Gender Reveal | is het een jongen of een meisje?

Afgelopen zaterdag hebben wij onze verjaardagen gevierd. Tiemen is al 30 geworden in juni en ik word op 19 september 30. Echt tijd voor een leuk feest dus. Dit keer met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van het geslacht van ons kindje. Het was echt mega druk en zo gezellig. Het is zo leuk om te zien dat iedereen net zo blij is met dit kindje als wij zijn. In deze blog lees je hoe wij het geslacht bekend hebben gemaakt en wat daaraan vooraf ging.

Pretecho

Het begon allemaal met een pretecho. Vorige week maandagavond hadden wij een pretecho met geslachtsbepaling geboekt bij Meer Echo’s 4 Fun in Maassluis. Via facebook was ik dit bedrijf tegengekomen en de recensies waren zo goed dat ik hier gelijk een goed gevoel bij had. Ik benaderde ze met de vraag vanaf welke week het mogelijk was om een pretecho incl. geslachtsbepaling te doen. Officieel doen ze het pas vanaf 16 weken, maar hij durfde het wel aan om het met 15 weken te doen.

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk begroet en ik moet zeggen dat ik mij er gelijk op mijn gemak voelde. De sfeer was ontspannen en huiselijk. Aangezien wij het liefst pas het geslacht wilde weten op zaterdag met de gehele familie, draaide die meneer het scherm weg. Binnen vijf minuten vertelde hij dat hij het geslacht duidelijk had gezien. Daarna zette hij het scherm aan en konden wij zelf ook onze kleine spruit bewonderen. Uiteraard zorgde hij ervoor dat het geslacht niet in beeld kwam tijdens de rest van de echo.

Echo baby duimend 15 weken

Hier een echo foto van onze baby die lekker aan het duimen is ❤.

Ik dacht zelf steeds dat het een meisje zou worden, maar werd erg aan het twijfelen gebracht door zijn opmerkingen: “Het is echt een doerak” en “jeetje wat een boef”. Vanaf dat moment was ik helemaal blanco haha. Tiemen zei vanaf het begin af aan al steeds het wordt een jongen. Ook na deze echo bleef het voor ons dus spannend. Wij kregen aan het einde een envelop mee voor de bakker en een envelop mee voor onszelf, dichtgeplakt met een foto van het geslacht. Ik kocht ook een usb stick waar de gehele echo opgenomen was. Dit was slechts € 7,50 en ik vond het wel zo leuk dat op die manier de aankomende opa’s, oma’s, ooms en tantes dit ook terug kunnen zien.

De taart

We hadden de taart al een tijdje geleden besproken. Met wat ideeën van Pinterest en een eigen ontwerp zijn we bij de taartenwinkel: Zoet met Elma bij ons in de buurt binnen gelopen. Ik heb bij haar meerdere cursussen gevolgd en ben tot nu toe altijd tevreden geweest over het resultaat. Na de bespreking van wat wij wilden, was het wachten of de echo ging lukken. Gelukkig was dat het geval en op maandag stopten wij de envelop met het geslacht in de brievenbus bij de taartenwinkel.

Afgelopen zaterdagmiddag mochten wij onze taart ophalen. Dit is het geworden:

Gender reveal cake Gender reveal cake

Echt helemaal geweldig! Ik had zelf bij Aliexpress de topper besteld met He or She?. Ik vind dat dat de taart helemaal compleet maakt.

De Gender Reveal | is het een jongen of een meisje?

Om 21.00 op zaterdagavond was het zover. In een huis vol konden wij eindelijk beginnen met het aansnijden van de taart.

Team Boy : Team Girl

Allereerst had ik gevraagd of iedereen wilden stemmen voor Team Boy of Team Girl. Het liep ongeveer gelijk op en iedereen had een eigen theorie. Altijd leuk om te horen, maar wat is het nu echt?!

De taart stond op tafel en ik mocht hem van Tiem aansnijden. Hij stond achter mij en hield het natuurlijk scherp in de gaten. Het mens ging door de taart heen en ik haalde hem eruit en zag nog geen kleur. Ik sneed er een stukje van en nog geen kleur aan het mes. Toen haalde ik het stukje eruit en het had een roze binnenkant!

Het is een meisje!

Wij krijgen een meisje!

