HELP de kapper heeft mijn haar verknipt | Terug gaan naar de kapper

Voor het eerst in mijn leven ben ik vorige maand teruggegaan naar mijn kapper na een knipbeurt. Ik heb dit nog nooit eerder gedaan en vond het best spannend. Natuurlijk is het ooit wel eens een stuk korter geknipt dan ik wilde of net niet helemaal het model wat ik voor ogen had. Het had dan meer te maken met mijn uitleg, dan een fout van de kapper. Dit keer was het anders.

Naar de kapper, haar verknipt.

Sinds januari kom ik naar tevredenheid in deze kapsalon. Je kunt hier een afspraak maken of gewoon binnenlopen en wachten op een plekje. Ik ben elke keer dat ik geweest ben door een andere kapster geknipt. Dus ook dit keer. De kapster was vriendelijk en ging lekker aan de slag. Nadat ze klaar was zag ik niet direct dat er iets niet klopte. Dat besef kwam pas later.

Normaal gesproken begint mijn haar na twee keer wassen weer eigen te voelen. Dit keer bleef het raar zitten. Ik kreeg het idee dat het niet goed geknipt was, maar hoe beoordeel je dat? Ik deed mijn haar zoals ik het normaal gesproken doe en ik maakte er een aantal foto’s van. Toen ik de foto’s zag werd er voor mij een hoop duidelijk. Dit waren twee van de foto’s die ik maakte:

verknipt haar

Ik stuurde een van de foto’s gelijk door naar mijn vriendinnen en vroeg wat ze ervan vonden. Deze lieverds steken hun mening gelukkig niet onder stoelen of banken: hier moest ik mee terug. Terug gaan naar een kapper? Hoe zit dat eigenlijk? Ik kwam erachter dat ik bij mijn kapper twee weken ‘knip en kleur garantie’ heb. Een beetje moed verzamelen en hup daar ging ik.

Verknipt haar omzetten in geknipt haar.

Toen ik binnenkwam werd er door een van de kapsters gevraagd: “Kan ik iets voor je doen?”. Ik legde het verhaal uit en ze keek mij in eerste instantie raar aan. Ik wist gelukkig zeker dat ik niet gek was dus bleef volhouden. De kapster die mij destijds geknipt had zei dat dit gewoon de lagen waren. Nou sorry, ik heb vaker lagen gehad maar nog nooit op deze manier. Ze wilde er wel even naar kijken. Door de drukte mocht ik een afspraak maken om later terug te komen. Als ik voor de tweede keer binnen kom, word ik geholpen door iemand anders. Ze zegt gelijk dat ik er goed aangedaan heb om terug te komen, dit is niet hoe het hoort. Ze heeft de lagen die er uitzagen als ‘happen’ omgezet in lagen die mooi overlopen in de rest van het haar. Na een kwartier in de stoel gezeten te hebben was ze klaar en dit was het resultaat:

Herstel verknipt haar

Stukken beter toch! Ik was een beetje bang om terug te gaan, maar wilde ook niet voor schut lopen. Achteraf ben ik superblij dat ik terug gegaan ben. Het valt nu stukken beter. Voor het herstel betaalde ik door de knip en kleur garantie gelukkig niks.

Ben jij wel eens terug gegaan naar de kapper omdat je niet tevreden was?

26 Reacties

 1. 27 juli 2016 / 07:27

  Stoer dat je bent terug gegaan! Dat waren zeker geen lagen maar happen. Fijn dat het opgelost is.

  Ik ben nog nooit terug gegaan, ondanks dat ik niet tevreden was. Op een of andere manier durf ik dat niet.
  Marije onlangs geplaatst…Woman Crush Wedneday: Whitney Way ThoreMy Profile

  • Himpe marie-claire
   10 december 2020 / 16:06

   Ik heb ook hetzelfde,heel lelijk,maar van mij heeft ze het haar mogen kort knippen,en nu zit ik ermee in coronatijd,heeeeel lelijk,ik heb haar opgebeld en ze vond het jammer,maar ik zit ermee

 2. 27 juli 2016 / 07:41

  Wat goed dat je dat gedaan hebt. Was inderdaad erg slecht geknipt zeg. Het nieuwe resultaat is overigens erg mooi!!
  Jolanda onlangs geplaatst…Xsensible StretchwalkerMy Profile

