediening was goed maar ik vond de sfeer gewoon iets te chique. Daar voelde ik me persoonlijk niet zo op mijn gemak. Volgende keer week een ander restaurant proberen. Dat is het leuke hieraan. Je kunt alles proberen voor een redelijke prijs.

Het leuke aan eten bij iets wat chiquere restaurants is dat je echt een hele avond zit en echt kunt genieten van je eten. Je maakt er niet even snel wat eten van maar echt een avondje weg. Je bent al snel wel 3 uur onder de pannen. Nu zul je je misschien afvragen wat het nu kost zo een avondje? Nou de laatste keer waren we inclusief drank € 88,25 kwijt. Hierbij hadden we zelf wel ook het tussen gerecht gekozen € 15,00 dus zonder dat waren we € 73,25 kwijt voor twee personen. Ik vind het persoonlijk niet echt duur. Het is natuurlijk al goedkoper door de restaurantweek en tot nu toe bij elk restaurant vallen de kosten voor de drankjes ook wel mee.

Heb jij wel eens ergens gegeten met de restaurant week? en welk restaurant raad jij aan? 

7 Reacties

 1. Marleeeentje
  26 maart 2015 / 15:38

  Ik heb eigenlijk vrij weinig met exclusief eten, maar deze gerechten zien er echt jummie uit!

 2. 26 maart 2015 / 19:20

  Klinkt goed! En voor een toprestaurant ook niet te duur. Het enige wat mij tegenhoudt is het woord verrassing hihi. Aangezien ik niet alles lus en bepaalde dingen ‘eng’ vind haha weet ik niet of dit iets voor mij zou zijn hihi.

  • Lesley
   Auteur
   29 maart 2015 / 17:50

   haha ja ik vond dat in het begin ook erg eng hoor maar als je aangeeft wat je echt niet wilt hebben dan doen ze dat ook echt niet haha.

 3. Moniek
  10 januari 2017 / 08:33

  Zelf ben ik ook gek op lekker eten. Toch vind ik dat hele sjieke ‘gedoe’ niks voor mij. Ik hou meer van bourgondische gezelligheid. Bij ons in de buurt zit een heel mooi
  restaurant waar ze en heerlijk eten serveren maar ook het interieur een hele warme uitstraling heeft. Daar voel ik mij nu thuis!

  • 12 januari 2017 / 14:23

   Beste Moniek,

   Bedankt voor je reactie! Fijn dat je zo blij bent met het restaurant! Ik heb hem goedgekeurd maar even alle linkjes eruit verwijderd die je in je reactie had gezet, wat je misschien wel kunt begrijpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.