Later hebben wij de dichte envelop er nog even bij gepakt. Ook daarin stond het: wij krijgen een meisje! Alhoewel het mij niets uit maakte of ik een jongen of een meisje zou krijgen, vind ik het toch wel leuk dat mijn eerste voorgevoel toch echt aangaf een meisje. Dit terwijl ik vroeger (voor ik zwanger werd) altijd dacht dat ik eerst een jongen zou krijgen.

echo meisje

Nu kan ik nog gerichter gaan shoppen 😉 . Ik moet gelijk denken aan het boek van Shopaholic en Baby kennen jullie dat? Hopelijk word ik niet zo erg als Becky haha. Ik heb echt een super leuke avond gehad en zo genoten. Het is echt een aanrader om dit geluk te delen met de mensen van wie je houdt. Iedereen is zo enthousiast en blij en dat maakt het moment nog specialer.

Had jij het goed geraden?

 

25 Reacties

 1. 4 september 2017 / 06:54

  Ik had echt ook een jongen in gedachte… waarschijnlijk omdat ik er twee heb! 😉
  Gefeliciteerd met jullie meisje!

 2. 4 september 2017 / 07:02

  Aaah wat leuk! Had je het toch goed.

  Geweldige taarten!

 3. 4 september 2017 / 07:14

  Wat leuk! Ik dacht even ‘wat riskant alleen een foto voor de bakker’, maar met ‘meisje’ erop kan het niet missen. Super mooie taart ook!

 4. Desiree
  4 september 2017 / 07:15

  Jeah!!!!!!!!!

 5. 4 september 2017 / 07:18

  Wat super leuk een meisje! Gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap:-)

  Liefs, Nathalie

 6. 4 september 2017 / 07:18

  Wat super leuk een meisje! Gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap:-)

  Liefs, Nathalie

 7. 4 september 2017 / 07:22

  Oh wat superleuk! Ik moest me uit nieuwsgierigheid echt even inhouden om niet meteen naar beneden te scrollen naar de taart 😉 Zo leuk dat jullie een meisje krijgen! Gefeliciteerd!

 8. Corrie
  4 september 2017 / 07:41

  Leuk Les, ik had jongen gezegd maar heb het altijd fout.?

 9. 4 september 2017 / 07:47

  Wat leuk gedaan! Ik noem je altijd Miss Pink dus had ook niet anders verwacht! Gefeliciteerd Xx Josine

 10. 4 september 2017 / 07:48

  Wat leuk! Gefeliciteerd! En prachtige taart ook!

 11. 4 september 2017 / 08:05

  Wat leuk zeg, gefeliciteerd! Zo zie je maar dat je gevoel vaak juist zit!

 12. 4 september 2017 / 08:35

  Jeeeeeej, wat leuk! Ik zat bij team jongen dus had het fout haha. Bij ons ging het precies zoals bij jullie trouwens 😉 Een meisje is zoooo leuk! (een jongen trouwens ook haha maar dat doet er nu niet toe)

 13. 4 september 2017 / 09:06

  Wat een supermooie taart zeg, wow! Heel mooi gemaakt 🙂 En leuk dat jullie een meisje krijgen ♥

 14. 4 september 2017 / 09:08

  Aah wat leuk, gefeliciteerd! Ook super tof zo met die taart 🙂 Hoewel gezondheid voorop staat zou ik zelf wel een lichte voorkeur voor een meisje hebben, hihi.

 15. 4 september 2017 / 09:36

  Gefeliciteerd! Wat super leuk, een meisje! Vind de taart echt een beauty trouwens, zonde om aan te snijden, haha.

 16. 4 september 2017 / 11:42

  Gefeliciteerd!!! Wat leuk een meisje ?? Prachtige taart ook!!

 17. 4 september 2017 / 11:46

  Oh wat leuk! Kun je lekker losgaan met roze 🙂 Nogmaals gefeliciteerd!

 18. 4 september 2017 / 13:01

  Wat leuk! Meisjes zijn super leuk. Prachtige taart trouwens 🙂

 19. 4 september 2017 / 14:39

  Oohhh wat spannend dat jullie het zelf ook nog niet wisten, maakt het extra leuk. De taart is echt PRACHTIG trouwens, gewoon perfect!

 20. 4 september 2017 / 20:01

  Schitterende taart en gefeliciteerd met jullie dochter in de maak 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.