Fijne feestdagen en een gelukkig 2019!

Mijn 2018 in een vogelvlucht

2018 was voor mij een prachtig jaar. Een aaneenschakeling van hoogtepunten lijkt het wel! Er zijn een hoop mooie dingen gebeurd en ook een aantal onverwachte dingen. Ik neem je in een vogelvlucht mee door mijn 2018.

De geboorte van onze dochter

Laat ik maar beginnen met het grootste hoogtepunt van het jaar en misschien wel van mijn leven. De geboorte van onze dochter Mimi. 21 februari was altijd al een bijzondere dag. Een dag met een lach en de laatste jaren helaas ook een traan. De dag dat niet alleen mijn oom jarig is, maar ook mijn zusje. Helaas ook de dag dat mijn opa overleed en er slechte uitslagen uit het ziekenhuis kwamen voor een andere dierbare. Mijn dochtertje heeft dus een bijzondere dag gekozen om te komen, ik ben natuurlijk wel ingeleid maar alsnog denk ik dat het zo heeft moeten zijn.

Sinds die dag is mijn leven veranderd. Je kunt je zonder kinderen niet voorstellen hoe het zou zijn als je eenmaal vader of moeder wordt. Je leven staat op zijn kop, letterlijk en figuurlijk. Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Een klein wezentje wat zo afhankelijk van jou is, wat zo op jou gesteld is en waar je zoveel van kunt houden.

MLH

Mimi is inmiddels 10 maanden oud, de tijd vliegt en het voelt af en toe alsof het door mijn handen glipt. Ze leert elke dag weer en ik ben zo trots op haar, hoe goed ze het doet. Inmiddels kan ze al staan, lopen langs de bank en af en toe staat ze los. Ze is een vrolijk meisje, een eigen persoontje en soms lijkt ze al zoveel wijzer voor haar leeftijd. Ik herken zoveel van mijzelf in haar, maar zie ook zoveel van Tiemen in haar. Het is geweldig om haar te zien opgroeien.

Moeder zijn is makkelijker dan ik had verwacht. Ik ben zelf veel relaxter met Mimi dan ik mij van te voren had kunnen bedenken. Mimi is een lief en vrolijk kindje en dat helpt er natuurlijk ook erg aan mee. Natuurlijk zijn er tijden dat het niet altijd makkelijk is. Dat hoort erbij en het zijn vaak leermomenten of een fase. En soms heeft ze gewoon haar dag niet, dat hebben wij toch ook wel eens?! Ook zijn er tijden waarop ik teveel van mijzelf vraag en gewoon even gas terug moet nemen. Gelukkig weet mijn “partner” mij hier altijd goed op te wijzen. Ook zelf voel ik het steeds beter aan. Dan maar niet die blog online, rust nemen is belangrijk en houd je op de been.

Dat mijn lieve ‘geregistreerd partner’ en ik zo een goed team zijn had ik van te voren alleen maar durven dromen. Mijn hart smelt nog tien keer meer als ik hem met haar zie. We vullen elkaar aan en gunnen elkaar de rust en vrije tijd die we nodig hebben. Even dat momentje voor jezelf of juist voor ons samen zoals we afgelopen november hebben gedaan.

Werk

Qua werk is het dit jaar heel anders gelopen dan ik had verwacht. Door de zwangerschap moest ik helaas eerder stoppen met werken. Ik vond het verschrikkelijk en schreef het van mij af in deze blog: Onverwachts eerder stoppen met werken. Dat dat achteraf ook de laatste keer zou zijn dat ik daar aan het werk was, dat had ik helemaal niet kunnen bedenken!

Ik kreeg namelijk na mijn bevalling een nieuwe baan! Tijdens de laatste week van mijn zwangerschapsverlof kwam ik een hele leuke vacature tegen in mijn woonplaats. Ondanks dat ik hoogzwanger was, heb ik toch de gok genomen, mijn sollicitatiebrief geschreven en verstuurd. Ik kreeg al snel antwoord terug en mocht op de dag dat ik 40 weken zwanger was komen solliciteren.

40 weken zwangerLees ook de blog: Zwanger solliciteren | Ik heb een nieuwe baan! 

Het voelde vanaf het eerste moment dat ik daar binnenkwam alsof dit zo had moeten zijn. Dat bleek wederzijds want ik werd al snel aangenomen. Na mijn bevallingsverlof ging ik aan de slag bij mijn nieuwe baan.

En nog veel meer…

Van de trouwerij van mijn zusje en vriendin, het mooie weer vanaf dat ik begon met werken tot alle mooie momenten die we hebben beleefd op vakantie met kleine Mimi. Dit jaar ben ik vooral erg dankbaar geweest voor al het goeds dat mij is toegekomen. Voor alle hulp die ik gekregen heb op de momenten dat ik het nodig had. Al mijn dierbare die net zo genieten van onze dochter als wij. Voor de oppas opa’s en oma’s die ons leven een stukje makkelijker maken. Voor de leuke dingen die ik dit jaar weer door mijn blog mocht beleven. 2018 was een prachtig jaar, een die ik nooit meer ga vergeten!

Fijne feestdagen en een gelukkig 2019!

Ik wil mijn lezers, jullie, ook bedanken! Dat jullie mijn blogs nog steeds met plezier lezen ondanks dat ik dit jaar niet altijd heel actief geweest ben.

Merry Christmas MimiFoto gemaakt door Stephanie Leeflang

Ik wens jullie al het goeds toe in 2019 en hoop dat jullie net zo een prachtig 2018 gehad hebben als ik. Voor nu Fijne Feestdagen!

3 Reacties

 1. Yvonne
  24 december 2018 / 07:15

  Mooi alles je alles zo op een rij zet. Wat kan er toch veel gebeuren in een jaar.?

 2. 24 december 2018 / 08:06

  Wat heb je een mooi jaar met veel mooie momenten achter de rug, met natuurlijk de geboorte van Mimi als hoogtepunt <3 Zo fijn om te lezen dat het moederschap je zo goed bevalt en dat jullie zo genieten van kleine Mimi. Ik hoop dat jullie een minstens zo mooi 2019 tegemoet gaan vol met mooie momenten! Maar voor nu eerst heel fijne feestdagen met elkaar! <3

 3. 25 december 2018 / 11:00

  Wat mooi om te lezen en ik heb geloof ik alles ook wel meegekregen! Leuk 🙂 Hele fijne feestdagen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.