Het is weer voorbij deze mooie kerst

Het is weer voorbij gevolgen deze kerst! Met de laatste kerstmuziek en sneeuw op de achtergrond schrijf ik deze blog over wat ik allemaal gedaan heb afgelopen kerstdagen.

 

Woensdag 24 december, Kerstavond

24 december begon voor mij als een gewone werkdag. Na mijn werk ben ik traditiegetrouw rechtstreeks naar mijn opa en oma gegaan. Als sinds kleins af aan vieren we hier kerst op kerstavond. Elk jaar beginnen we eerst met het diner. Oma staat meestal uren in de keuken om voor ons weer heerlijke dingen te bereiden. De laatste paar jaar eten we oma’s draadjesvlees met aardappels, boontjes, rodekool, witlof en natuurlijk niet te vergeten homemade appelmoes. Als toetje eten we ijs met warme kersen, het lievelingstoetje van opa. Na het eten was het tijd voor de cadeautjes. Vroeger was het alleen cadeautjes maar vanaf dat wij volwassen zijn, werken we met lootjestrekken en surprises.  Dit jaar is het voor het eerst zonder surprises gegaan. Het werd iets te vermoeiend voor opa en dit jaar hebben we onze pakjes dus alleen extra mooi ingepakt met een mooi gedichtje of iets dergelijks. Het was erg gezellig en iedereen had z’n best er weer opgedaan. Ik had dit jaar mijn moeder getrokken. Voor haar had ik het als volgt ingepakt.

Inpakspullen  Ingepakt kado

Het cadeaupapier en de you’re wonderful kaartjes komen van de HEMA samen met wat lint wat ik thuis nog had liggen heb ik er zulke pakjes van gemaakt. Op de kaartjes heb ik elke keer een stukje gezet waarom mijn moeder voor mij wonderful is.

Chihuahua tasje  Kerstfoto

In Londen had ik bij Primark een super leuk Chihuahua tasje gevonden. Mijn moeder heeft net als ik een Chihuahua alleen dan een licht gekleurde genaamd Lucky. Dit tasje vond ik dan ook wel erg toepasselijk en samen met een ander Chihuahua tasje heb ik alle cadeau’s hierin gedaan. Het viel gelukkig allemaal in de smaak 🙂 . De foto ernaast laat de kerstgezelligheid zien samen met mijn zusje en Zoe met haar kerststrik!

Mijn oom had mijn dit jaar getrokken en heeft een leuk gedicht gemaakt (die ik eigenlijk moest zingen maar daar kwam ik mooi onderuit ;-)). Ik had maar één ding op mijn lijstje gezet dus ik wist bijna wel zeker wat ik kreeg en dat was het ook geworden haha! Een pizzabord + servetten van Blond Amsterdam. Helemaal onderaan staat hij op het foto overzicht van al mijn gekregen cadeau’s!

Om een uur of 11/12 stortte ik finaal in elkaar en ben ik naar huis gegaan. Heerlijk mijn bedje in!

 

Donderdag 25 december, éérste kerstdag

Eerste kerstdag heb ik mijn blond kerstservies gedekt voor een kerstontbijt samen met mijn vriend. We hebben elkaar onze cadeau’s gegeven en zijn daarna naar mijn schoonouders gegaan voor het diner.  Dit jaar had iedereen een onderdeel van het diner voor zijn rekening genomen. Wij waren verantwoordelijk voor het toetje en hebben een semifreddo gemaakt met praline van amandelen en frambozen. Ik had een eigen bakje aangezien ik allergisch ben voor noten/amandelen. Ik had dus een semifreddo met frambozen.

De tante van mijn vriend had het voorgerecht en maakte drie verschillende amuses. De eerste was een carpaccio Bonbon, het recept kun je hier terug vinden op de site van Albert Heijn. De tweede was een glaasje met daarin gegrilde paprika en kruidenkaas. Dit zat in laagjes om en om. De derde amuse was een glaasje met onderop zalm, daarboven een appelsalade met Hollandse garnaaltjes en creme fraiche en om het af te maken nog wat tuinkers bovenop. Al deze gerechtjes vielen goed in de smaak en ik ga er zeker nog een paar een keer namaken 🙂 ! Als tweede gerecht hadden we een champignon bouillon soep. Een heerlijk helder soepje gemaakt door mijn schoonbroertje. Het hoofdgerecht bestond uit een aardappelgratin met daarbij een stuk gemarineerde biefstuk. Als groenten hadden we: gegrilde groente salade van pompoen, ui en spinazie met geitenkaas, stoofpeertjes en zoetzure rode kool. Ik vond het zelf erg lekker. Normaal gesproken houd ik niet zo van vlees maar ik vond dit toch echt wel heerlijk en heb zelfs een tweede plakje genomen! Als tussengerecht kwam er een kaasplankje met verschillende kazen. Vooral de geiten kruidenkaas vond ik erg lekker! Als laatst ons toetje. Het viel gelukkig in de smaak en was een mooie afsluiter voor een goed diner! Van mijn schoonfamilie heb ik ook nog erg mooie cadeau’s gehad! Van de Blond Amsterdam winterset twee schaaltjes en een grote schaal en kookboek. Het kookboek heet Goed zoet van Nanne Hogeland en is echt een verrassing. In dit boek staan allemaa recepten met suikervervangers in plaats van geraffineerde witte suiker. Het leuke is dat dit boek is ontstaan door crowdfunding. Binnenkort zal ik op dit boek wel een keer uitgebreid ingegaan met een recensie 🙂 !

