Heb jij The Body Shop petitie against animal testing al getekend?

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen op mijn Instagram- of Facebookpagina. Rond Pasen van dit jaar heb ik de petitie van The Body Shop against animal testing getekend. Ik deed daarbij een oproep, om zoveel mogelijk mensen te laten tekenen. Ik hoorde dat veel van jullie deze petitie daardoor ook al getekend hebben. Voor de gene die dit nog niet gedaan hebben, heb ik deze blog geschreven. Hier ga ik iets dieper in op de campagne en vertel ik waarom het belangrijk is om te tekenen.

Body Shop Forever Against animal testing

Against Animal Testing

In mijn vorige oproepje vertelde ik, dat ik het vooral erg fijn zou vinden als alle make-up producten dierproefvrij zouden zijn. Ik probeer er altijd wel op te letten, maar soms gaat het mis en schaf ik ook wel eens een product aan wat (blijkt achteraf) getest is op dieren. Als alle make-up en verzorgingsproducten dierproefvrij zouden zijn, hoef je voor je aanschaf nooit meer rekening te houden, met de eventuele kans of het product wel of niet getest is op dieren. De ideale situatie lijkt mij zo!

Bodyshop Forever Against Animal Testing

Wist je dat?

Schrik niet, even een aantal random feitjes over dierproeven op een rij.

 • Elk jaar worden er rond de 500.000 dieren gebruikt voor tests door cosmetische doeleinden;
 • 80% van de landen in de wereld heeft geen wet tegen dierproeven voor cosmetica;
 • 1 ingrediënt in een product kan leiden tot de dood van minstens 1400 dieren, schokkend he?!;
 • in 2013 heeft de EU de verkoop van cosmetica die getest wordt op dieren verboden maar er is nog steeds werk aan de winkel;

Bodyshop Forever Against Animal Testing

Alternatieven voor dierproeven.

Alternatieve voor dierproeven zijn vaak goedkoper, sneller en daarnaast ook nog accurater. Als een product is getest op dieren is daarvan 40-60% zeker dat ook de mens op die manier gaat reageren. Bij de alternatieven, is deze nauwkeurigheid 80%.

Maar wat voor alternatieve zijn er dan beschikbaar?
1. De testprocedure kan met een computer worden uitgevoerd;
2. Er kan gebruik gemaakt worden van kunsthuid die wordt geproduceerd in een laboratorium;

Vooral nummer twee wordt steeds vaker gebruikt wat dus echt een top uitvinding is!

Bodyshop Forever Against Animal Testing

Persoonlijk snap ik niet waarom er dan niet veel meer bedrijven overstappen op de alternatieve test procedures. Een van de dingen die hier wel in meespelen is als je je product in China wil verkopen, dien je het product getest te hebben op dieren. Tijd dus voor actie!

Limited edition producten

The Body Shop heeft een aantal limited editions op de markt gebracht om petitie te ondersteunen. Genaamd de drie konijnen zeepjes: Olive, Plum & Strawberry. Ze kosten € 3,50 per stuk en zijn uiteraard volledig dierproefvrij en 100% veganistisch. Ik heb ze inmiddels allemaal in bezit. Wat jullie misschien niet van mijn weten is dat ik vroeger zeepjes spaarde. Ik had twee hele grote bakken staan vol met allerlei soorten zeepjes. Op een gegeven moment heb ik ze weggedaan (iets met te veel verzamelingen), maar de zwak voor zeepjes is er nog steeds. Mijn favoriete zeepje is deze hieronder met Olijf. Hij ruikt heerlijk en ik krijg er direct een vakantiegevoel van.

Bodyshop Forever Against Animal Testing olive soap

Teken nu de petitie

Laten we proberen de dierproeven wereldwijd te verbannen! The Body Shop heeft als doel voor eind september 2018 8.000.000 handtekeningen te verzamelen. Op dit moment zitten ze op 6.267.095. Nog een aantal te gaan dus! Het tekenen van de petitie kost je slechts een minuut van je tijd en je helpt er zoveel dieren mee.

Body Shop Forever Against animal testing

Je kunt gemakkelijk de petitie tekenen in The Body Shop winkels (zie het formulier hierboven), maar ook online via de  Against Animal Testing website. Ik heb uiteraard al getekend en hoop dat jij het, misschien wel na mijn verhaal, ook doet!

Delen van deze blog of de link van de petitie mag altijd en ik hoop dat ik op deze manier ook mijn steentje heb kunnen bijdragen!

7 Reacties

  • Lesley
   Auteur
   16 juni 2018 / 21:30

   Ik heb het nu gelezen, jeetje dat wist ik niet. Ik heb vorige week een rondleiding gehad bij The Body Shop en toen hebben ze hier niks over verteld. Aan de ene kant lijkt het mij sterk omdat ze zich juist steeds meer richten op vegan producten. Aan de andere kant weet je het natuurlijk nooit. Het tekenen van de petitie kan natuurlijk nooit kwaad. Bedankt voor het onder de aandacht brengen hiervan!

  • 2 juli 2018 / 23:22

   Ik heb inmiddels een update geplaatst op Naoki en social media (al een paar maanden terug) – The Body Shop is nu geheel dierproefvrij 🙂 Natura Brasil heeft aangegeven op dit moment nog niet naar China te gaan, omdat ze dierproefvrij willen blijven. The Body Shop is dus eindelijk helemaal dierproefvrij!

   En tof dat je hier aandacht aan besteedt Lesley! 🙂

   • 3 juli 2018 / 09:56

    Wat een goed nieuws is dat! Ze zijn er zo goed mee bezig. Heel fijn dat ze geheel dierproefvrij zijn en ook steeds vaker alleen nog maar vegan producten op de markt brengen 🙂 Dank voor de aanvulling Sophie!

 1. 12 juni 2018 / 09:06

  Ik gebruik uitsluitend proefdiervrije producten en had natuurlijk al getekend. 🙂 Fijn dat je hier aandacht aan besteedt!

 2. 12 juni 2018 / 17:13

  Ik heb hem ook al een tijdje geleden getekend. Hopelijk nog velen hierna ook!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.