H&M Oogschaduw review | Stargazer

Vorig jaar was ik bij de introductie van de nieuwe beauty producten van H&M. Sinds die tijd heb ik al een aantal producten uit deze lijn getest. Onder andere een nagellak: ladybird, een lip-duo en een precisiesponsje. Over het algemeen ben ik hier tevreden over en vaak aangenaam verrast. Hoog tijd dus om nog meer producten van H&M beauty te gaan proberen! Dit keer bestelde ik een oogschaduw.

H&M Oogschaduw Stargazer

De verpakking van de H&M oogschaduw is stevig en ziet er chic uit. Er staat op: high impact eyecolour. H&M zegt het volgende over dit product: een eenvoudig aan te brengen oogschaduw die goed blijft zitten.

H&M Oogschaduw review | Stargazer

De kleur die ik bestelde is Stargazer. Het is een donkerblauwe kleur. Op de buitenkant van het doosje staat deze naam vermeld op een sticker die dezelfde kleur heeft als de oogschaduw.

H&M Oogschaduw review | Stargazer

De verpakking van het product zelf is in de lijn met de rest van de producten uit de beauty collectie: wit met goud. Toch vind ik het persoonlijk een beetje plastic aanvoelen, vooral het dekseltje. Handig aan dit product vind ik wel, dat je door het doorzichtige stukje gelijk de kleur kunt zien. Zo hoef je niet eerst de verpakking te openen voor je weet welke kleur je in handen hebt.

H&M Oogschaduw review | Stargazer

De kleur is prachtig intens en spat ook echt van het scherm af. Hopelijk komt het ook zo over op mijn ooglid!

H&M Oogschaduw review | Stargazer H&M Oogschaduw review | Stargazer

Swatches & look

Op het moment dat ik dit product voor het eerst probeer valt mijn mond open van verbazing. Wat een pigmentatie! Kijk naar de onderstaande foto’s, ik weet zeker dat je dit zelf ook niet verwacht had 🙂 !

H&M Oogschaduw review | Stargazer H&M oogschaduw review | Stargazer

De oogschaduw heeft een prachtige blauwe kleur met enorm veel glitters. Ik was heel erg bang dat de glitters niet over zouden komen tijdens het swatchen. De swatch die ik maakte is zonder het gebruik van een primer. Zoals je ziet is de swatch prachtig! Alleen dan komt het moment dat ik het product ga aanbrengen. Ik voel me ineens heel erg onervaren, net alsof ik voor de eerste keer make-up gebruik en alles meer onder mijn ooglid zit dan erop. Wat een fall-out! De oogschaduw is niet normaal aan te brengen zonder dat je er ongeveer uitziet als een smurf. Na de eerste keer dat ik dit product heb aangebracht heb ik het de tweede keer anders aangepakt. Eerst mijn oog make-up gedaan, daarna de onderkant van mijn gezicht weer schoongemaakt met een doekje en daarna de rest van de make-up aangebracht. Uiteindelijk is het resultaat dan als volgt:

H&M oogschaduw review | Stargazer H&M oogschaduw | stargazer

Het resultaat is dan wel weer mooi vind ik. Voor deze look ben ik gestart met een zachte roze over het gehele ooglid en daarboven. Daarna heb ik de blauwe oogschaduw als eyeliner aangebracht en uitgeblend naar boven. Dit gaat wel goed alleen merk je dat de kleur dan meer wordt richting smurfen blauw. Daarna heb ik het blauw nog een keer aangezet op de onderste delen van het bewegend ooglid. In mijn binnenste ooghoeken heb ik een licht blauwe highlighter van Bourjois gebruikt wat heel mooi aansluit bij de look.

Het product heeft een prachtige uitstraling met veelbelovende swatches. Om even terug te komen op de omschrijving van de H&M oogschaduw: een eenvoudig aan te brengen oogschaduw die goed blijft zitten. Daar ben ik het zeker niet mee eens. Ik zou het product persoonlijk zelf niet nogmaals kopen doordat ik het echt een drama vind met aanbrengen. Als het eenmaal zit, zit het lang goed en daar hebben ze dan wel weer gelijk in.

Deze oogschaduw is te koop bij H&M, zowel in de winkels als online. Prijs: € 5,99

Heb jij al oogschaduws van de nieuw H&M beautylijn geprobeerd?

20 Reacties

 1. 11 april 2016 / 12:38

  Wauw heel mooi kleurtje! Wel jammer van de enorme fall-out. Daarom zou ik een oogschaduw al laten liggen. Ik heb wel vaker staan kijken naar de oogschaduw bij H&M, want er zitten hele mooie kleurtjes bij, maar ik gebruik tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar paletten en die vind ik dan weer niet zo bijzonder van H&M.
  Dalinka onlangs geplaatst…Discover New MusicMy Profile

  • 11 april 2016 / 20:51

   Bedankt voor je fijne reactie. Ik vind de paletten bij H&M ook niet heel bijzonder. Ik was echt heel benieuwd naar dit product omdat de swatch zo mooi was maar ik zou hem zoals je zegt zelf ook niet nogmaals kopen.

 2. Selina
  11 april 2016 / 16:46

  Hele toffe kleur! Staat jou ook goed zeg!
  Had niet gedacht dat hij zoveel pigment zou hebben. Ga m eens een keer uitproberen!

  • 11 april 2016 / 20:53

   Ja het product ziet er prachtig uit, inderdaad erg jammer van het aanbrengen. Het lijkt me niet de bedoeling om als smurfin je dag door te komen hihi.

 3. 11 april 2016 / 20:22

  Ik heb nog nooit iets van H&M cosmetica gekocht. Ooit heb ik in mijn hoofd gekregen dat het slechte kwaliteit is en ook al lees ik 100 goede reviews het blijft ergens in mijn hoofd rondspoken. Misschien gewoon ooit eens een keertje proberen
  Femke onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven #1My Profile

  • 11 april 2016 / 20:54

   Ja voorheen was de cosmetica van H&M niet al te best. Nu is de kwaliteit zeker verbeterd. Als ik je een product mag aanraden zou ik gaan voor een nagellak. Deze bevallen mij tot nu toe het beste. Als je voor een oogschaduw gaat zou ik in ieder geval niet nogmaals deze kiezen. Wellicht dat de fall-out bij andere oogschaduws van H&M stukken minder is.

 4. Valerie Michelle
  12 april 2016 / 13:06

  Wow wat een heftige, maar prachtige kleur! Staat je mooi 😉

 5. Amandel
  12 april 2016 / 16:58

  Mooie kleur! Wel een beetje heftig voor mijn smaak.

 6. 15 april 2016 / 13:25

  Wauw echt een mooie kleur ook. Ik zou het zelf niet echt durven dragen maar het lijkt mij voor een avond look ook heel mooi.

 7. 26 mei 2016 / 14:20

  Wauw heel mooi kleurtje! Staat ook super mooi bij je ogen!
  Eva onlangs geplaatst…PaarsblauwMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.