Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren | Boek review

Een van mijn goede voornemens is om in 2019 meer boeken te lezen en vaker mijn telefoon weg te leggen. Toen ik werd benaderd voor een nieuwe blogtour van Xander Uitgevers zei ik daarom gelijk ja. In een blogtour verschijnt er elke dag, van een andere blogger,  een review van één en hetzelfde boek. Van te voren krijg je een datum aangewezen waarop jouw review van het boek online moet komen. Voor mij is dat een goede stok achter de deur om die telefoon écht weg te leggen en te gaan lezen.

Wat ook leuk is, is dat het dit keer weer een boek is van de schrijfster Christina Lauren. Op 1 februari verscheen namelijk hun nieuwe boek genaamd: Ik wil niet voor je vallen!

Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren

Ik wil niet voor je vallen Christiana Lauren

Op de achterflap wordt  het boek als volgt omschreven:

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Dat ze bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood werken, schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden om dezelfde positie.

Wat een mooie nieuwe liefde had kunnen zijn verandert in een oorlog op de werkvloer. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze haat-liefdeverhouding?

SNEAK PEAK | IK wil niet voor je vallen VAN CHRISTINA LAUREN

De eerste ontmoeting tussen Carter en Evie

Ik kreun zachtjes en kijk voorzichtig op de klok voor ik mijn mobiel weer in mijn zak stop. Als ik drie kwartier blijf dan is dat toch lang genoeg? Het is een tijd die zegt: ik waardeer je vriendschap en ik ben zo blij dat ik ben gekomen! En nee, ik vlieg absoluut de deur niet uit zodat ik in alle rust kan genieten van mijn leven als oude vrijster. Ik vind dat er een duidelijke regel zou moeten zijn: als je op mijn leeftijd nog niet getrouwd bent en meer dan zeven keer bruidsmeisje bent geweest, dan zou je automatisch toestemming moeten kunnen krijgen om voortijdig af te haken bij een stelletjesfeestje zonder als trut gezien te worden. Met dit besluit genomen, bekijk ik de keuzes aan wodka en pak de duurste uit een selectie van veelkleurige flessen.

‘Is dit de vijfdewieltafel?’ Omdat ik net sta in te schenken, antwoord ik zonder op te kijken. ‘Die met alle drank?’ vraag ik. ‘Zou wel moeten. Ik bedoel, het is het minste wat ze kunnen doen.’ ‘Sorry, maar dan moet ik je toch vragen om te vertrekken,’ zegt de man streng. En net als ik me verrast omdraai, voel ik dat hij naar voren leunt. ‘Ik was er namelijk zeker van dat ik de enige single was die was ingehuurd voor dit feestje,’ zegt hij zachtjes. Hij staat dichter bij me dan ik had verwacht en dus schrik ik enigszins. Maakt hij nou een grapje? Is hij single? Zeker weten dat ik niet zoveel mazzel kan hebben.

MIJN MENING OVER Ik wil niet voor je vallen

Ik wil niet voor je vallen Christiana Lauren review

Wat een heerlijk boek is dit zeg! Echt een boek wat je met plezier leest en waar je aan het eind een feel good gevoel aan overhoudt.

Evie (later ook wel Evil genoemd door Carter) ontmoet Carter op een feestje van gemeenschappelijke vrienden, het klikt gelijk en ze kunnen elkaar maar niet vergeten. Het enige heikel punt is dat ze hetzelfde werk doen. Als ze uiteindelijk besluiten om er toch voor te gaan, komen ze de volgende dag op kantoor en krijgen ze op een vrij aparte manier te horen dat de bedrijven waar ze werken gaan fuseren en er voor slechts één van hun maar een baan overblijft. Vanaf dat moment begint het kat en muisspel. Hoewel ze in het begin denken vooral met elkaar samen te gaan werken, wordt het steeds meer een strijd tegen elkaar. Als ze dan ook nog eens samen een personeelsuitje moeten organiseren gaat het helemaal mis. Het gaat van kwaad tot erger en dat zorgt voor hilarische momenten. Denk hierbij aan glitters in de ventilator van je rivaal stoppen, een tube handcrème vervangen door zelfbruiner en ga zo maar door. Tot er een omkeer punt komt, gaan ze verder met strijden tegen elkaar óf met elkaar.

Het ene hoofdstuk is geschreven vanuit Evie en de andere vanuit Carter. Ik vind dit heel fijn lezen. Hoewel het boek op sommige punten voorspelbaar is, mede door de achterflap, vind ik het op heel veel punten ook verrassend. Het is tot aan het eind toe spannend en ondanks dat je misschien wel een vermoeden hebt over hoe het gaat eindigen heeft het toch een verrassende wending. Bij het vorige boek van Christina Lauren ergerde ik mij een beetje aan de uitvoerig besproken sexscenes. In dit boek komt er ook wel sex en redelijk grof taalgebruik voor, maar omdat de hoofdpersonen een stukje ouder zijn en het meer bij het verhaal past, vind ik het bij dit boek totaal niet storend.

Hier lees je mijn review over het vorige boek van Christina Lauren Ik ben je niet vergeten.

MEER OVER DE SCHRIJVERS

Het boek is geschreven door Christina Hobbs en Lauren Billings die sinds 2009 schrijven onder de naam Christina Lauren. Naast romans schrijven ze ook erotische verhalen als de stouter serie. Persoonlijk hou ik niet van het lezen van erotische verhalen, maar romans is wel echt mijn ding.

Het boek is verschenen op 1 februari en nu te koop in de boekwinkels en online voor € 18,50, je kunt het boek ook aanschaffen als e-book voor € 6,99.

 

 

 

 

Dit boek heb ik ontvangen ter review.

1 Reactie

  1. 18 februari 2019 / 22:37

    Dit lijkt mij echt een top boek! ik zet ‘m gelijk op mijn wishlist.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.