Het was een vermoeiende maar gezellige dag geweest.

 

Vrijdag 26 december, tweede kerstdag

Op tweede kerstdag moesten we vroeg ons bed uit. Mijn vriend had deze dag middagdienst dus hebben we in plaats van een kerstdiner een kerstbrunch bij mijn ouders.

Mijn outfit op tweede kerstdag:

Outfit tweede kerstdag

Het vest is van Primark Londen. Voor slechts 7 pond wist ik deze te bemachtigen afgelopen keer. Het rode vest is helemaal tot in mijn knieholtes. Dat maakt hem, naast warm, ook apart! De ketting en de blouse zijn ook van Primark, dit keer wel uit Nederland :-). Hieronder had ik mijn High waisted pants aan die ik in een eerder artikel al aan jullie showde. Met mijn nike sky high zwarte schoenen er onder om het toch nog een beetje stoer te maken.

Om 10.00 werden we verwacht. We kwamen binnen en een heerlijke geur van warme broodjes kwam ons al tegemoet! Mijn ouders hadden van alles gemaakt. We begonnen de brunch met voor iedereen een pompoensoep met chorizo worst vooraf naar recept van mijn zusje. Toen was het aanvallen voor de brunch! Mijn vader had zelf scones gebakken met daarbij jam en clotted cream waar hij uiterst trots op was, wat ook zeker mocht want ze waren heerlijk! We hadden wentelteefjes, vers gebakken broodjes, een fruitsalade, eitjes, pickwick leaf thee (een aanrader) en nog veel meer lekkere dingen!

Na het eten hebben we de cadeau’s uitgepakt. Hieronder zie je in het overzicht wat ik allemaal gehad heb. Hierna moest mijn vriend aan het werk en ben ik zelf nog wel gebleven. We hebben een film van vroeger gekeken, over de 40 jarige trouwdag van mijn opa en oma. Toen die was afgelopen hebben we Frozen gekeken aangezien mijn ouders die nog niet hadden gezien! Na het eten (een rollade met rosti en bonen) ben ik vermoeid maar voldaan richting huis gegaan!

 

 Een overzichtje van alle gekregen cadeau’s

Ik ben echt super verwend weer deze kerst! Hieronder een overzichtje van wat ik afgelopen dagen allemaal gekregen heb!

Kerstkado steef en ray   Uiltje steef & Ray Kado

Van mijn zusje en haar vriend kreeg ik samen met mijn vriend deze theepot een kan en een uiltje in dezelfde kleur als de vazen die we al hadden. Het past er echt precies bij en staat samen gezellig!

uggs   Uggs achterkant

Van mijn vriend kreeg ik een nieuw paar UGG mini in de kleur mosgroen. Ik had deze al een tijd geleden gezien en was helemaal weg van de kleur. Heel apart en past bij heel veel!

Fotolijstje kerst tiemen   Kados kerst

Van mijn vriend kreeg ik ook dit koperen foto lijstje met een foto van ons erin (heb er even iets voorgezet voor de foto). Dit lijstje heeft hij in Londen gekocht bij het warenhuis Selfridges. Daarnaast heb ik van het merk LAUT een nieuw telefoonhoesje gekregen die perfect om mijn iPhone 6 past! Op de foto ernaast staat een overzicht van de andere cadeau’s die ik gehad heb. Van mijn ouders heb ik een pakket van Rituals gehad (de roze doos), een puzzel van Anne Geddes en een doosje vol antwoorden. Bij dit doosje moet je een vraag in gedachten nemen en op gevoel en met behulp van de pincet een rolletje uit het doosje trekken. Daarna kun je je laten inspireren door het gevonden antwoord. Van mijn zusje heb ik naast de vazen hierboven nog twee potjes gekregen met daarin alles wat je nodig hebt om koekjes te maken. Ook kreeg ik van haar de DVD new years eve. Deze heb ik nog niet gezien dus ga ik binnenkort eens lekker voor zitten. Links ligt het boek waar ik het bij eerste kerstdag over had: Goed zoet.

Kerstkados

Als laatst een foto van al mijn kregen Blond Amsterdam spullen voor de kerst. Ook dit is weer veel! Echt te gek eigenlijk maar ik ben er wel heel blij mee. Links op de foto zie je de gekregen winter spullen van mijn schoonouders. Rechts bovenin het Pizzabord met de servetten van mijn oom met lootjestrekken op kerstavond. Onderaan ligt van de Asia lijn nog drie soorten sushi borden en (eindelijk jahoeee) de chopsticks! De spullentjes van de Asia lijn heb ik van mijn ouders gekregen.
Echt super verwend ben ik en ik heb heerlijke dagen gehad!

 

Nu ben ik wel heel benieuwd, hoe zijn jullie kerstdagen geweest?

 

1 Reactie

  1. Pingback: Website

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.