Jouw Marktkraam | Het concept en hoe ik mijn kraam heb ingericht

Voor dat ik jullie alles over Jouw Marktkraam ga vertellen wil ik eerst wat anders kwijt 🙂 . Ik ben namelijk genomineerd voor de JMK Blog Awards!

Dit houdt in dat ik samen met twee andere bloggers: Allysia.nl & Mamablogger.nl Jouw Marktkraam voor drie weken mag uitproberen. Daarnaast maak ik ook nog eens kans op de hoofdprijs: een Narrative clip camera! Ik ken Jouw Marktkraam nu al een paar weken en ben sinds mijn eerste bezoek al enthousiast. Ik sta dus te springen om het uit te proberen! In de aankomende weken ga ik mijn bevindingen met jullie delen. In deze eerste blog vertel ik over het concept en laat ik zien hoe ik mijn kraam heb ingericht.

Jouw Marktkraam | Het concept

Eind 2013 opende de eerste vestiging van Jouw Marktkraam. Op het moment van schrijven zijn er 33 vestigingen door het hele land en binnenkort openen er zelfs nog twee nieuwe locaties. Jouw Marktkraam is een fysieke winkel waarin iedereen een kraam kan huren om zijn of haar spullen te verkopen. Dit kunnen nieuwe spullen zijn, tweedehands of zelfgemaakte spullen. Je kunt het eigenlijk zien als een offline marktplaats, alleen dan zonder gedoe.

Voor kopers

Ben je net als ik een koopjesjager en/of vind je het leuk om rond te snuffelen op (rommel)markten? Dan is Jouw Marktkraam echt iets voor jou. Naast tweedehands producten worden er ook nieuwe en unieke DIY producten verkocht.  Het assortiment is per winkel en per dag verschillend. Dit maakt het interessant om de winkel vaker te bezoeken! Er is steeds weer wat nieuws en misschien vind je vandaag wel precies dat item wat je altijd al wilde hebben. Het assortiment in de winkels is breed.

Wat ik persoonlijk een voordeel vind is dat je een item kunt passen, gelijk de staat van het product ziet en het gelijk kunt meenemen. Als je iets op marktplaats koopt weet je vaak niet of het product er in het echt ook zo uitziet als op de foto en of het überhaupt past! Nu weet je dat wel en kun je het direct mee naar huis nemen. De kramen zijn door verschillende mensen ingericht. Iedereen kan een kraam huren voor de door jou gewenste tijd. De kramen zijn onbemand, maar op alle producten staat een sticker met een prijs. Bij de kassa kun je al je koopjes in één keer afrekenen op de door jou gewenste manier. Makkelijker kan niet toch? 🙂

Het huren van een kraam

Hieronder alle feiten op een rijtje voor het huren van een kraam.

 • Het huren van een kraam gaat per week. Je kunt al een kraam huren vanaf één week. De kosten hiervoor zijn € 25,00 per week. De tweede week kost ook € 25,00 en elke volgende week daarna kost € 20,00. Hoe langer je huurt hoe goedkoper het wordt. Mocht je na je huurperiode nog willen verlengen dan kan dat natuurlijk ook!
 • De afmeting van de kraam is: 1 meter x 80cm diep x 2 meter hoog. In elke winkel zijn er verschillende soorten kramen te huur. Hiervoor raad ik je aan even een vestiging in de buurt te bezoeken.
 • Bij het inrichten van je kraam krijg je prijsstickers met daarop een barcode en je kraamnummer. Hierop kun je de omschrijving van het product zetten en de prijs.
 • Mocht je kleding gaan verkopen: je kunt gebruik maken van de kledinghangers van Jouw Marktkraam.
 • Heb je wat duurdere dingen die je wil verkopen? Ook over beveiliging is nagedacht. Je krijgt bij het inrichten van je kraam 5 beveiligingstags en 10 beveiligingsstickers. Heb je er meer nodig dan dit? Dan kun je ze tegen een kleine vergoeding bijkopen.
 • Tijdens de openingstijden van de winkel kun je je kraam bezoeken, opruimen, aanpassen en zelfs bijvullen.
 • De medewerkers van Jouw Marktkraam lopen elke ochtend een rondje om te kijken of alle spullen in je kraam er nog toonbaar bijliggen. Zo niet ruimen ze het wat voor je op!
 • Via de Jouw Marktkraam App (voor € 0,99 te koop in de appstore) kun je realtime je verkoop volgen.
 • Op de laatste dag van je huurperiode dien je je kraam voor 16.00 leeg op te leveren. Heb je nog spullen over en wil je ze niet mee naar huis nemen? Dan kun je ze doneren aan Jouw Marktkraam en worden ze verkocht voor het goede doel.

