Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren | Boek review & winactie

Voor dat dit boek verschenen was, had ik hem al op mijn wishlist staan. Soms heb je dat met bepaalde boeken. Als je dan een achterflap leest ben je eigenlijk gelijk zo nieuwsgierig dat je er het liefst direct aan wil beginnen. Helaas moest ik bij dit boek nog ongeveer twee maanden wachten voordat het zover was.

Ongeveer een maand voor de verschijningsdatum werd ik benaderd door Xander Uitgevers, met de vraag of ik mee wilde doen aan de blogtour van dit boek. Natuurlijk wilde ik dat! In een blogtour verschijnt er elke dag, van een andere blogger,  een review van één en hetzelfde boek. Vandaag dus mijn review van het boek: Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren.

Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren

Ik ben je niet vergeten Christina Lauren

Op de Achterflap wordt het boek als volgt omschreven:

Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen. Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Sneak Peak | ik ben je niet vergeten van Christina Lauren

De eerste ontmoeting tussen Macy en Elliot:

‘Heb je de inloopkast daarbinnen gezien, Mace?’ vroeg hij op het moment dat ik de kamer uit liep. ‘Ik dacht dat we er misschien een bibliotheek voor jou van zouden kunnen maken.’ Hij kwam net de ouderslaapkamer uit. Een van de makelaars riep hem, dus in plaats van naar mij toe te lopen, daalde hij de trap weer af. Ik ging mijn beoogde slaapkamer weer in en liep naar achteren. De deur naar de inloopkast ging gemakkelijk open. De knop voelde zelfs warm aan in mijn hand. Net als alle andere vertrekken in het huis was de kast ongemeubileerd. Maar hij was niet leeg.

Mijn hart begon te bonzen van verwarring en een lichte paniek. In de diepe ruimte zat een jongen. Hij had achterin zitten lezen, met zijn rug en nek tot een c gekruld, zodat hij in de laagste hoek onder het schuine plafond paste. Zo te zien was hij niet veel ouder dan dertien, net zo oud als ik. Mager, met dik haar dat hoognodig met een schaar bewerkt moest worden, en enorme hazelnootbruine ogen achter een forse bril. Zijn neus te groot voor zijn gezicht, zijn tanden te groot voor zijn mond en zijn aanwezigheid als geheel te groot voor een vertrek dat eigenlijk leeg behoorde te zijn.

Mijn mening over Ik ben je niet vergeten

Soms is een boek zoveel meer dan alleen de achterflap. Bij dit boek is dat zeker het geval. Ik ben je niet vergeten was een boek wat mij raakte. Ik heb tijdens het lezen van dit boek meerdere malen een traan gelaten. Het verhaal is op sommige vlakken erg heftig en door de manier van schrijven kon ik mij goed inleven in de hoofdpersonen.

Ik ben je niet vergeten Christina Lauren

Macy is op jonge leeftijd haar moeder verloren. Gelukkig heeft haar moeder voordat ze overleed een lijst opgesteld die haar vader helpt om Macy naar het volwassen leven te begeleiden. Een van de tips is om opzoek te gaan naar een plek waar Macy kan bijkomen van de stress van school in het weekend. Die plek vinden ze in Healdsburg. Zoals je hebt kunnen lezen in de sneak preview, is dat de plek waar Macy voor het eerst Elliot ontmoet.

Vanaf die eerste kennismaking hebben ze regelmatig ‘afspraakjes’ in de boekenkast. Wat mij opvalt is dat beide kinderen echt al heel erg slim zijn en ver in hun ontwikkeling. Ze lezen boeken die niet de makkelijkste zijn en praten met lastige woorden. Je merkt dat ze taal ook echt leuk vinden. Zo gaat vaak de vraag heen en weer: ‘lievelingswoord?!”.

Het boek switcht continu tussen het heden en het verleden. Ik vind dat altijd erg prettig en vooral vlot lezen. Je leert Macy en Elliot kennen vanaf hun eerste kennismaking en nu, 11 jaar later als ze elkaar plots weer tegen komen. Naast dat je kennis maakt met de twee hoofdpersonen, zie je ook de liefde tussen deze twee groeien. Wat je je maar blijft afvragen als je dit boek leest, is hoe heeft het zo kunnen komen? Twee mensen die soulmates zijn, heel erg verliefd en echt gemaakt voor elkaar. Wat is er gebeurd dat deze twee uit elkaar gedreven zijn?

