Hoe rustig te blijven tijdens de verhuizing..

Vind de rust in jezelf met de producten van Green Tree Candle

Een verhuizing/verbouwing is stressvol. Hoe blijf je dan rustig? Ook tijdens deze periode moet ik af en toe een momentje voor mezelf nemen. We hebben nu een bad dus daar maak ik graag gebruik van maar iets wat altijd helpt om rustig te worden en tot mezelf te komen is Yoga en Meditatie.

Yoga en Meditatie met Chakra kaarsen

Wat mij als eerste aantrok op de site bij Green Tree Candle waren de Chakra kaarsen. Ik had dit nog nooit gezien. Ongeveer een jaar geleden ben ik bij iemand geweest die mij een energetische massage heeft gegeven. Hierbij gaf ze al aan dat ik meer voel dan een gemiddeld mens en me ervoor moet openstellen want op dat moment was ik totaal geblokkeerd. Ze heeft mijn chakra geopend en daarbij tips gegeven wat ik ermee kon doen. Die behandeling was echt mega emotioneel. Ik denk dat het vooral komt omdat ik mijn emoties graag weg stop. Dat dit niet goed is daar ben ik afgelopen jaar wel achter gekomen. Nadat ik bij haar geweest was ben ik nog een week van slag geweest en erg emotioneel. Daarna kon ik bepaalde dingen een plekje geven en zag ik zeker ook in dat ik alles een plekje moet geven in plaats van weg moet stoppen.

Een mini introductie Chakra:

Chakra’s zijn energiecentra van het lichaam. Stroomt de energie goed door in een gebied, dan voelt het warm en doorstromend en voelen de kenmerken op dat gebied gezond en stevig aan. Is dat niet het geval, dan kan de energie in die gebieden blokkeren en koel aanvoelen. Er zijn 7 chakra’s in een menselijk lichaam. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’.

Er is zo enorm veel over te leren en ik ben er ook zeker niet over uitgeleerd. Wat ik wel weet is dat mediteren met de kaars die ik op dat moment nodig heb zeker helpt.

Chakra Kaarsen

De set bestaat uit zeven kaarsen. Elke kaars staat symbool voor één chakra. Hoe werkt het? Als ik wil gaan mediteren of een yoga sessie wil doen en voel me niet helemaal in balans (om wat voor reden dan ook) kijk ik naar wat ik wil bereiken. Achterop de verpakking staat per kaars aangegeven wat je met de kaars kunt. Ook al weet je nog niet veel van chakra’s af, je kunt hiermee goed uit de voeten. Kies een kaars uit. Heb je bijvoorbeeld weinig energie? Kies dan voor de rode kaars. De energie die je nodig hebt komt vanuit deze chakra. Zoek een rustige plek uit en steek de kaars aan. Ga voor 20 minuten mediteren of ontspanningsyoga doen. Hierbij dien je te denken aan dat je de energie van de kaars tot je neemt en de negatieve energie uitblaast. Inhale, exhale..  De kleur van de kaars zie je uiteindelijk denkbeeldig om je heen en nadat je klaar bent met mediteren schut je jezelf wakker uit je meditatieve staat.

chakra meditatie

Ik merk dat dit voor mij echt helpt. Zeker nu ik af en toe uit balans ben door de verhuizing. Ik kom tot mezelf hiermee.

Geurkaarsen

Als ik al redelijk in balans ben en alleen dat beetje extra rust nodig heb maak ik ook wel eens gebruik van de normale geurkaarsen uit het assortiment van Green Tree Candle. Ik heb zelf ook een aantal Yankee Candles maar ik moet zeggen dat ik de kaarsen van Green Tree Candle fijner vind. De geur van de Yankee Candles is soms zo overheersend en slaat dan op mijn longen. De geurkaarsen van Green Tree Candle zijn met alleen natuurlijke producten gemaakt. Ik heb ze vaak ook aan staan als ik aan het bloggen ben. Er komt een heerlijke subtiele geur van af en op de een of andere manier een hoop rust. Deze kaarsen slaan niet op mijn longen wat erg prettig is.

Green tree kaars 200 gram

Elke kaars heeft een eigen geur en betekenis. Deze twee zijn favoriet. Het zijn 200 grams kaarsen in een glazen pot en hebben heerlijk rustgevende geuren. Zowel de Fairy Mist als de Anti Stress brengen een subtiele geur en heel veel rust mee. Hoe langer je hem aan hebt staan hoe sterker de geur wordt. Vanuit Green Tree Candle worden deze kaarsen als volgt omschreven:

Fairy Mist geurkaars is een zachte en frisse geur. Deze geur versterkt positieve energie en klaart de energie in huis (of ruimte) op.

Anti Stress geurkaars is een frisse geur en geeft je rust in een omgeving van stress, door de kalmte die je krijgt kan je alles weer overzien. Deze geur is ook goed te gebruiken om mensen te laten ontladen als je met een reiki of een andere soort behandeling bezig bent.

Grappig dat zonder deze omschrijving gelezen te hebben ik dat wel op die manier ervaren had. Dit zijn mijn favoriete van dit moment. Daarnaast heb ik voor gewoon een relax avondje ook nog de volgende kaarsen:

Mini geurkaars, 4-pack Green tree

Fig & Herbs is uit de mini geurkaarsen collectie. Het ruikt zoet en kruidig. Ik zou deze kaars zelf branden richting de herfst denk ik. De omschrijving van Green Tree Candle:

Fig & Herbs geurkaars is zoet van honing en vriendelijk van aard met een kruidige noot. De herinnering aan de geur van Fig & Herbs die je op een zomeravond verrast is uniek en onvergetelijk.