Jouw Marktkraam Ouddorp

Ik mocht mijn kraam inrichten in de door mij gekozen vestiging: Ouddorp. Jouw Marktkraam Ouddorp is gevestigd aan Molenblok 6 tot 8. Voor mensen die Ouddorp een beetje kennen, hier heeft voorheen Albert Heijn gezeten. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00. Aangezien Ouddorp een echte badplaats is zijn ze in de zomermaanden juli en augustus ook op de maandag geopend. Hieronder een aantal foto’s van deze vestiging:

jouw marktkraam ouddorpjouw-marktkraam-ouddorp-openingstijden Jouw marktkraam ouddorpjouw-marktkraam-kraampjesjouw-marktkraam-ouddorp-kraampje

Op de onderste twee foto’s kun je goed zien hoe al die kraampjes eruit zien in één winkel. Alle kraampjes zijn van hout gemaakt en open. Het is een leuk gezicht al die kraampjes. Als je het net als ik leuk vind om op rommelmarkten of in kringloopwinkels te neuzen, dan is dit ook echt een winkel voor jou. Je kunt er hele leuke koopjes scoren (natuurlijk vooral kopen uit mijn kraam 😉 ) maar ook nieuwe items. Ik was bijvoorbeeld opzoek naar een haarborstel van Tangle Teezer en een haarelastiekje van invisibobble en deze heb ik daar dus nieuw kunnen vinden!

Jouw Marktkraam | Mijn kraam inrichten

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk begroet door de eigenaar van Jouw Marktkraam Ouddorp. Nadat ik aangaf waar ik voor kwam kreeg ik een korte uitleg. Er waren een aantal kramen beschikbaar waar ik uit mocht kiezen. Ik koos voor kraam 216. Dit is de kraam naast de paskamers en heeft daardoor een dichte zijkant. Zo zag mijn kraam eruit toen hij leeg was:

Lege kraam Jouw Marktkraam

Na het kiezen van de kraam krijg je een huurcontract waarin alle afspraken staan, hiervan krijg je ook een kopie mee naar huis. Je krijgt 75 stickers en het inrichten van je kraam kan beginnen! Ik had zelf kledinghangers meegenomen, maar dat bleek dus helemaal niet nodig! Jouw Marktkraam heeft genoeg kledinghangers beschikbaar die je kunt gebruiken. Ik pakte mijn 4(!) tassen uit de auto en begon met het inrichten van mijn kraam.

voorbeeld-prijssticker-jouw-marktkraam

Een sticker ziet er zo uit. Je kraamnummer staat erop, het klantnummer en een barcode. Zelf dien je het artikel een naam te geven en een verkoopprijs.

beveiligingstag

Voor duurdere items zoals deze Timberlands kun je dus beveiligingstags halen. Dit geeft een heel fijn gevoel!

jouw-marktkraam-mijn-kraam-ingericht

Zo zag mijn kraam er uiteindelijk uit toen hij was ingericht! Vol, maar niet te vol. Hij is redelijk overzichtelijk en er staat echt van alles in. Kookboeken, puzzels, spelletjes, home spulletjes, schoenen, kleding, riemen, sjaals, jassen, tassen en wol. Hieronder nog wat detail foto’s!

jouw-marktkraam-mijn-kraam-ingericht-onderkantjouw-marktkraam-midden-stuk-kraamjouw-marktkraam-mijn-kraam-ingericht-bovenste-plank

Ik heb mijn kraam op donderdag 8 september ingericht en ben heel erg benieuwd hoe de verkoop gaat! Wat ga ik wel goed verkopen en wat niet? Binnenkort een nieuwe update op mijn blog. Mocht je nu nog vragen hebben dan hoor ik het graag! Ik beantwoord ze gelijk hieronder of ik kom erop terug in de nieuwe blog.  Ik ga snel de App downloaden om te kijken of ik al wat verkocht heb 😉 !

