Happy product | van Instax mini 8 naar Fujifilm Instax Share

Al meer dan een jaar twijfel ik erover om een Instax mini 8 te kopen. Nu denk je misschien een wat? Een Instax Mini 8 natuurlijk! Dat is een polaroid camera, zoals op de foto hieronder, die verkrijgbaar is in heerlijke zoete kleuren.

Fuji instax 8

Op verschillende blogs kwam ik reviews van dit product tegen maar toch was ik niet overtuigd. Ondanks het design en de leuke polaroids had ik toch te veel bezwaren. Mijn bezwaren hierbij waren als volgt. Je moet hem wel precies bij je hebben als je die ‘memory’ foto wilt maken, het is lijkt mij niet is wat je snel en gemakkelijk meeneemt. Daarnaast zijn de foto’s omgerekend aardig aan de prijs (tussen de 0,60 en 1,00 per foto), je weet van te voren niet hoe je foto eruit komt te zien dus kun je zomaar veel verspillen. Voor al mijn bezwaren lijkt Fujifilm nu de oplossing gevonden te hebben: de Instax Share!

In Londen afgelopen december kwam ik dit product al tegen. Nu de Instax Share ook in Nederland verkrijgbaar is, is het dus de hoogte tijd om er een artikel over te schrijven.

Instax share

De Instax Share is een printer waarmee je de foto’s vanaf je smartphone kunt uitprinten als polaroid. 

Hoe dan vraag je jezelf misschien af? Nou het is super easy. Via de app store download je gratis de Instax Share App. Je zet de Instax Share aan via het ‘aan’ knopje. Je gaat naar ‘wifi’ netwerken en schakel de connectie ‘instax … ‘ aan. Dan open je de app en kies en bewerk je de foto die je graag als polaroid wilt hebben. Als je hem klaar hebt druk je hem af. Dan is het even wachten tot de polaroid ontwikkeld is en klaar! 

De Instax Share werkt op batterijen. Op de machine kun je zien hoeveel batterij je nog hebt. Daarnaast kun je ook zie hoeveel foto’s er nog in de polaroid cassette zitten.

Wat zijn de voordelen?

 • Meerdere keren dezelfde foto afdrukken is mogelijk;
  Bij de Instax 8 mini is dat natuurlijk niet mogelijk. Dus wil je de foto met je vrienden delen dan kun je er nu voor allemaal één uitprinten en hoef je er niet meer om te vechten 😉 
 • Geen slechte uitlijning;
  De Instax mini 8 heeft het kijkkader meer naar rechts zitten dan de lens. Hierdoor kun je een andere foto krijgen als je door het schermpje zag. 
 • Geen verspilling van dure foto’s;
  Als de foto niks is hoef je hem niet af te drukken. Bij de Instax mini 8 zie je van te voren niet hoe hij wordt dus is het een gok. 
 • Betere kwaliteit;
  De foto’s zijn bewerkbaar met een speciale instax filter waardoor je foto er duidelijk uit komt. Daarnaast kun je met verschillende filters dus spelen met je foto waardoor hij precies wordt zoals je zelf wilt! 
 • Je hoeft niet altijd je instax bij je te hebben om juist dat moment te fotograferen wat je graag wilt, telefoon heb je vaker bij de hand;
  Lijkt mij ideaal 🙂 
 • Chique, licht gewicht en duidelijk in gebruik.
  Een apparaat wat gemakkelijk in gebruik is. 

Wat zijn de nadelen?

 • Foto’s en het apparaat zijn/blijven prijzig;
  Foto’s per stuk blijven prijzig. Het apparaat is duurder dan de Instax mini 8. 
 • Uiterlijk gezien wat saaier (minder kleur & strakker design).
  Dat vind ik wel jammer, de schattige roze kleur was juist zo leuk 😉

Dit apparaat is voor mij wel een topper. Alle bezwaren die ik bij de Instax mini 8 had zijn met dit nieuwe product verdwenen. Ik vind polaroids echt super schattig en je bewaart ze sneller dan een foto op je telefoon. Hij staat bij mij op m’n wishlist!