Hoe meer je richting het einde van het boek komt, hoe duidelijker het wordt. Echter de echte ontknoping komt pas op de laatste paar bladzijdes en verraste mij enorm. Het was een wending die ik niet had zien aankomen en vond het schokkender dan ik dacht. De tranen biggelde dan ook zwaar over mijn wangen.

Meer over de schrijvers

Het boek is geschreven door Christina Hobbs en Lauren Billings die sinds 2009 schrijven onder de naam Christina Lauren. Naast romans schrijven ze ook erotische verhalen als de stouter serie. Persoonlijk hou ik niet van het lezen van erotische verhalen, maar romans is wel echt mijn ding. In dit verhaal merk je wel dat ze ook erotische schrijvers zijn. Er gaat een stuk over de sexuele ontwikkeling van Macy en Elliot. Voor mij was dat stuk niet echt van toegevoegde waarde. Het ging er te diep op in wat voor mij persoonlijk niet nodig geweest was.

Het boek is nu te koop in de boekwinkels en online voor €17,99

 

 

Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren winactie!

Ben jij door mijn review enthousiast gemaakt voor dit boek? Dan heb je mazzel! Ik geef namelijk mijn exemplaar van dit boek weg. Ik lees erg netjes en het boek ziet er dus uit zoals op de foto. Hoe maak je hier kans op?

✔ Laat een reactie achter op deze blog dat je mee wil doen met de winactie.

✔ Volg My Little Happiness op minimaal één van de volgende social media: Facebook of Instagram. Geef ook even in jouw reactie op deze blog aan op welke kanalen je mij volgt.

✔ Voor een +1, laat een comment achter op de facebook/instagram post en tag iemand die deze winactie ook moet zien!

✔ En dan… afwachten maar! Je kunt mee doen tot en met 30 november 2018. De winnaar krijgt van mij persoonlijk bericht.

Dit boek heb ik ontvangen ter review

14 Reacties

 1. Jacqueline Van de Manakker
  22 november 2018 / 07:10

  Lijkt mij ook een prachtig boek te zijn, dus ik doe graag mee

 2. 22 november 2018 / 09:21

  I’m in! Mijn goede voornemen voor 2019 is meer boeken lezen en dit past dus helemaal in het plaatje. Heerlijk voor op de bank, onder een dekentje, kopje thee erbij, en een flinke doos chocolade (hsha!). Ik volg je eigenlijk op alle kanalen al, zoals Facebook en Instagram. En nu duimen maar!

 3. Marian B
  22 november 2018 / 10:16

  Lijkt me een fijn boek! Heerlijk is het om te lezen deze tijd van het jaar, lekker warm, knus onder een fleece-dekentje. Kom maar op 😉

 4. Anna
  22 november 2018 / 10:32

  Lijkt mij een fijn boek om deze herfst te lezen onder mijn dekentje op de bank
  Ik volg je op FB

 5. Marij brand
  22 november 2018 / 11:23

  Lijkt me een interessant en mooi boek

 6. Sharon de Ridder
  22 november 2018 / 11:38

  Oh, dat lijkt me een interessant boek! Ik doe graag mee en volg je op Facebook en Instagram.

 7. Daphne
  22 november 2018 / 15:43

  Lijkt mij een heel fijn boek
  Om te lezen!

 8. Daniëlle
  22 november 2018 / 19:57

  Ik heb inderdaad al op een paar blogs iets over dit boek gelezen, en hij is inmiddels op mijn wishlist beland, ik doe dus heel graag mee! Lijkt mij een heerlijk boek om nu het kouder wordt lekker mee op de bank te kruipen! Ik doe dus graag mee met de winactie en ik like je facebookpagina!

 9. Ursula
  22 november 2018 / 20:10

  Boeken lezen is altijd fijn, echt ontspannend.
  Ben de actie tegen gekomen op Facebook.

 10. Liesbeth Barto
  22 november 2018 / 20:21

  Heel graag doe ik mee voor dit mooie boek, ik volg je via facebook en instagram

 11. Nele
  22 november 2018 / 21:38

  Lijkt mij een super boek om onder een dekentje te lezen, ik doe graag mee, ik volg je op facebook

 12. Sonja Hubregtse
  26 november 2018 / 12:57

  Heerlijk voor de komende wintermaanden ! Klinkt super…
  Ik volg je op fb en instagram…

 13. Jolijn
  27 november 2018 / 12:59

  Klinkt goed, ik maak graag kans!
  Ik volg je op alle genoemde social media 🙂

 14. Linda Smeets
  30 november 2018 / 08:20

  Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar dit boek en doe daarom dan ook graag mee
  Volgen doe ik via Facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.