Zelf makkelijk en snel knolselderijsoep maken

De eerste keer dat ik kennis maakte met knolselderijsoep was in Oosterijk, maart 2014 tijdens onze wintersport. Ik vond het zo verschrikkelijk lekker, dat moet ik zelf ook eens maken! Toen ik het bij mijn schoonfamilie vertelde, legde ze uit dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. Sindsdien maak ik het regelmatig. Hieronder het recept.

Benodigdheden

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aardappel
  • 1 of 2 boullion blokjes
  • 2 liter (gekookt) water
  • peper/zout/kerrie naar smaak

Knolselderij soep maken

Hoe maak ik het?

Snij de ui en pers de knoflook. Deze braad je aan in de pan met een klein beetje olijfolie. Hier voeg je de kerriepoeder aan toe. Belangrijk is dat je wel goed blijft roeren, zo zorg  je dat het niet aanbrandt;

Knolselderijsoep

Schil de knolselderij en de aardappel en snij ze in blokjes;

Knolselderijsoep

Als de ui en de knoflook begint de ruiken kun je de knolselderij en de aardappel in de pan erbij doen. Even doorroeren en dan laat je het even staan.;

Knolselderijsoep

Ruik je de geur van knolselderij? Dan kun je het water erbij doen en één bouillon blokje. Je kunt beter beginnen met één bouillon blokje en later extra toevoegen dan dat je soep te zout is. Ik persoonlijk vind het met 1 blokje zout zat. Toch weet ik dat vriendinnen er liever twee blokjes bij doen.

Knolselderijsoep

Dit laat je goed doorkoken tot de knolselderij zacht is. Meestal laat ik het 10-20 minuten koken;

Knolselderij soep

Dan kun je het met de staafmixer pureren tot een soep;

Knolselderij soep

Proef de soep of hij zo goed is qua smaak. Is dat niet het geval voeg dan nog wat peper/zout/kerrie en eventueel nog een bouillon blokje toe. Als hij helemaal naar wens is: Eet smakelijk!

Knolselderijsoep

 

2 Reacties

  1. Marleen
    10 februari 2015 / 10:00

    Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.