Jamie’s flatbread – Easy peasy to make!

Kennen jullie het product flatbread? Ik maak het regelmatig voor bij een barbecue of als voorgerecht (als vervanger van stokbrood). Het is niet moeilijk te maken en erg lekker! Omdat ik er zo vaak leuke complimenten over krijg heb ik voor jullie vandaag het recept maar eens klaar gezet 🙂 Het originele recept komt van hoe kan het ook anders Jamie Oliver. Ik pas hem iets aan omdat het mij met zijn recept nog nooit goed gelukt is 😀 .

Wat heb je nodig? 

 • 2 theelepels bakpoeder;
 • een snuf grof zeezout;
 • 350 gram zelfrijzend bakmeel;
 • 200 gram yoghurt;
 • wat olijfolie.

 

wat heb je nodig

fleatbread jamie oliver maken

Hoe maak je het? 

1. Begin met het afwegen van het zelfrijzend bakmeel.

fleatbread jamie oliver maken

2. Daarna voeg je de yoghurt toe, twee theelepels bakpoeder en het zout.

fleatbread jamie oliver maken

3. Nu mix je dit tot één geheel.

fleatbread jamie oliver maken

4. Tijdens het mixen voeg je nog een scheutje olijfolie toe

fleatbread jamie oliver maken

5. Als het klaar is ziet het als een geheel zo uit:

fleatbread jamie oliver maken

6. Ziet het er niet zo uit? Dan voeg je nog wat extra yoghurt of bloem toe. Het moet niet te plakkerig maar ook niet te droog zijn.

7. Ondertussen kun je klaar gaan zetten wat je straks nodig hebt. Een deegroller, een grillpan en een beetje meel of bloem zodat het niet aan je werkblad of in mijn geval snijmat kleeft.

fleatbread jamie oliver maken

8. Als je deeg goed is begin je met uitrollen. Je pakt telkens een stuk deeg wat je gaat uitrollen tot een plat broodje (waar zou die naam flatbread toch vandaan komen 😉 )

fleatbread jamie oliver maken

9. Zorg dat wanneer het klaar is en je het in de pan wil gaan bakken dat je grillpan goed heet is! Voor je hem in de pan legt is het belangrijk dat je hem aan een kant, de kant waar je hem als eerst op wil gaan bakken even met een klein beetje olijfolie insmeert.

10.  Je flatbread moet even in de pan. Ik denk zo een 2/3 minuten per kant. Als hij met de ingesmeerde kant naar beneden ligt kun je de andere kant alvast insmeren! Als je ziet dat hij goed opzet dan kun je hem draaien en de andere kant bakken.

fleatbread jamie oliver maken

11. Als hij klaar is kun je ze allemaal op een bord leggen en als je helemaal klaar bent kun je aanvallen! Lekker met smeerseltjes als Tzatziki of kruidenboter!

Flatbread

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik! Het is niet echt moeilijk om te maken maar wat lastig is, is de samenstelling. In het originele recept van Jamie staat dat je veel meer yoghurt toe moet voegen. Dat heb ik de eerste keer gedaan maar toen was het zo verschrikkelijk klef en kon ik het met geen mogelijkheid rollen. Ik begin daarom altijd maar met 200 gram yoghurt en kijk dan hoe de structuur is.

Liefs xoxo Lesley

12 Reacties

 1. Dina
  21 april 2015 / 11:10

  Mmh klinkt lekker! Ik vind de verpakking van “arm and hammer” er altijd zo leuk uitzien (ik weet niet waarom en ik weet ook niet waarom ik dat graag wilde zeggen).

  • My Little Happiness
   Auteur
   22 april 2015 / 19:47

   haha ja ik vind hem er ook altijd leuk uit zien 😀

 2. Swaen
  21 april 2015 / 12:53

  Dit klinkt goed! En niet zo moeilijk ook 🙂

  • My Little Happiness
   Auteur
   22 april 2015 / 19:48

   Dat is het inderdaad niet! Het moeilijkste is nog het uitrollen van het deeg 😉

  • My Little Happiness
   Auteur
   22 april 2015 / 19:49

   Thanks dat is het ook, ik zou het zeker een keer proberen 🙂

 3. kim
  21 april 2015 / 19:56

  Ooooh dit lijkt me overheerlijk! Ik ben fan van brood-producten! Ik sla hem op 🙂

  • My Little Happiness
   Auteur
   22 april 2015 / 19:49

   Thanks kim! Zeker even proberen!

 4. 21 april 2015 / 21:54

  Klinkt goed, maar is het niet flauw of zit er wel echt smaak aan? Haha geen idee hoor, daarom vraag ik het 😉 Misschien dat ik het eens probeer!

  • My Little Happiness
   Auteur
   22 april 2015 / 19:51

   Hoi Nina! Ik vind het zeker niet flauw. Het smaakt totaal niet naar yoghurt ondanks dat dat er duidelijk wel in zit. Ik ben even opzoek naar iets waar je het mee kan vergelijken.. mhh lastig. Hulptroepen ingeroepen: mijn vriend zegt dat het smaakt naar het krokante van de pita met een beetje olijfolie en zout. 🙂 Hopelijk heb je er wat aan haha.

 5. Shiralee
  28 april 2015 / 23:09

  Dat ziet er eigenlijk best wel goed uit! Ik heb ook een keer donuts gemaakt op recept van Rudolf, daar gaat ook yoghurt bij trouwens, haha, daarom moesti k daar aan denken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.