Elke dag een beetje groener | Lancering Shop ‘n Style

Vorige week zondag was ik te gast bij de bloggers lancering van Shop ‘n Style. Hét platform voor tips en inspiratie op het gebied van ‘feel good fashion’. 

Rond 12 uur ergens in het centrum van Utrecht werd deze dag geopend door Merel van de Groene Meisjes. Ik volg de Groene Meisjes al een tijdje en vind het erg inspirerend wat ze doen! Sinds ik begonnen ben met The Green Happiness kijk ik vooral veel rond op haar site voor vegan recepten. Tijdens deze opening vertelt Merel over haar kijk op duurzame mode. Ze vertelde dat het lastig is om met haar maat 44 kleding te shoppen bij duurzame merken. Ze koopt haar kleding naast bij bijv. Kaufhaus of andere kringloopwinkels ook gewoon bij Monki of H&M. Als je de kleding maar draagt, dat is het allerbelangrijkste!

De minst duurzame kleding, is de kleding die je niet draagt – Merel, de Groene Meisjes

Shop 'n style lancering

Na Merels visie stellen diverse bloggers wat vragen en gaan we door naar de overheerlijke lunch!

Shop 'n style lancering Shop 'n style lancering

De tafels zijn prachtig gedekt met voor iedereen een tasje met haar naam erop. In het tasje zit een kleine uitleg en wat hulpstukken voor de rest van het programma. De lunch was geheel verzorgd door de Yoghurt Barn. Naast een overheerlijke Vegan Yoghurt had ik ook nog twee van de bovenstaande repen geprobeerd. Één met framboos en één met appel en dadel. Allebei erg lekker! Na de lunch gaan we op pad. Het programma bestaat vandaag uit een slow and fair fashion tour door Utrecht. Dit afgewisseld met twee workshops: modefotografie en een workshop kleur en stijl. Op naar de eerste hotspot!

Het KAUFHAUS

De eerste hotspot die we bezoeken is het KAUFHAUS. Een leuk vintage winkel die onder andere kleding, tassen en schoenen verkoopt. Daarnaast hebben ze een ook mooie meubels, interieur accessoires, plantjes, kleden en LP’s. De kleding die hier hangt is textiel die Nederlanders afstaan via de welbekende kledingcontainers. Een extern bureau sorteert de kleding en zoekt de items uit die geschikt zijn voor de verkoop in deze winkel. Van de winst die het KAUFHAUS maakt gaat 50% naar goede doelen. Wanneer je dus een aankoop bij deze winkel doet draag je niet alleen bij aan een groenere wereld maar ook aan verschillende goede doelen! Hieronder een kleine impressie.

Shop 'n style lancering Shop 'n style lanceringShop 'n style lancering


Op deze locatie kregen we van Nienke van Denderen een korte workshop modefotografie. Waar moet je op letten en welke houdingen kun je aannemen? Alhoewel ik vaak niet zelf de modefoto’s schiet heb ik hier wel wat aan gehad qua poses. Wat kun je doen om af te wisselen en hoe komt de kleding/je lichaam het beste uit. Hierna gingen we door naar hotspot nummer twee!

NUKUHIVA

Deze prachtige winkel is opgericht door Floortje Dessing. Als in 2004 haar eerste boek verschijnt besluit ze met de opbrengst een schoolproject te starten in Oerganda. Als daarna blijkt dat ze nog geld over heeft start ze daarmee de eerste Nukuhiva winkel in Amsterdam. In 2008 komt daar deze mooie winkel in Utrecht bij. Door deze winkels wil Floortje mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met Fair Trade. In eerste instantie door middel van kleding, maar het assortiment is ondertussen ook uitgebreid met verschillende soorten chocolade, accessoires en wasmiddel. Ik kom hier een aantal leuke slow fashion merken tegen. De prijzen van de kleding varieert. Er zijn een aantal merken die wat goedkoper zijn maar ook wat duurdere merken. Je kunt het dus zo duur maken zoals je zelf wilt.

Nukuhiva UtrechtNukuhiva Utrecht Nukuhiva Utrecht Nukuhiva Utrecht

Na een bezoekje aan Nukuhiva gaan we door naar de derde winkel. Onderweg komen we door allerlei leuke straatjes in Utrecht. Er is zo veel te zien, zo komen we onder andere deze prachtige muurschildering tegen.

Shop 'n style lancering

PUHA

De derde winkel die we bezoeken is PUHA, een winkel waar ze producten van meer dan 50 verschillende jonge ontwerpers verkopen. Alle items in deze winkel zijn handgemaakt en uniek. De winkel is prachtig licht en er zijn een hoop mooie items te bewonderen. Hieronder een impressie.

Puha Utrecht Puha UtrechtPuha Utrecht Puha Utrecht Puha UtrechtPuha UtrechtPuha Utrecht

Mijn favoriet uit deze winkel is de rugzak van Mees. Ook de portemonnees die uitgestald staan in de gorilla zijn prachtig. In PUHA kregen we onze kleur en stijl workshop. Dit vond ik zo interessant! Ik wil mijn kledingkast graag wat uit gaan dunnen omdat ik groot en deels gewoon echt niet meer draag. Dan kan dit een mooie leidraad zijn voor het opbouwen van een goede basis garderobe. Later wil ik jullie iets meer vertellen over deze workshop, dat doe ik in een aparte blog die later deze maand online komt! 😉 .

Puha Utrecht

HUTSPOT

De vierde en laatste hotspot is Hutspot. Dat slow fashion niet stoffig hoeft te zijn maar juist heel hip is bewijst deze winkel meteen. Als je binnenkomt is het een grote, lichte, ruim opgezette winkel die veel te bieden heeft. Van kleding tot interieur, je vindt de leukste items hier in één winkel bij elkaar. Voor mij is het toppunt in deze winkel de stenen dierenborden aan de muur en de terrariums voor planten die door de winkel heen staan. Ik vind dat zo een leuke uitvinding. Dat je een plantje in een terrarium kunt doen en hij zichzelf verzorgd.

Hutspot UtrechtHutspot UtrechtHutspot Utrecht Hutspot Utrecht

Toen was het tijd om terug te gaan naar onze start plek. We kregen nog een praatje, een drankje en een groen hapje en natuurlijk niet te vergeten een mega goodiebag. In deze tas zaten onder andere producten van Lush, wasmiddel van Ecover, handzeep, tegoedbonnen of kortingsvouchers voor de eerder genoemde winkels, en een leuk vintage sjaaltje. Ik wil Shop ‘n Style bedanken voor deze geweldige dag. Ik heb enorm genoten en zo veel geleerd. Naast mijn liefde voor vintage hebben jullie de liefde voor slow fashion ontwaakt. Jullie gaan vast en zeker meer van mij zien op dit gebied. Is het niet op mijn eigen blog dat is het wellicht op de blog van Shop ‘n Style. Ik heb me namelijk aangemeld voor hun bloggers community, binnenkort kun je eens per maand een blog van mij terug vinden op Shop ‘n Style.

Kende jij een van de bovenstaande hotspots al en hoe denk jij eigenlijk over Fair and Slow Fashion?

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.