Extra aanpassing aan onze tuin: een overkapping

Een overkapping Ibiza style

Drie jaar geleden hebben wij onze tuin verbouwd. Het was een tuin met heel weinig ruimte om te zitten en bizar veel groen. Wij hebben het omgetoverd naar een tuin waar we lekker in kunnen zitten, alsnog wel groen hebben en er genoeg ruimte is om te spelen voor ons dochtertje. Nu drie jaar later zijn we er nog niet helemaal tevreden en gaan we het binnenkort toch nog een beetje aanpassen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Splitlevel tuin

Wij wonen zoals je misschien wel weet in een drive-in woning. Dit betekent dat onze woonkamer op de eerste etage is en op de begane grond zit onze garage met daarachter een tuinkamer en aangrenzend de tuin. Onze tuin bestaat daardoor uit twee delen. Een laag gelegen deel en een gedeelte wat gelijk ligt aan straat niveau. Wij hebben dus een zogenoemde splitlevel tuin.

Spaanse / Ibiza vibes

In het begin was het geheel onbewust, aangezien we toen nog nooit op Ibiza geweest waren. Maar steeds meer zoeken wij nu bewust die Ibiza vibe op voor onze tuin.

Het laag gelegen deel van de tuin zijn we nu zo goed als tevreden over. Er liggen grote betontegels op de vloer, staat een mooie witte loungeset, we hebben de plantenbakken wit laten stucen en daar staan onze drie olijfbomen met lavendel in. Het enige wat we hier nog willen is de zijmuren wit verven, of we gaan ze potdekselen. Dan is dat gedeelte helemaal af!

Ibiza Tuin Ibiza tuinPlek voor overkapping

Het hoger gelegen deel heeft nog wel wat werk nodig. Dit is niet helemaal geworden zoals we van tevoren voor ogen hadden. Zoals je kunt zien hebben we zowel rechts als links twee stroken met grond. Onze tuin ligt op het zuidwesten en kan enorm heet worden. Voor het boven gelegen deel staat één kant van de groenstrook altijd in de volle zon en de andere kant altijd in de schaduw. Dit maakt het voor beide kanten moeilijk om er planten te onderhouden. Links blijven de planten te nat en rechts verbranden ze letterlijk.

Een overkapping

Tiemen had nu het idee om op het bovenste gedeelte van de tuin alles helemaal te betegelen met de grote betontegels. In het achterste gedeelte van de tuin, tegen de schuur van de achterburen aan, willen we dan een overkapping plaatsen. We hebben hier meerdere ideeën over, maar zijn er nog niet helemaal uit. Een van de opties is een houten overkapping met een sedumdak. De andere optie is een luxere variant daarvan.

Verasol Highline Cube

Via VT wonen Verliefd op je huis kwam ik in aanraking met Verasol. Bij hen op de website zag ik deze tuinkamer genaamd de Highline Cube. Ik denk dat hij prachtig in de style van onze tuin past. Het is echt maatwerk en je kunt hem dus tot op de millimeter bestellen op het juiste formaat wat je nodig hebt. Omdat het inmeten van zoiets toch wel een secuur werkje is, heeft Verasol een eigen inmeet service die dit allemaal voor je komen doen. Deze Highline Cube is leverbaar in het zwart en in het wit. Waarbij ik beide erg mooi vind, maar qua “Ibiza vibe” past de witte denk ik beter bij onze tuin.

Verosol Highline Cube overkappingVerosol Highline Cube overkappingVerosol Highline Cube

Leuk is dat je hem nog allerlei extra opties kunt geven, denk hierbij aan ingebouwde LED-spots, heaters of zonwering. Voor ons is het dus een must om hem los in de tuin te plaatsen, maar je kunt hem ook vastmaken aan je huis.

Aanvullend nog wat groen

Supermooi natuurlijk allemaal, maar dan hebben we wel een stuk minder groen in de tuin. Dit willen we dan gaan aanvullen met een hoop extra plantenbakken. In de Ibiza style tuinen zie je dit ook veel terugkomen. Daarnaast hebben we een blauweregen die we nu aan het opkweken zijn (hij gaf dit jaar voor het eerst bloemen yes!). En die gaan we uiteraard gewoon nog ergens terug plaatsen in de tuin zodat hij mooi verder kan groeien!

Al met al een hoop plannen. Het liefst willen wij dit voor september klaar hebben. Dus we moeten nog even beslissen wat het uiteindelijk gaat worden. Ik ben dan nog met verlof en Tiemen heeft zijn vakantie dan staan. In verband met het Corona virus zullen onze vakantieplannen dit jaar waarschijnlijk toch niet doorgaan dus dit is een mooi alternatief! Eerst maar eens de badkamer, kamer van Mimi en de nieuwe babykamer afmaken en dan kunnen we hiermee verder!

Hebben jullie een overkapping in de tuin staan?

ibiza tuin

Dit bericht bevat een gesponsorde link.

1 Reactie

  1. Suzanne
    16 juli 2020 / 20:19

    De Highline Cube vind ik prachtig! Wel heel erg relaxerend om deze te zien, dus kan ik maar indenken hoe het in de realiteit zal aanvoelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.