Green tree kaarsen Green tree kaarsen

Dit zijn drie kaarsen uit de 150 gram in blik serie. Ik vind de verpakking van deze kaarsen erg leuk. Het is weer eens wat anders dan een standaard glazen potje. Ik ben dol op vanille kaarsen. De Madagascan Vanilla geur is dan ook een van mijn favorieten uit deze lijn! Angels Breath is lekker tijdens een zomerse dag en Buddha’s Blessing vind ik echt een herfstgeur!

Madagascan Vanille geurkaars is een zachte vanille geur die inspireert, prikkelt en opwekt.
Angel Breath is een magische geur met bloemen, bloesems en iets van hemelse frisheid.
Buddha’s Blessing geurkaars heeft een warme en kruidige geur voor sfeer en warmte in huis waar Boeddha voor staat: Geweldloosheid en vrede. Wijsheid en gelijkheid en oneindig licht.

Green tree Candle

Green Tree is een Rotterdams bedrijf wat precies weet wat voor schatten de natuur ons kan geven. De producten die ze leveren zijn kwalitatief hoogstaand. Ze zijn natuurlijk waardoor je ook thuis kunt genieten van de rijkdommen van de natuur. De producten die ze verkopen komen van erkende, eigen geselecteerde leveranciers, die met de juiste ingrediënten werken en zonder kinderarbeid.

Mix & Match korting is een leuke toevoeging van Green tree. Bij aanschaf van 2 producten of meer krijg je 15% korting. Het kan uiteindelijk oplopen tot wel 30% korting bij aankoop van 5 producten of meer.

Ik heb een nieuwe favoriet. De kaarsen geven een geur af die niet te overheersend is maar subtiel, ze geven me een rustig gevoel en gaan lang mee. Ik heb nog een aantal kaarsen gezien op de webshop die ik binnenkort maar eens ga bestellen!

Ken jij Green Tree al en heb jij wel eens gemediteerd met kaarsen?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

27 Reacties

 1. 9 september 2015 / 07:31

  Oh wat een leuke kaarsen zeg! Deze ga ik zeker een x aanschaffen.

 2. 9 september 2015 / 09:27

  Ik ben heel erg gevoelig voor geuren en ik loop ook bij een natuurgeneeskundige voor massages en die gebruikt ook allerlei geuren om mij tot rust te brengen en te ontspannen. Tijdens yoga hebben we ook wel eens chakra oefeningen gehad. En zonder stress een verhuizing door komen: Veel succes!

  • 11 september 2015 / 13:24

   Leuk om te lezen dat jij hier ook wel eens gebruik van hebt gemaakt! Het helpt bij mij ook ๐Ÿ™‚ Haha helemaal zonder stress gaat natuurlijk nooit lukken, maar ontspannen is natuurlijk wel belangrijk tussendoor ๐Ÿ™‚

 3. 9 september 2015 / 09:33

  Ik kende dit merk niet. En ik heb ook nog nooit gemediteerd, hihi. Ik vind die kleine zilveren potjes trouwens echt te leuk!

  • 11 september 2015 / 13:27

   Het merk is ook nog niet heel lang op de markt hoor. Dit jaar pas. Dus het zou zeker kunnen dat je het nog niet eerder gezien hebt. Die potjes zijn erg leuk he!

 4. 9 september 2015 / 10:21

  Wat een fijne kaarsjes, die wil ik ook wel ๐Ÿ˜‰

 5. Jolien
  9 september 2015 / 13:07

  Ja Green Tree! Echt hele fijne kaarsen!
  Ken ze al een tijdje en probeer steeds nieuwe. Ben vooral fan van Buddha’s Blessings. Love it!

  • 11 september 2015 / 13:31

   Leuk dat jij ze ook kent ๐Ÿ™‚ Geweldig he! Ja vind dat ook een lekkere geur maar meer een beetje voor de herfst ๐Ÿ™‚

 6. 9 september 2015 / 13:09

  Stay calm…;-)

  Kaarsen zien er leuk en heerlijk uit.

 7. 9 september 2015 / 13:26

  Wat zien ze er prachtig uit! Gemediteerd met kaarsen heb ik nog nooit gedaan…

 8. 9 september 2015 / 17:51

  Ik geloof er wel in dat je zo beter tot rust kunt komen. Ik had nog nooit van het kaarsenmerk gehoord, maar wat je schrijft klinkt wel prettig. De geur van normale geurkaarsen is vaak te overheersend. Deze producten zien er ook nog eens mooi uit.

  • 11 september 2015 / 14:45

   Ja he, ik vind geurkaarsen heerlijk maar soms slaan ze zo op mijn keel. Mijn vriend vind het ook lekker maar vaak ook te overheersend. Zeker een aanrader hoor!

 9. 9 september 2015 / 19:45

  Wat een leukerds! Geurkaarsen zijn heerlijk he <3 Fig en herbs klinkt goed zeg. Ik heb deze nog nooit eerder gezien.

 10. 10 september 2015 / 13:00

  Dit is ook echt exact hetgeen wat voor mij werkt. Anders dan ben ik net zo’n kip zonder kop haha.

 11. 10 september 2015 / 20:33

  Goed om te weten Les! Ga ze zeker eens proberen :-).. Succes met de verhuizing !!

 12. 10 september 2015 / 22:26

  wat een heerlijke tips, ik denk dat ze heel goed zouden kunnen helpen om een beetje relaxed te blijven….hopelijk hoef ik de eerst komende jaren echt niet te verhuizen want dat is niets voor een stresskip zoals ik ben

  • 11 september 2015 / 14:50

   Verhuizen is nooit een pretje maarja ik hoop dat ik na deze verhuizing de aankomende 10 jaar ook niet hoef te verhuizen hoor haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.