Inpaktips voor kerst + DIY kerstcadeauhanger van beton

Be the Champion of Christmas

Kerstcadeaus pak ik eigenlijk altijd zelf in. In de winkel hebben ze vaak een saaie verpakking of iets wat het eigenlijk al een beetje verklapt door de huisstijl of naam van het bedrijf wat met koeienletters op het inpakpapier staat. Elk jaar probeer ik weer iets origineels uit met kerst. Van unieke kerstlabels tot extra grote strikken. Toen ik dan ook gevraagd werd voor de Radbag kerstcampagne twijfelde ik geen moment. De Kerstcampagne van Radbag luidt dit jaar “Be the Champion of Christmas”. Op hun blog post Radbag 40 dagen lang kerstgeïnspireerde tips en trics om zo lezers helemaal klaar te maken voor een perfecte kerst.

Inpaktips van Lesley

Daar zit ik dan, alle cadeaus voor iedereen om mij heen verzameld. Kerst muziekje aan, verwarming aan, kopje thee erbij en een hele hoop frusels. Ja een hele hoop frusels. Want daar kun je van alles mee!

inpaktips kerst

 1. Maak het gezellig voor jezelf. Op deze manier wordt het echt iets leuks om naar uit te kijken en maak je automatisch nog leukere en uniekere verpakkingen.
 2. Verzamel alles wat je kunt vinden wat ook maar een beetje bruikbaar kan zijn. Denk hierbij aan kranten, tijdschriften, labels, lintjes vooral veel lintjes, kraaljes of touw.
 3. Als je van te voren kunt zien wat erin zit is het toch jammer. Ik spaar daarom doosjes om de cadeaus in te doen. Heb je ze niet gespaard geen stress! Je kunt ze ook bij de supermarkt halen of misschien wel op je werk 😉 ! In het doosje hierboven heb ik iets ronds gestopt. Als je iets vraagt voor bijvoorbeeld in bad en je pakt een bruisbal van Lush in, is het te verwachten als je een rond pakje krijgt. Op deze manier blijft het een verrassing en kun je de ontvanger langer laten raden!
 4. Heb genoeg plakband bij de hand. Daarnaast is het ook handig als deze in een houder zit zodat je daar niet mee hoeft te klooien. Op de bovenstaande foto gebruik ik de plakbandhouder pump. Helaas niet meer te koop maar wellicht is deze tapehouder uil ook leuk voor je.
 5. Inpakpapier hoeft niet specifiek kerst te zijn. Met sterretjes inpakpapier kom je bijvoorbeeld ook al ver!

DIY kerstcadeauhanger van beton

Een geweldig woord voor galgje maar ik had geen betere omschrijving kunnen verzinnen dan dit. Na mijn bezoekje aan Action wilde ik beginnen met het inpakken van mijn kerstcadeaus. Ik zag het malletje wat ik eigenlijk gekocht had voor de chocolades en bedacht me ineens: hoe leuk zou het zijn om hier betonnen kerstcadeauhangers van te maken?!  Ik vind beton gaaf. Het keukenblad van onze keuken is laatst gestort (ook van beton) dus ik ben helemaal in-to. Echt beton kan je natuurlijk niet gebruiken met deze kleine vormpjes maar wat heb je dan wel nodig? Samen met mijn klushulpjes aka schoonvader en vriend hebben we even overlegd.

Wat heb je nodig?

Zandcement
Water
Oud bakje + lepel of vork
Kerstvorm (ik gebruikte een chocoladevorm van Action a 0,69)
Touw
Kerstballen haakjes

Hoe maak ik het? 

Je pakt een oud bakje. Daar doe je het zandcement in en dat leng je aan met redelijk wat water. Het moet er iets natter uitzien dan nat zand. Je doet eerst een beetje in een van de vormpjes en dan druk je dit aan. Nu leg je het touwtje erin of het kerstballen haakje. Daarboven op doe je weer een laagje zandcement. Dit klop je aan door je vork of lepel zachtjes bovenop te tikken. Hierdoor komt het water een beetje naar boven en vloeit het uit.

Betonnen hangers

Nu doe je er niks meer aan. Je laat het drogen en ondertussen maak je je bakje schoon 😉 . Ik heb het er na een dag uitgehaald maar merkte dat het eigenlijk nog iets te nat was. Na het eruit halen heb ik het verder laten drogen en dat werkte ook goed. Tip: bij het storten van ons betonnen keukenblad gebruikten ze plastic. Dit deden ze over het blad om het te laten drogen. Op die manier droogt het mooi op zonder scheuren.

