5 gratis plugin’s die je niet mag missen!

5 gratis plugin’s die je niet mag missen!

In mijn blog van gister vertelde ik jullie dat ik een hele make-over heb gehad op My Little Happiness. Naast het uiterlijk draaien er op de achtergrond ook een aantal nieuwe plugin’s mee. Ik vind dat jullie deze niet mogen missen zeker omdat er een aantal leuke dingen bij zitten waar ik nog niet eerder over gelezen had! Deze plugins had ik allemaal nog niet maar heb ik bij het omzetten gelijk toegevoegd aan mijn blog. Waarom ik deze plugins zo te gek vind en waarom je ze niet mag missen? Je leest het per plugin. Ik ga het hier vandaag trouwens niet over de standaard plugins als Akismet en Jetpack hebben omdat ik (en vele met mij) deze al lang gebruiken.

 

Commentluv

Iets wat boven aan mijn lijstje stond was CommentLuv. Dit zorgt er namelijk voor wanneer iemand een reactie op je blog plaatst, er automatisch onder dit bericht het laatste artikel van het blog van die persoon (in één klikbare zin) getoond wordt. Op veel sites zag ik het voorbij komen en ik vind het altijd leuk als mensen dit op hun blog hebben. Dit komt er dan zo uit te zien:


Commentluv plugin Zoals je kunt zien heb ik deze plugin dus op mijn blog nu. Er is nog een leuke feature waar ik nog niet veel mensen gebruik van heb zien maken. Dat is namelijk dat je van het lelijke commentluv tekentje af kunt komen door een eigen vormgegeven teken hieraan toe te voegen. Het is vrij simpel. Je maakt een commentluv afbeelding zoals je hem wilt hebben in bijvoorbeeld photoshop. De afmeting die ik gebruikte was 200×57 pixels. Ik heb er een gemaakt in dezelfde stijl als mijn logo zodat het goed bij het geheel past. Hij ziet er zo uit:

eigen commentluv plugin button maken

Leuk les zo een button maar hoe plaats je die er dan in? Dat is eigenlijk veel simpeler dan het eruit ziet! Nadat je Commentluv gedownload hebt ga je naar de instellingen in WordPress en daar verschijnt dan een tabje commentluv. Bij weergave (ziet eruit zoals hieronder) kun je dan aangeven dat je een aangepaste afbeelding URL wilt. Hoe kom je aan die URL? Laad je afbeelding op in je media en kopieer de link van die afbeelding hierin. Vergeet je aanpassing niet op te slaan en klaar ben je 🙂 !

Commentluv plugin een eigen afbeelding geven

Hier ben ik zo trots op dat het gelukt is en dat het ook nog mooi is! Het stelt natuurlijk niet veel voor maar ik ben er helemaal happy mee. Onderaan elke post van mij zul je voortaan dus commentluv vinden 🙂 !

 

Compress JPEG & PNG images

Ik merkte tijdens het omzetten van mijn blog dat niet alle afbeeldingen goed verschaald waren. Zeker in het begin lette ik hier nog niet echt op. Het is wel belangrijk juist omdat door goed geschaalde afbeeldingen, je afbeelding kleiner is qua formaat en daardoor je site een stuk sneller is. Hij laad natuurlijk makkelijker als de afbeeldingen kleiner zijn dan als ze erg groot zijn. Een tool die ik hiervoor vond is de Compress JPEG & PNG images. Deze zorgt ervoor dat je met één muisklik alle afbeeldingen kunt comprimeren zonder dat je daarmee de kwaliteit verliest. Let hierbij wel op. Je kunt tot 500 foto’s per maand comprimeren. Heb je er meer nodig? Dan kost het geld. Je ziet ook duidelijk hoeveel foto’s je al gecomprimeerd hebt deze maand dus je kunt het zelf bijhouden. Je kunt in een klik alles doen maar omdat het bij mij over de 1000 afbeeldingen waren heb ik ervoor gekozen om te beginnen met een deel deze maand en de rest te verdelen over de andere maanden. Je kunt namelijk bij media zien welke afbeelding gecomprimeerd is en welke niet. Je kunt dan bijvoorbeeld één pagina met afbeeldingen aanklikken en in een keer comprimeren. Zo heb ik het gedaan en dat levert al een hoop extra ruimte en snelheid op!

