Gegrilde groente met truffelrisotto en feta

Risotto gegrilde groente en feta

Op 28 november plaatste ik deze foto op mijn instagram met daarbij de belofte het recept binnenkort online te zetten. Het duurde iets langer dan verwacht maar hier is hij dan! Het is eigenlijk super makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker.
Ooit heeft mijn schoonbroertje mij een lekkere Quinoa salade leren maken met gegrilde groente. Ik moet eerlijk toegeven dat was voor het eerst dat ik een gegrilde courgette op had en ik moet zeggen het is zo lekker dat ik het nu met regelmaat eet. Vaak in deze combinatie met rijst of nu met een variant als truffelrisotto die ik tegen kwam bij de Lidl. In deze blog doe ik een beschrijving voor beide. De truffelrisotto van Lidl is super gemakkelijk te maken en voor de rijst heb ik een heerlijke tip gekregen van een Turkse collega. Ik had al een paar keer gegeten bij de Bazar in Rotterdam en daar is de rijst zo lekker. Ik maakte zelf wel eens rijst maar ik vond het eigenlijk nooit lekker. Toen ik hierover in gesprek was met mijn collega vertelde hij hoe ze in hun cultuur de rijst bereiden en dat het inderdaad op die manier veel lekkerder is. Een paar dagen later had ik het gelijk geprobeerd en inderdaad veel lekkerder dan de manier waarop ik het normaal maakte. Hieronder het recept!

Benodigdheden

 • 1 courgette
 • 2 paprika’s
 • truffel risotto van lidl of normale rijst (hierbij dan een extra bouillon blokje)
 • Feta kaas

Meestal kijk ik welke groentes ik nog in huis heb op dit moment was het een courgette en een paprika vandaar dat ik dat nu gebruikt heb. Je kunt ook andere groentes gebruiken maar dit zijn toch wel mijn favorieten 🙂

Hoe maak ik het?

 1. Zet de grillpan aan, het is belangrijk dat deze straks goed warm is;
 2. Was de groentes en snij ze in plakjes;
 3. Zet de waterkoker op met voldoende water zodat het water alvast gekookt is;
 4. Doe de plakjes groente in de grillpan, blijf opletten en draai ze waar nodig om;
 5. Indien je voor de rijst variant gaat doe dan een klein beetje boter in de pan en bak de rijst daar even in aan;
 6. Doe wat water bij de rijst en voeg daar een bouillon blokje aan toe.
 7. Indien je kiest voor de truffelrisotto kook het zoals aangegeven op de verpakking. Deze is gemakkelijk te maken en komt van Lidl;
 8. Als de groente gegrild is haal je het uit de pan en snij je het in stukjes (pas op erg heet:) );
 9. Blijf de rijst/risotto goed doorroeren en voeg indien nodig nog was extra water toe;
 10. Als de rijst/risotto is drooggekookt haal je het van het vuur en laat je het nog even een beetje afkoelen.
 11. Nu kun je het bord op gaan maken! Doe de gegrilde groente op het bord samen met de feta. Om de rijst/truffelrisotto zo mooi op je bord te krijgen als boven kun je het in eenmaat cup stoppen en even aandrukken. Als dan op z’n kop en je hebt een mooi rijst taartje 🙂 !

Gegrilde groente  Truffel risott

De gegrilde courgette in de pan en het pak van de truffelrisotto van de Lidl.

Eet smakelijk!

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.