 3. 27 juli 2016 / 09:01

  Goed dat je teruggegaan bent! En het resultaat is echt mooi geworden. Zelf ben ik nooit teruggegaan, maar dat is ook nooit nodig geweest. Als ik niet tevreden zou zijn dan zou ik het zeker doen.
  Jenn onlangs geplaatst…Summer Snack: Nachoooooo’s!My Profile

 4. Marieke
  27 juli 2016 / 09:20

  Ik had ooit prachtig lang vol haar op één lengte! Ik wilde naar de kapper voor wat lange laagjes en een stukje eraf!

  Ik heb zeker 1 uur in de stoel gezeten en liep huilend de zaak uit! Mijn haren waren verknipt! In plaats van laagjes had ik 1 laag op de helft van mijn hoofd en de rest hing gewoon uitgedund eronder! Het was vreselijk! Ik ben toen naar een andere kapper gegaan en deze heeft mijn haar weer in model geknipt, een heel groot stuk korter!

  Zo jammer…

  Gelukkig heb ik nu een hele goed luisterende thuiskapster 🙂

 5. Sharity
  27 juli 2016 / 10:22

  Als hairstylist zelf, beginnen mijn handen te kriebelen van de eerste (verknipte) foto’s. Dit is inderdaad bijhoorlijk basis/bot geknipt. Naar mijn idee ben je misschien geholpen door iemand met minder ervaring, (net van school) hierdoor werd je de 2e keer geholpen door iemand er meer verstand van had. Zeker goed dat je bent terug gegaan! Ik verwacht ook altijd van mijn klanten dat ze zeggen als ze zich niet prettig voelen..

 6. 27 juli 2016 / 12:47

  Heel goed dat je bent teruggegaan! Het ziet er nu gelukkig wel heel mooi uit 🙂 ik kan mijn emoties niet altijd goed wegstoppen, dus de kapper ziet vaak wel of ik het leuk vind of niet haha. In oktober had ik het erg kort laten knippen en wist ik niet zeker of ik er laagjes in wilde, dus toen zei de kapper dat ik binnen 2 a 3 weken terug kon komen om er nog laagjes in te laten knippen als ik dat zou willen. Super lief!
  Kim onlangs geplaatst…Genieten | IJmuiden strand verkennenMy Profile

 7. 27 juli 2016 / 15:19

  Dat ziet er inderdaad niet zo best uit op de eerste foto. Knap dat je bent terug gegaan! Ziet er nu weer goed uit 🙂
  Anna Gerrie onlangs geplaatst…By caitlin oorbellenMy Profile

 8. 27 juli 2016 / 17:49

  Wat een verschil! Het zit nu inderdaad gewoon goed! Ik ben nooit teruggegaan, had ik wel een keertje moeten doen. Toen had ik het laten verven, ruim 120 euro lichter, en toen ik thuis kwam zag ik echt nauwelijks verschil. Maar durfde het toch niet aan om terug te gaan. Stom eigenlijk…haha
  hilde onlangs geplaatst…Body Shop Fuji Green Tea collectieMy Profile

 9. 27 juli 2016 / 18:49

  Gelijk dat je er mee terug ben gegaan, dat zou ik ook doen. Je ziet dat het gewoon niet goed was geknipt, gelukkig ziet her nu weer netjes uit!

 10. 27 juli 2016 / 20:57

  Je hebt groot gelijk dat je terug bent gegaan hoor! Hoe het nu is zit het goed (en leuk!), daarvoor zag je inderdaad echt rare verknipte ‘lagen’ zitten. Ik ben ook wel eens terug gegaan naar de kapper, omdat de kleur niet uitpakte zoals ik wilde. De kapster had van te voren al gezegd dat ik na een paar dagen gewoon terug mocht komen als het niet beviel, dus dat scheelde al qua drempel over gaan om terug te gaan zeg maar, haha.
  Sandra onlangs geplaatst…10x Op mijn reis bucketlist | EuropaMy Profile