 

jQuery Pin It Button For Images

Iets wat ik veel gezien had maar werkelijk geen idee had hoe ik het kon doen was de Pin it button op de afbeeldingen. Met deze button kan iemand direct je afbeelding “pinnen” naar pinterest. Na enige tijd zoeken en googlen kwam ik bij de volgende plugin uit: jQuery Pin It Button For Images . Deze plugin is gratis en heeft ook weer een leuke optie om zelf je eigen button in te lezen en te gebruiken! Ik maakte zelf deze button:

plugin voor PIN IT BUTTON

Zoals jullie onderhand van mij gewend zijn helemaal in stijl van mijn blog 🙂 ! Na het installeren is ook deze plugin terug te vinden onder instellingen. Hier kun je hem aanpassen en de zelfgemaakte pin button toevoegen. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als bij de Commentluv button. Je maakt hem eerst in photoshop of een ander ontwerp programma en daarna laad je hem op in je media. Hiervan kopieer je de URL en deze vul je dan in bij de settings. Dit kun je doen onder het tabje visual. Hieronder hoe dit bij mij eruit ziet:

plugin voor zelfgemaakte Pin it button

Je vult dus bij Custom ‘Pin it’ button de URL in van de afbeelding. Daarbij moet je nog aangeven waar je hem in het scherm zichtbaar wil hebben bij position. Ik koos hier voor midden. In principe past hij dan gelijk de marges aan maar mocht dit niet het geval zijn kun je dat zelf nog doen. De transparency staat standaard op 0,5. Dit heeft ermee te maken hoeveel je afbeelding nog zichtbaar is als je er overheen hovert.

 

Wordfence Security

Ik had eigenlijk nog niks om mijn blog te beschermen tegen eventuele aanvallen van buitenaf. Wat kan mij nou gebeuren dacht ik. Nu mijn blog steeds groter wordt en er voor de tweede keer vanaf buitenaf ingelogd was op mijn pinterest account vond ik het toch wel zaak om mijn blog beter te gaan beveiligen. Naast dat ik van mijn admin account af stapte en een nieuwe aanmaakte zocht ik ook naar een beveiligingsplugin. Ik vond: wordfence security.  Deze plugin is een soort van virusscanner voor je blog. Daarnaast kijkt hij ook naar wanneer er ingelogd wordt, vanaf waar en door welke gebruiker. Ook zorgt hij ervoor dat als je blog enig risico loop je een mailtje krijgt met wat je moet veranderen of kunt doen om dit risico te beperken. Zo kreeg ik een mailtje dat er voor een van mijn plugins een nieuwe update beschikbaar was. Als je je plugins niet op tijd update heb je altijd meer kans op een aanval van buitenaf. Deze plugin is ook weer gratis en naar mijn idee echt een must!

 

WP-Optimize

Nog een gratis plugin om je wordpress site sneller te maken en te optimaliseren is: wp-optimize. Hiermee kun je onder andere al je oude versies (ook wel revisies genoemd) van de posts die allang online staan in een keer wissen. Hiermee krijg je weer extra ruimte! Echt een aanrader want ik merk dat mijn blog hierdoor zeker sneller is geworden en het op de achtergrond overzichtelijker voor mij is!

 

Kende jij deze vijf plugin’s al en ook alle opties die erbij zitten 🙂 ? 

 

21 Reacties

 1. Nina Simplynspecial
  3 juli 2015 / 09:00

  Handige tips! Heb het al gesaved zodat ik er eens op mijn gemak naar kan kijken 😉

 2. 3 juli 2015 / 10:47

  Ik ga eens naar dat WP Optimize kijken.
  En ik wil nog een plugin dat je Instagram feed rechts in beeld komt.

