Gimme Brow van Benefit or Make me Brow van Essence? | Review en vergelijk

Wenkbrauw gel wat een uitvinding is dat zeg! Geen gerotzooi met een potloodje maar gewoon een gel die je erover heen smeert als een mascara waardoor het gelijk in één keer goed zit 🙂 . Laatst vertelde ik jullie over mijn ervaringen bij de Brow Bar van Benefit. Daarin vertelde ik dat ik nog steeds geen goedkopere variant had gevonden voor de Gimme Brow. Nog geen week later was ik bij het kruidvat en liep ik tegen de Make me Brow van Essence aan! Wauw deze lijkt qua verpakking twee druppels water op de Gimme Brow van Benefit. Ik kocht hem om te kijken of het wat is. Hoogste tijd dus voor mijn testverslag 🙂 !

Ter info, de Gimme Brow van Benefit kost: € 25,00 en is verkrijgbaar bij Douglas. De Make me Brow van Essence kost: € 2,59 en is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat.

Vergelijking van het uiterlijk 

Eerst wil ik jullie laten zien hoe beide producten eruit zien.

Vergelijking Benefit - Essence

Links zie je de Make me Brow van Essence en rechts zie je de Gimme Brow van Benefit. Ze zien er bijna identiek uit qua verpakking. Ik heb trouwens van beide producten de lichtste kleur genomen.

Vergelijking Benefit - Essence

Als je kijkt naar de inhoud van het product zie je dat de Essence 3.8 ml bevat en de versie van Benefit 3.0. In het product van Essence zit dus iets meer. Beide producten hebben een houdbaarheid van 6 maanden.

Vergelijking Benefit - Essence

Als je het product open maakt zie je dat het borsteltje van Benefit net iets kleiner en fijner is dan die van Essence. Je merkt bij het openen wel dat er verschil zit in de substantie.

Let’s try this! 

Ik ben heel benieuwd hoe beide producten eruit zien op mijn wenkbrauwen 🙂 . Laat het testen beginnen!

Lesley - My little happiness

Dit is de voor foto. Ik heb nog helemaal niks op mijn wenkbrauwen op deze foto.

gimme brow benefit

Op mijn rechter wenkbrauw heb ik de Gimme Brow van Benefit gedaan. Dit is het resultaat na één keer over mijn wenkbrauw met het borsteltje. Deze gel is goed gepigmenteerd en makkelijk smeerbaar.

make me brow essence

Daarna smeerde ik op mijn linker wenkbrauw de Make me Brow. Wat me opvalt is dat je veel meer nodig hebt om een resultaat te krijgen wat in de buurt komt van de Gimme Brow van Benefit. Voor de bovenstaande foto ben ik zeker drie keer over mijn wenkbrauw gegaan met het borsteltje en de gel. Je ziet dat hij wat klontjes achter laat. Toch is het resultaat niet slecht.

Lesley - My little happiness

Hier de full face foto! Links op de foto is de Gimme Brow van Benefit en rechts de Make me Brow van Essence. De dekking zie je hier beter terug dan op de vorige twee foto’s. De kleur van de Gimme Brow is wat egaler en donkerder.

Eindoordeel

Mijn eindoordeel over deze twee producten. Mijn favoriet blijft nog steeds van Gimme Brow van Benefit. Ondanks dat hij een stuk duurder is heb je hier maar één laagje van nodig voor een goede dekking. Toch vind ik het alternatief wel mooi! De verpakking bevat meer maar je moet dan ook meer van het product op smeren om daadwerkelijk iets te zien. Na ongeveer drie laagjes heb je wel een mooi resultaat wat je voor dagelijks gebruik zou kunnen gebruiken. Je echte kleur komt er iets meer doorheen waardoor het door veel mensen waarschijnlijk als natuurlijker gezien kan worden. Ik heb mijn vriend even gevraagd wat hij mooier vindt. Hij dacht dat ik op de ene wenkbrauw het iets dikker had gedaan dan de andere. Hij ziet het verschil niet echt dat kun je beter aan een vrouw vragen zei hij haha. Ik zou zeggen heb je het geld en heb je het er voor over ga dan voor de Benefit Gimme Brow. Heb je wat minder te besteden maar ben je toch op zoek naar een goede wenkbrauw gel dan zou ik zeker kiezen voor de Make me Brow. Ik heb ook andere budget soorten geprobeerd door de jaren heen en is dit wel de beste!