 11. 27 juli 2016 / 21:50

  Wat goed dat je bent teruggegaan! Ik zou mij ook opgelaten voelen maar hey: we moeten voor onszelf opkomen want wie doet het anders? Ik weet niet wie jou heeft geholpen, maar het lijkt wel alsof de beste dame haar kappersopleiding nog niet heeft afgerond.. Blij te lezen dat je tweede afspraak beter verliep en het ziet er nu hartstikke mooi uit! 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Goodie Goodness juli boxMy Profile

 12. 27 juli 2016 / 23:59

  Wat goed dat je terug gegaan bent! Ik was al heel erg benieuwd hoe ze de happen uit je haar ‘recht konden trekken’. Maar het ziet er inderdaad heel erg mooi en natuurlijk uit, wat een opluchting!

 13. 28 juli 2016 / 09:09

  Oh my! Goed dat je terug bent gegaan hoor! Ik heb het ook wel eens gehad dat mijn haar verknipt was, ben toen ook terug gegaan. Best eng want ergens twijfel je toch een beetje of je wel gelijk hebt. Nu zit ik alweer 5 jaar bij een top kapsalon waar ik 2 vaste kapsters heb en daar blijf ik het liefst bij. Maar het ziet er nu weer mooi uit bij je! Super fijn!
  Wendy onlangs geplaatst…De kraamweek!My Profile

 14. 28 juli 2016 / 22:41

  Oh, zoiets verschrikkelijks; als je haar is verknipt! Gelukkig ziet het er nu weer beter uit meis en kun je gewoon weer over straat. Ik zou me echt niet prettig voelen als mijn haar niet zit zoals ik het graag wil.

 15. 29 juli 2016 / 19:16

  Snap dat het best een soort drempel kan zijn om terug te gaan, maar toch goed dat je het gedaan hebt. Je hebt er immers voor betaald en dan mag je wel verwachten dat je ook tevreden bent 🙂 hebben ze goed opgelost!
  Mariska onlangs geplaatst…Mijn eigen pennen met logo ♥My Profile

 16. 3 augustus 2016 / 19:10

  Gelijk heb je, ja! Vreemd ook eigenlijk, dat je eerst raar werd aangekeken. Als je aangeeft dat je ongelukkig bent met hoe je haar gedaan hebt moet daar toch hoe dan ook serieus naar gekeken worden, helemaal als er een garantie gegeven wordt… Ik ben één keer teruggegaan naar de kapper omdat het gewoon scheef geknipt was. Dat was toen ook geen probleem, de tweede keer werd meteen gezegd ‘uh ja, dit is inderdaad scheef, dat werken we even bij’. Ik ben er sindsdien (inmiddels woon ik in Duitsland) ook alerter op, omdat ik merk dat mijn hoofd schijnbaar uitnodigt tot scheef knippen… Als ik nu bij de kapper ben en ik krijg de vraag ‘ennnnn?’ en een spiegel, dan kijk ik altijd goed en weet ik waar ik op moet letten. Heb ook wel eens gezegd dat ik het idee had dat het scheef was, en toen is het ook meteen verholpen.

 17. 8 augustus 2016 / 16:21

  Goed dat je terug bent gegaan want het waren inderdaad happen! Ik ben nog nooit terug geweest naar de kapper, het is me 1 keer overkomen dat ik het niet netjes geknipt vond maar had gewoon geen zin om terug te gaan.

 18. Katrien
  21 april 2017 / 22:37

  Erg stoer dat je bent teruggegaan naar de kapper! Ik zou zoiets zelf nooit durven. Ik ben vandaag naar de kapper gegaan om mijn haar schouderlengte met laagjes te laten knippen, maar het lijkt net of de kapster een soort van bob vooraan heeft geknipt, en dan stijl haar aan de achterkant. Bij mijn oren is er een hele hap uit. Baal er erg van, maar ik doe die twee rare bob achtige lokken in een staartje. Ik zal komend weekend teruggaan. Dankjewel! Je hebt me erg geholpen.

  • 23 april 2017 / 18:49

   O wat erg! Ik hoop dat ze er nog iets van hebben kunnen maken. Bij mij begint het nu eindelijk mooi weer op een lengte te komen, zonder gekke happen. Fijn dat ik je heb kunnen helpen door deze blogpost, daar schrijf ik het voornamelijk voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.