Koffer review | SuitSuit Fab Seventies 76

SuitSuit Fab Seventies 76 Coral Cloud

Tijdens onze vliegreis naar Ibiza in 2017, is mijn koffer helaas gescheurd van de band afgekomen. In het tussen liggende jaar zijn we met de auto op vakantie geweest en heb ik een aantal grote boodschappentassen gebruikt om onze bagage in te vervoeren. Zoals je al eerder op mijn blog hebt kunnen lezen zijn wij dit jaar weer op vakantie naar Ibiza geweest. Het was dus de hoogste tijd om een mooie nieuwe koffer aan te schaffen. Het is de SuitSuit Fab Seventies 76 Coral Cloud geworden! In deze blog lees je mijn keuze voor deze koffer en of hij bevalt.

SUITSUIT

Het merk SuitSuit hebben jullie al vaker op mijn blog en instagram voorbij zien komen. Ik heb hier een hele mooie roze handbagage koffer van uit de Fabulous Fifties collectie.

SuitSuit Fabulous Fifties handbagage koffer

Deze kreeg ik drie jaar geleden van mijn ouders voor mijn verjaardag. Er zijn al een hoop mooie tripjes meegemaakt en het is echt een super fijne koffer. Naast dat hij er mooi uitziet is hij gewoon erg praktisch en licht. Dat mijn grote koffer ook van het merk SuitSuit moest worden,  was ik al snel uit! Eigenlijk wilde ik er een uit dezelfde collectie, maar toen zag ik de nieuwe collectie: de Fab Seventies!

SuitSuit Fab Seventies 76 Coral Cloud

Suitsuit fab seventies 76

De SuitSuit Fab Seventies is leverbaar in drie verschillende maten en vijf verschillende kleuren. Ik koos de grootste variant de 76 uit in de kleur Coral Cloud. Even in het kort de algemene specificaties van deze koffer:

De afmeting aan de buitenkant is: 76 x 50 x 28 cm incl. slot, wielen & handvaten
De afmeting aan de binnenkant is: 68 x 49 x 28 cm
Het gewicht van de ze koffer: 4,1 kilo
Inhoud: 94 liter

Het uiterlijk

Deze nieuwe lijn vind ik echt prachtig! Als roze fan, koos ik voor de kleur: Coral Cloud. De naam zegt het al het is een mooi koraal kleur. De koffer is, zoals ik gewend ben van SuitSuit, mooi afgewerkt en bevat luxe details. Het lijkt als of de rits verwerkt is in een stuk leer en diezelfde bruine kleur vind je op meerdere plekken terug op de koffer.

Suitsuit label

Er zijn in totaal vier basis kleuren gebruikt: Koraal, bruin, mat goud en creme. Dit is overal mooi doorgevoerd en er is daarbij goed gelet op de details. Zo is het creme van het label aan de buitenkant dezelfde kleur als de crèmekleurige bekleding aan de binnenkant van de koffer.

Suitsuit trekstang fab seventies 76

De letters van het logo van SuitSuit zijn mat goud net als de trekstang. Deze is trouwens in drie standen te verzetten.

Suitsuit zijkant fab seventies 76

De koffer heeft zowel een boven als een zijhandvat. Daarnaast heeft hij aan de andere kant op de zijkant vier noppen zitten. Zo kun je je koffer zonder hem te beschadigen op zijn zij neerzetten.

In tegenstelling tot de Fabulous Fifties, heeft deze koffer geen super gladde buitenkant. Hierdoor beschadigd hij minder snel tijdens de vliegreis. Zeker voor een grote koffer die in het bagageruim meegaat, vind ik dat wel erg belangrijk. Na de vliegreis naar Ibiza had de koffer wel wat zwarte strepen, maar verder geen beschadigingen. De zwarte strepen kun je er zo afhalen met wat babydoekjes of schoonmaakmiddel. Als ze echt hardnekkig zijn kun je ze met wat nagellakremover zonder aceton verwijderen ๐Ÿ˜‰ Daar kwam ik heel per ongeluk achter haha.

Heb je geen zin om te poetsen? Ze verkopen ook een bijpassende doorzichtige beschermhoes. Deze zorgt ervoor dat je koffer helemaal ongeschonden en zonder zwarte strepen aankomt.

De wielen

Suitsuit fab seventies 76

De koffer heeft vier dubbele wielen, welke allemaal 360 graden draaibaar zijn voor extra stabiliteit. Ik heb tijdens het gebruik gemerkt dat dit echt heel fijn werkt. Bij mijn handbagage koffer was ik hier al heel erg blij mee, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat als een veel grotere koffer die +25 kilo woog net zo makkelijk en soepel te verplaatsen zou zijn.

TSA-slot

De koffers van SuitSuit beschikken over een TSA-slot of terwijl een: Travel Sentry Approved slot. Sinds de aanslagen op 9/11 heeft Amerika een nieuwe veiligheidsinstantie opgericht: Transport Security Administration. Zij zorgen ervoor dat de veiligheid wordt gegarandeerd en door middel van een TSA-slot kan de TSA de koffer met een speciale sleutel openen, zonder het slot te hoeven forceren.

Suitsuit fab seventies 76

Voor reizen naar de Verenigde Staten is een TSA-slot inmiddels verplicht. Steeds meer landen gaan gebruik maken van dit systeem dus het is zeker aan te raden hier rekening mee te houden als je een nieuwe koffer gaat aanschaffen.

Suitsuit fab seventies 76

Het instellen van het TSA-slot is erg gemakkelijk. SuitSuit heeft er een mooie instructie bij gedaan en binnen een paar minuten heb je het geregeld.