  • 3 juli 2015 / 12:15

   Misschien de Alpine Instagram plugin (wordpress)?

 3. 3 juli 2015 / 12:15

  Handig overzicht! Sommige kende ik nog helemaal niet. Laatst heb ik trouwens mijn hele lijst met plug-ins even opgeruimd, er stonden zo veel dingen tussen die ik niet meer gebruikte.

 4. Shiralee
  3 juli 2015 / 21:53

  Ah wat leuk die commentluv afbeelding daar had ik nou nog nooit naar gekeken. Het staat inderdaad ook heel leuk, maakt het net wat meer ‘af’ want de plug-in is echt onmisbaar! De andere kon ik nog, leuk! Ik ga even kijken. 🙂

 5. 5 juli 2015 / 14:00

  Ow wat handig. Ik ga zeker even deze plugins bekijken. Altijd fijn om dingen vanaf het begin goed geoptimaliseerd te hebben, en ik begin pas net. 😉

  • 6 juli 2015 / 17:55

   Dank je wel! Veel succes ermee en mocht je vragen hebben let me know! Ja dat is zeker zo. Als je net begint heb je vaak nog zo veel uit te zoeken! 🙂 Succes ermee!

 6. 6 juli 2015 / 15:46

  Heel handig, alleen jammer dat het voor WordPress is. Die commentluv viel mij als eerste op. Weet jij of commentluv ook mogelijk is met Blogger?

  • 6 juli 2015 / 17:50

   Hoi Lisa! Ja ik heb zelf niet zo veel ervaring met Blogger. Ik heb even gegoogled voor je en zo te lezen moet het wel mogelijk zijn! Ik zou zelf googlen op Commentluv voor blogger en dan vind je vast wel het een en ander 🙂 Bedankt voor je reactie en succes ermee!

 7. 6 juli 2015 / 21:08

  Dank je wel voor de tip over Blogger en dit! Ik wil nog steeds van die mooie knopjes om door te linken naar Bloglovin’, Twitter en Instagram. Van die rondjes. Maar ja, ik ben een internetnerd in de slechtste zin van het woord, ik weet dus niet hoe dat moet… Terwijl ik al wel bijna 2 jaar mijn blog heb…

 8. 7 juli 2015 / 17:43

  Leuk, kende een aantal nog niet! Ik zweer altijd bij mijn Jetpack plugin en SEO plugin, kan niet zonder 🙂 automatisch verkleinen van plaatjes doe ik eigenlijk sowieso al vooraf en daarna nog eens met WP smush it.

 9. Kimberley
  16 juli 2015 / 17:17

  Wat een handige tip van CommentLuv! Ik heb het gelijk toegepast, dankjewel! 😀

 10. 20 juli 2015 / 16:52

  Wat een handige plugins! Helaas heb ik nog geen eigen domein en kan ik geen plugins gebruiken, maar ik zal deze post wel opslaan zodat ik hier gebruik van kan maken als ik mijn eigen domein heb.

  Welke upgrade heb jij? Want ik zag dat je bij wordpress enkel bij de business upgrade gebruik kan maken van googleanalytics maar die versie is best wel prijzig..

  • 12 augustus 2015 / 14:30

   Hoi! Ik heb zelf een hosting via yourhosting en daarop host ik mijn Blog via WordPress. Google Analytics kun je dan koppelen aan je blog. Ik heb geen Business upgrade dat ik weet!

 11. 8 augustus 2015 / 23:16

  Handig dit artikel. Commentluv kende ik helemaal niet maar nu ik er meer over heb gelezen ga ik het zeker op mijn site gebruiken.

  Bedankt voor de tip!

 12. Nicole
  18 september 2015 / 16:29

  Super!! Hele handige tips,. dank je wel! Ga ik mee aan de slag 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.