Lavera Firming Body Lotion | Review

Een paar weken geleden ontving ik een nieuwe bodylotion van lavera. Deze lavera firming body lotion belooft een 100% natuurlijke energie-boost voor een mooie, strakke huid – na slechts twee weken. Na de bevalling is mijn buik verre van strak, ondanks al mijn smeerpraktijken. Ik nam de proef op de som en testte twee weken lang deze lavera firming body lotion uit. Heeft het echt effect gehad op mijn huid?

Lavera Firming Body Lotion | De verpakking

De verpakking is in de style zoals je gewend bent van lavera. Simpel, maar netjes.

Lavera Firming Body lotion

Op de voorkant wordt aangegeven wat het product is, waar het voor geschikt is en hoe goed dik de creme is.

Lavera Firming Body lotion

Op de achterkant vind je naast alle ingredienten ook een uitleg over het product terug. De tekst is echter altijd in het Engels. Dit is voor mij geen probleem, maar ik kan begrijpen dat sommige mensen hier minder enthousiast over zijn. Ook wordt er een klein beetje extra uitleg geven over lavera Naturkosmetik.

Lavera Naturkosmetik is een merk wat ontwikkeld en geproduceerd wordt in Duitsland. Het product bestaat uit natuurlijke ingredienten, is Vegan, Organic en bevat bijvoorbeeld geen parabenen, siliconen, paraffine etc.

Lavera Firming Body Lotion | Het product

De lavera firming body lotion met Q10 is als nieuw product toegevoegd aan de basis sensitiv lijn. Het product is verrijkt met onder andere aloë vera en jojoba-olie, het hydrateert en verstevigt de huid.

Lavera Firming Body lotion

Ingredienten

Water (Aqua), Alcohol*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Isoamyl Laurate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Crambe Abyssinica Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Xanthan Gum, Ubiquinone, Melissa Officinalis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Chlorophyllin-Copper Complex (CI 75810), Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**, Benzyl Alcohol**

Het aanbrengen van het product

Het product voelt bij gebruik een beetje aan als een melkachtige substantie. Het product is redelijk dun, smeert makkelijk uit en trekt daarnaast ook lekker snel in. Bij het intrekken voelt het wel een beetje alsof mijn huid gaat tintelen. Daarnaast merk ik dat als mijn huid een beetje vochtig is, de creme dan juist niet goed uitsmeert en opgenomen wordt. De afgelopen weken is het natuurlijk erg warm geweest dus als je uit de douche komt, ben je nooit helemaal droog. Je blijft een beetje klam. Ik vond dat het product tijdens die warme periode een stuk slechter opgenomen werd dan tijdens een wat koelere periode.

Lavera Firming Body lotion

Het product ruikt bij het aanbrengen erg fris. Als het eenmaal is aangebracht en een beetje ingetrokken is, dan is de geur wat kruidiger geworden. Dit vind ik zelf niet heel erg lekker en daarom ben ik de creme s’morgens gaan smeren in plaats van s’avonds. Als ik ermee in bed lag dan was de geur wel erg heftig en sloeg het een beetje op mijn luchtwegen.

Lavera Firming Body Lotion | Mijn eindoordeel

Ik heb foto’s vooraf gemaakt van de huid op mijn been en de huid op mijn buik. Door de huid een beetje bij elkaar te plooien kun je goed zien dat de huid een deel van zijn stevigheid door de zwangerschap is verloren. Na twee weken heb ik weer dezelfde foto’s van mijn buik en benen gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik geen verschil zie. Het voelt wel een beetje alsof mijn huid iets strakker is geworden, maar dit kan ook te maken hebben met het feit dat ik weer aan het sporten ben.

Lavera Firming Body lotion

Ik zou dit product zelf niet zo snel nogmaals kopen. Mede door de geur die ik toch wel erg overheersend vind. Dit product is te koop bij diverse online en offline winkels. De verkoopadviesprijs is € 9,95.

Dit product heb ik ontvangen ter review

2 Reacties

  1. 22 augustus 2018 / 19:07

    Jammer van de overheersende geur! Ik word er niet heel enthousiast van helaas.

  2. 23 augustus 2018 / 07:30

    Jammer dat je niet zo enthousiast bent over de body lotion en nauwelijks effect merkt. Zo’n overheersende geur lijkt me ook niet echt prettig inderdaad. Hopelijk kun je een ander product vinden dat wél aan je verwachtingen voldoet 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.