Wat vind jij het mooist en heb jij ervaring met een van beide? 

17 Reacties

 1. 27 mei 2015 / 07:12

  Ik heb nog nooit een ‘gelding’ gebruikt. Zelf heb ik zwarte wenkbrauwen en daardoor gebruik ik dat soort dingen niet. Veel te bang dat het te donker wordt, haha!

  • Lesley
   Auteur
   27 mei 2015 / 11:04

   Ja dat kan ik me voorstellen! Nou mijn wenkbrauwen zijn echt mega licht zoals je kunt zien dus voor mij is het wel handig 😉 Ik moest even twee keer lezen hoor met gelding haha

   • 27 mei 2015 / 11:27

    Haha, er staat nu inderdaad gelding, iets als geldig of zo. Oeps! Maar gelukkig snap je het. De gel staat wel heel mooi op jouw wenkbrauwen. Inderdaad omdat je lichte wenkbrauwen hebt. 🙂

  • AC
   6 augustus 2015 / 20:55

   Ik heb zelf ook donkere wenkbrauwen en maak sinds een week gebruik van de Gimme Brow van Benefit. Ik kan niet meer zonder!!! De gels zijn er juist om ervoor te zorgen dat het er niet onnatuurlijk uit ziet. Ik zou het je zeker aanraden om eens uit te proberen. Het geeft toch een ander gezicht als je wenkbrauw netjes naar 1 kant ‘gegeld’ zijn 🙂

 2. Dina
  27 mei 2015 / 08:37

  Goede review! Ik heb met beide geen ervaring. Ik kan niet afstappen van mijn geliefde wenkbrauwpoeder.

  • Lesley
   Auteur
   27 mei 2015 / 11:04

   Dank je wel, Ja als je eenmaal ergens fijn mee werkt is het lastig om je daaraf te krijgen he 😉

 3. 27 mei 2015 / 12:32

  Goed om te weten! Het alternatief ziet er echt goed uit, voor die 22€ ga ik met liefde een paar extra over mijn wenkbrauwen heen!

 4. 27 mei 2015 / 13:44

  Ik ken ze beiden niet en ben ook al geen make-up meisje. Ik doe mijn wenkbrauwen nooit, ben altijd te bang dat het teveel en te donker wordt en ik er heel streng uit zie.

 5. kim
  27 mei 2015 / 15:38

  Fijne review! Ik ga eens kijken naar de wenkbrauw gel van Essence! Ik vind die andere toch wel wat te prijzig!

 6. 27 mei 2015 / 23:43

  Ik heb nog nooit zoiets gebruikt, dus ga eens beginnen met die van Essence. Hij is misschien wat minder goed, maar ideaal om een te proberen dus. Ik kan erna nog altijd de andere kopen als het me bevalt! Leuke review 😉
  En tja mannen zien zo’n dingen echt niet haha, mijn vriend ook niet! Toen ik hem onlangs vroeg welke blush hij het mooiste vond (had langs elke kant een andere op gedaan), zag hij zelfs geen verschil! :p
  x, Lena

 7. 29 mei 2015 / 21:28

  Wat een leuk en intressant artikel, eigenlijk ben ik niet zo heel bekend met dit soort eyebrow producten.en zie ik ook niet zo goed het verschil op de foto’s van je wenkbrauwen..ook ik heb van die heel blonde wenkbrauwen en gebruik pas sinds een jaartje een wenkbrauwpoeder…ik ben dus echt een leek op dat gebied!

 8. karin nout
  25 januari 2017 / 11:20

  Ik heb vd week gimme brow op mijn wenkbrouwen gekregen. Moest er erg aan wennen omdat ik erg lichte wenkbrouwen heb. Maar vind het best prijzig dus ga om te wennen maar eerst essence kopen. Bedankt voor je goede review.

  • 27 januari 2017 / 18:29

   Hoi Karin! Bedankt voor je reactie! Ja ik heb ook erg moeten wennen in het begin, maar tegenwoordig kan ik niet meer zonder! Inderdaad kijk eens wat je vind van die van Essence en dan kun je altijd nog overstappen. Ik merk duidelijk verschil tussen beide. Jammer genoeg hebben ze in Nederland geen Gimme Brow mini anders had je die ook kunnen kopen om het voor wat langer uit te proberen dan 1x 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.