Ken jij Jouw Marktkraam al?

22 Reacties

 1. 16 september 2016 / 06:56

  Ben heel erg benieuwd naar je resultaten. Klinkt namelijk wel interessant.

 2. Desiree
  16 september 2016 / 07:46

  Erg leuk les wanneer gaan we!?

 3. 16 september 2016 / 08:42

  Wow, wat een leuk concept zeg! Klinkt als een kringloopwinkel maar dan met echt veel leuke spulletjes! Ik ben benieuwd hoe de verkoop gaat. Leuk!!

 4. 16 september 2016 / 09:09

  Wat een leuk concept! ik maak zelf kaarten en heb er daar nog ontzettend veel van liggen, dus misschien moet ik zo’n kraam ook eens overwegen.
  Succes met de verkoop!

 5. 16 september 2016 / 09:17

  Hey wat leuk! Ik overweeg al een tijdje om een kraam te huren, maar tot dusver nog niet gedaan. Nu ik zoveel aan het opruimen ben thuis, moet ik het misschien toch maar eens proberen. Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 6. 16 september 2016 / 11:19

  Wat super gaaf concept, ik kende dit helemaal niet! Vind het echt super tof.
  Leuk om zo dingen te kunnen kopen en natuurlijk zelf te verkopen. 🙂

  Liefs,
  Evelien

 7. 16 september 2016 / 11:20

  Ik kende dit helemaal nog niet. Wat een superleuk concept!!

 8. 16 september 2016 / 12:00

  Zo’n leuk concept! Ik ben ze al vaker tegengekomen en je komt zoveel verschillende spulletjes tegen.

 9. 16 september 2016 / 14:15

  Ik ken het ook ja! Een kennisje van mij heeft haar gehaakte knuffels op die manier verkocht. Erg grappig concept!

 10. 16 september 2016 / 15:59

  Erg leuk! 🙂 Zo’n concept hebben ze ook eens gehad in Hoorn, zelf nooit aan meegedaan maar vond het erg leuk bedacht.

  • 17 september 2016 / 11:51

   Hoi Mariska, op de Breed zit sinds kort ook een hele leuke Jouw Marktkraam.

   • 17 september 2016 / 15:36

    Hé bedankt voor de reactie, dat wist ik niet! 🙂 Thanks!

 11. 17 september 2016 / 06:55

  Heeel leuk! We hebben dit in Enschede ook en ik ben er toevallig laatst voor het eerst geweest. Tof concept!

 12. 17 september 2016 / 09:07

  Ik ben hier geweest tijdens onze vakantie in Ouddorp, heb leuke spulletjes weten te scoren.
  Super concept!

 13. 17 september 2016 / 09:10

  Wat een ontzettend leuk concept zeg! Ik ken het helemaal niet! En gefeliciteerd met je nominatie! Ik ga kijken of er ook 1 in de buurt van Arnhem zit!

 14. 17 september 2016 / 09:42

  Ik heb ook ooit een kraam gehad bij mijn marktkraam. Ik heb toen best wel veel geld verdiend. Ben benieuwd naar jouw resultaat!

 15. 17 september 2016 / 17:19

  Wat leuk! Zo’n leuk concept! Ik ben benieuwd wat je verkoopt!

 16. 19 september 2016 / 14:08

  Ik ken het concept al een tijdje en het lijkt me ontzettend leuk. Ben alleen niet zo kapot van hun service via twitter, heb 2 keer gevraagd of er ooit een Jouwmarktkraam in Nijmegen komt en krijg gewoon helemaal GEEN antwoord. Vind ik niet zo netjes.

 17. Nathalie
  25 september 2016 / 21:08

  Wat een super leuk concept! Ga zeker ook een keertje een kijkje nemen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.