Hoe ik mijn telefoonkosten zo laag mogelijk hou

We willen van alles, maar alles kost ook geld. En tegenwoordig kost alles ook steeds meer geld. In sommige gevallen ben ik blij met bepaalde keuzes die ik heb gemaakt en in andere gevallen wat minder. Ik zoek altijd naar de beste deals, voor alles. Vaak werkt dat in je voordeel, maar soms kan het ook wel eens in je nadeel werken. Voor de energierekening stapte ik bijvoorbeeld elk jaar over. Dat leverde ons elk jaar een forse besparing op en een leuke bonus. Met de stijgende energieprijzen is het toch wel jammer dat ik destijds geen 3 jarig contract heb afgesloten πŸ˜‰ . Ook ben je nergens vaste klant op dat punt dus heb je ook minder voordeel op dat gebied. Toch zou ik het niet anders gedaan hebben.

Telefoonhoesje met knipoog

In deze blog ga ik het hebben over hoe ik mijn telefoonkosten zo laag mogelijk hou. In de afgelopen jaren heb ik een gemiddelde telefoonrekening van € 10,- tot € 18,- per maand gehad, dat is even afhankelijk van hoeveel ik die maand verbruik en waar ik mijn bundel op ingesteld heb. Ik gebruik mijn telefoon vaak, heb een vrij hoog verbruik aan MB’s en bel de laatste paar jaren ook steeds meer (helaas vooral met een dokter of ziekenhuis voor Perr πŸ˜‰ ). Het aantal MB’s is in de laatste jaren wel wat afgenomen omdat we vaker thuis zijn geweest i.v.m. COVID.

Als ik een nieuwe telefoon of een nieuw abonnement nodig heb pak ik het altijd op een van deze onderstaande twee manier aan.

Zoek naar voordelige abonnementsdeals waarbij de nieuwe telefoon al in zit.

Op deze manier heb ik mijn vorige telefoon “gekocht”. Ik wilde toen van een iPhone 6s naar een iPhone 8. De iPhone 8 was destijds nog erg prijzig. Ik keek naar wat het kostte als ik een abonnement zou nemen met toestel. Daarbij waren de toestelkosten ruim € 200,- goedkoper. Ik heb het abonnement toen afgesloten en de telefoon in een keer betaald. Nadat de twee jaar van het abonnement voorbij waren heb ik dit abonnement weer omgezet in een sim only zoals ik daarvoor ook had. Dit toestel heb ik in totaal bijna 6 jaar in gebruik gehad dus die was zijn geld echt dubbel en dwars waard. Het enige wat ik ermee gehad heb is dat ik twee keer een nieuwe batterij erin heb laten zetten. O en ik heb hem een keer in de vijver van de buurman laten zwemmen πŸ˜‰ . Toen ik zijn vissen eten ging geven vloog hij zo uit mijn zak. Ik heb hem toen gelijk weggebracht en ze hebben hem toen professioneel gereinigd en hij deed het weer!

Sim Only Abonnement

Koop zelf een toestel en ga voor een sim only abonnement

Een sim only abonnement blijft verreweg de meest voordelige optie voor een mobiel abonnement. Het is ook al jaren mijn favoriete abonnement. Je betaalt nooit teveel geld en je hebt hiermee ook lage maandlasten. Vaak zorg ik bij het afsluiten van een nieuw sim only abonnement dat ik de laagst mogelijke bundel kies die ik zelf nodig heb in gebruik. Bij de meeste providers is het namelijk niet mogelijk om tussentijds je abonnement te verlagen (lager dan je hebt afgesloten), maar verhogen kan altijd. Alleen als ik dreig buiten de bundel te gaan verhoog ik mijn abonnement, de maand erna zet ik hem dan weer netjes terug naar het lagere abonnement.

Er zijn meerdere manieren om aan een los toestel te komen. Je kunt deze los bestellen bij een telefoonwinkel of online, maar een tweedehands of refurbished toestel kopen is natuurlijk ook een optie. Op refurbished toestellen zit vaak ook nog garantie van 1 of 2 jaar.

Meest gebruikte voorwerp

Het is eigenlijk wel grappig, een product wat ik het meest gebruik en ook echt intensief is mijn iPhone. Voor mijn blog, social media, het maken van foto’s en filmpjes, navigeren naar mijn bestemming, als stappenteller en voor mijn verslaving vinted πŸ˜‰ . Toch vind ik het altijd zonde om hier geld aan uit te geven. Het moet wat mij betreft gewoon goed werken en doen waar het voor bedoeld is, veel spannender hoeft het niet te zijn. Daarom probeer ik ook mijn telefoonkosten zo laag mogelijk te houden. Ik hoop dat jullie iets hebben aan de bovenstaande tips.

 

 

Deze blog bevat gesponsorde content

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.