De binnenkant van de SuitSuit Fab Seventies 76

Suitsuit fab seventies 76 binnenkantSuitsuit fab seventies 76

De koffer heeft net als de kleinere varianten een praktische indeling met een groot ritsvak aan de linkerkant. Ik vind dit persoonlijk heel erg fijn. Meestal begin ik al een paar dagen van te voren met pakken. Zo ook voor onze terug reis. Wij hebben de dag ervoor alle spullen al ingepakt die wij niet meer nodig hadden. Ik zorgde ervoor dat alles paste in het ritsvak en de eventuele kleinere vakjes ervoor. Op deze manier kon ik mijn koffer nog makkelijk dicht doen en wegzetten in de kamer! De volgende dag toen ik de rest van de koffer ging inpakken, zaten alle al eerder ingepakte spulletjes nog netjes op hun plek achter het ritsvak in de koffer.

Het materiaal aan de binnenkant van de Suitsuit fab seventies 76 voelt weer anders aan dan die van de Fifties collectie. Ondanks dat het ook afneembaar polyester is, voelt het steviger en meer als stof. Het is ook erg zacht wat je hierdoor echt een luxe gevoel geeft. Toch was ik wel bang dat het snel vies zou worden, maar hier heb ik geen last van gehad.

Hij is super ruim en ik had in deze koffer mijn bagage en de kleding van Mimi gedaan. Totaal kwam het op 25 kilo, wat de koffer makkelijk kan hebben. Ondanks dat hij zo vol zat rijdt hij dan wel nog heel gemakkelijk. De vier wielen zorgen niet alleen voor stabiliteit, maar ook voor het makkelijk rijden met de koffer.

Mijn eindoordeel over de SUITSUIT Fab Seventies 76 Coral Cloud

SuitsSuit Fab seventies 76 coral cloud in gebruik

Ik ben erg blij met mijn nieuwe koffer van SuitSuit. Naast dat hij er mooi uitziet is hij ook gewoon erg stevig en praktisch. De indeling van de koffer vind ik fijn. Het is handig dat hij erg licht is en ook al is hij helemaal vol geladen (+25 kilo), hij is nog steeds heel makkelijk te verplaatsen. De buitenkant van de koffer is door de kleur wat gevoelig voor de bagageband. Je vind al snel een aantal zwarte strepen op je koffer. Ik moet wel zeggen dat het een stuk minder is dan bij de Fabulous Fifties collectie. Het is en blijft natuurlijk een koffer en dat hoort er nu eenmaal een beetje bij. Het voordeel is dat je de beschadiging/strepen er wel makkelijk af krijgt.

Deze koffer kost: € 169,95. Ik bestelde hem bij bagageonline.nl. Een hele fijne webshop met een mooi en breed aanbod. Ik heb hier al vaker wat besteld (o.a. mijn luiertas van Kipling komt hier vandaan) en ze leveren snel en netjes. Wat mijn betreft zijn zowel de koffer, het merk SuitSuit als de partij om hem te bestellen dus echt een aanrader!

Kende jij deze nieuwe collectie van SuitSuit al?

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

SuitSuit Koffer review Fab Seventies 76 Coral Cloud

Dit product heb ik ontvangen ter review

12 Reacties

 1. 17 juli 2019 / 09:20

  Wauw, deze koffer is echt prachtig! En wat handig ook dat de buitenkant niet heel glad is. Hij ziet er geweldig uit, zeker met die bruine details. Ik heb zelf geen koffer sinds ik op mezelf woon, dus misschien ga ik ook maar eens naar de mooie koffers van dit merk kijken.

 2. 17 juli 2019 / 16:46

  Hij is echt gorgeous! Als ik veel zou reizen had ik deze zeker aangeschaft. ๐Ÿ™‚

 3. 18 juli 2019 / 16:51

  wauw die is echt heel tof, ik heb toen ook een keer een grote roze opgestuurd gekregen.
  Maar nog maar 1x gebruik van gemaakt. Wij kamperen dus nemen dan nooit een koffer mee.

  Verder vind ik die grote ook wel heel stoer!

 4. 18 juli 2019 / 19:25

  Wow, die is echt mooi! Onze vakantie tassen zijn nu voor het laatste jaar in gebruik. Hierna ook aan de koffers ๐Ÿ˜‰

  • 22 juli 2019 / 21:14

   Ja die tassen waren handig voor in de auto met een baby erbij haha. Maar je zoekt je daar echt rot in. Dit is een stuk overzichtelijker.

 5. 18 juli 2019 / 19:34

  Ik zoek ook nog een leuke koffer! Een kleine uitvoering zodat ik het ook als een soort van tas op wielen kan gebruiken.

 6. 18 juli 2019 / 19:36

  Echt zo ontzettend gaaf!! Ik hou echt van Suit Suit! Die kleuren combi is ook echt heel erg mooi

 7. Tania
  18 juli 2019 / 20:01

  Oh die is leuk. Ik zou dezelfde kleur gekozen hebben denk ik

 8. Mieke | mieksmind
  18 juli 2019 / 20:02

  Jaaaa leuk issie hรจ! Ik heb de hele set hihi, zowel de grote als de handbagage. Happy mee!

 9. Natascha - Beautyopinie
  18 juli 2019 / 20:09

  Ik ken deze collectie en vind je koffer echt onwijs mooi! Ik heb via mijn werk een gele suit suit koffer en vind het vooral fijn dat ‘ie zo licht gewicht is. Kan je echt veel meer meenemen haha ๐Ÿ˜‰

 10. 19 juli 2019 / 10:58

  Ik ben echt verliefd op het uiterlijk van de SuitSuit koffertjes! Zelf heb ik via mijn samenwerking met Omoda een Omoda SuitSuit handbagage koffertje gekregen en hij ziet er zo fijn uit! Snel een tripje plannen om hem te gaan gebruiken, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.