Nadat je merkt dat het droog is haal je de malletjes leeg en heb je je versiering! Je kunt, afhankelijk van wat je gebruikt heb, het dan op de volgende manieren verpakken:

Betonnenhanger
Betonnen hangers

Het is geen moeilijke DIY, maar neemt wel even twee dagen in beslag omdat het zandcement moet drogen.

Heb jij nog leuke kerst inpak tips?

Deze blogpost is gesponsord

11 Reacties

 1. Tamara TS
  15 december 2015 / 07:47

  Die hangertjes zijn inderdaad erg leuk! Ik neem meestal ook doosjes, want als ik iets moet inpakken dat rond loopt of in een andere vorm dan vierkant, dan wordt het meteen ontzettend slordig.
  Ik pak meestal nog ouderwets in, met een grote strik erom en klaar ben ik.
  Misschien moet ik er dit jaar toch eens wat meer werk van maken.

  • 17 december 2015 / 22:08

   Het ziet er dan inderdaad slordig uit vind ik ook altijd vandaar in doosjes hihi. Dat is ook wel erg leuk hoor en blijft ook wel favoriet. Strikken, vooral die lekker extra grote <3

 2. 15 december 2015 / 08:53

  Wat leuk, dit heb ik echt nog nooit eerder gezien…zo origineel om te zien…Inpakken is superleuk om te doen en zeker met kerstmis vind ik het superbelangrijk om dat net iets extraas mee te geven, ……zeker net omdat wat je zegt, in de meeste winkels zijn de inpakkunsten van de medewerkers haast om te janken, of verraden ze de inhoud al ongeveer.

  Mijn dochter ging vroeger alle winkels namelijk af om te kijken welk inpak papier ze hadden,( ze was toen 13, 14 jaar) zodat ze ongeveer wist wat er wel eens in de kadootjes voor haar kon zitten, die onder de boom lagen, lachen natuurlijk als je er over nadenkt, want ze heeft echt eens een hele nacht liggen draaien over een kadootje omdat ze het papierhelemaal niet herkende…( ze was niet in die hele piepkleine parfumerie wezen kijken en die dame had het zo onwijs apart en mooi ingepakt)..de volgende dag, de vriendinnen er bij en nee…onherkenbaar…

 3. 15 december 2015 / 09:38

  Leuke tips! Ik heb ooit in Sinterklaas-/kersttijd in een speelgoedwinkel gewerkt, en razendsnel inpakken ben ik nooit meer verleerd 😛 Maar als ik cadeautjes van mezelf inpak vind ik het zeker leuk om er iets meer werk van te maken met strikjes en labels ed.

 4. 15 december 2015 / 10:22

  Enig! Gelukkig doen wij niet echt aan kerstcadeaus. Ik zeg gelukkig omdat ik nog rsi heb van het inpakken van alle sinterklaascadeaus. En kinderen kijken niet naar de manier waarop iets is ingepakt, die ratsen met grote snelheid het papier van hun cadeau af om zo snel mogelijk te zien wat het cadeaus is. Er liggen nog snippers onder mijn bank haha.
  Maar voor volwassenen is het wel leuk om wat meer moeite te doen.

 5. Lianne
  15 december 2015 / 16:13

  Wat origineel! Leuk!

 6. 15 december 2015 / 16:15

  Wat super leuk gedaan! Ik vind het altijd heel leuk als je kunt zien dat iemand een beetje extra moeite heeft gedaan bij het inpakken van een cadeautje. Zelf vind ik het altijd leuk om mooie takjes of bladeren te gebruiken om een cadeautje extra te versieren.

 7. 15 december 2015 / 18:58

  Oh wat super leuk dit, ik ben echt niet zo creatief hoor, zou echt nooit op zoiets komen

 8. 15 december 2015 / 20:58

  Ik vind dit echt leuk bedacht, daar zou ik niet op komen denk ik hihi. Alle cadeaus liggen al ingepakt onder de boom, wellicht de volgende keer 🙂

 9. 15 december 2015 / 22:26

  Wat een leuk idee zeg! Ik onthou deze even voor als activiteit op de BSO. Dan kan ik het een keertje maken om met de kinderen 😉

 10. 23 december 2015 / 12:03

  Wat leuk en origineel! Ik pak dit jaar geen cadeautjes in, bij de parfumerie pakken ze het altijd al mooi in hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.