Het promotiefilmpje waarin te zien is hoe gemakkelijk de Instax Share in gebruik is zie je hieronder. 

 

Zou jij ook voor de Instax Share gaan of juist toch voor de Instax mini 8?  

8 Reacties

 1. Marleen
  12 februari 2015 / 10:54

  Ik heb niks met polaroids. Tegenwoordig kun je overal je foto’s laten drukken op een groot formaat (plus je kunt ze eerst even photoshoppen als dat nodig is). En zo’n polaroidcamera is in mijn geval veel te groot en te zwaar om overal mee naar toe te slepen. Die Instax share is een veel beter idee, maar doe mij alsnog maar gewoon laten afdrukken bij de Hema ofzo, stuk goedkoper.

 2. 13 februari 2015 / 16:23

  Zo leuk, ik heb eens een aantal Instagram foto’s af laten drukken als Polaroid, maar ‘live’ fotograferen lijkt me nog leuker. Jammer dat daar dan wel weer een hoger prijskaartje aan zit 😉

 3. Michel van de seijp
  26 januari 2016 / 12:51

  Hoi weet iemand hoe het met de kleuren zit moet je die weer bijvullen of kan je na wat foto’s je printer weggooien en hoe lang werkt de batterij ( is hij na 2 foto’s al leeg/of honderd)
  En wat kost het om er nieuwe kleuren in te doen (als dat al kan)???

  • 26 januari 2016 / 21:09

   Hoi Michel,
   De inkt zit in de foto’s. Het werkt met hetzelfde principe als de instax 8 mini alleen kun je dan de foto;s direct vanaf je smartphone afdrukken Er zitten batterijen in en deze kun je natuurlijk wel even gebruiken. Mocht je het niet vertrouwen kun je altijd nog een adapter kopen bij het apparaat want deze is ook beschikbaar.

 4. 28 september 2016 / 15:33

  Hey Lesley leuke review!

  Een heel handig apparaat en zit er nu echt aan te denken om er zelf ook ÊÊn te kopen. Heb al jaren een blauwe Instax Mini 8 en ben er echt helemaal weg van, maar het idee om een Polaroid foto te hebben precies zoals je wilt (beste shot+bewerken) is toch wel erg aantrekkelijk. Zo heb je als het ware veel meer controle over je uiteindelijke polaroid foto. Zijn de foto’s over het algemeen ook scherper/helderder dan met de Instax Mini 8?

  Daniek

  • 29 september 2016 / 10:44

   Bedankt voor je reactie. Dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Je zou in principe zelfs een foto kunnen gebruiken die je met een spiegelreflex gemaakt heb 😉 ! Het effect van de polaroid blijft natuurlijk maar dat is wel wat je wilt neem ik aan hihi.

 5. Jasna Ceric
  9 april 2017 / 15:08

  Hoi Lesley, ik ben ook van plan om een Instax share te gaan kopen en ik heb nu nog een Instax mini 8. In mijn Instax Mini 8zit nog een rolletje met 7 foto’s. Ik wil graag al gelijk mijn Instax Share bestellen en het filmrolletje in mijn Instax mini 8 gaan verplaatsen naar de Instax Share. Maar ik ben bang dat al die foto’s verloren gaan dan. Weet jij wat ik moet doen?

  • 9 april 2017 / 15:12

   Ik durf het niet met zekerheid te zeggen omdat ik dit nog nooit zelf geprobeerd heb. Ik denk zelf, dat dit niet kan. Bij de polaroids van vroeger kon je namelijk tussentijds ook niet het fotorolletje eruit halen, dan waren inderdaad zoals je aangeeft al je foto’s die er nog in zitten verziekt omdat er licht bij komt. Succes ermee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.