Leuke budget geboorte bedankjes maken

Een van de dingen die niet mogen ontbreken op ons kraamfeest zijn de geboorte bedankjes. Toen ik ze tijdens mijn zwangerschap in elkaar aan het zetten was, vroeg ik op instagram of jullie interesse hadden in een blog over mijn budget geboorte bedankjes. Dat was er zeker! Dus hierbij de blog met wat meer informatie over mijn geboorte bedankjes.

Budget geboorte bedankjes | Ideeën opdoen

Op Pinterest kun je heel veel leuke ideeën opdoen voor geboorte bedankjes. Ik heb mijn idee hier niet vandaan, maar ik heb hier wel inspiratie opgedaan. Een aantal van de geboorte bedankjes die ik heel erg leuk vond, kwamen van webwinkels waar je ze dan kant en klaar kunt kopen. Erg leuk, maar ook vaak prijzig. Zeker als je er een stuk of 100 nodig hebt kan dit snel oplopen.

Ik vond bijvoorbeeld de geboortezeepjes heel erg leuk en de schattige potjes met daarin snoepjes. Hieronder mijn Pinterest moodboard.

De geboorte bedankjes die ik ging maken moesten voor mij aan een paar dingen voldoen.

 1. Budgetvriendelijk;
 2. Minimaal een maand houdbaar;
 3. Er leuk uitzien.

Uiteindelijk is het het volgende geworden:

Budget geboorte bedankjes | Verpakking

Via AliExpress ging ik opzoek naar leuke verpakkingen voor de geboorte bedankjes. Ik heb een paar uur op Ali gezocht en toen vond ik deze geweldige verpakking. Het trok mij aan doordat de ene kant heel erg lijkt op het behang wat wij in de babykamer hebben.

Je kunt het onderstaande product vinden onder Huis & Tuin -> Feestelijke & Feestartikelen -> Event & Party. Daar staan heel veel van dit soort leuke verpakkingen. Ik bestelde het product op 5 januari en op 17 januari heb ik ze ontvangen. De geschatte levertijd was 12-15 dagen en dat was dus mooi binnen de tijd.

Het pakket zag er als volgt uit:

Voordelige geboortebedankjes maken De beide kanten van de doosjes zijn bedrukt, op die manier heb je zelf de keuze welke kant je gaat gebruiken voor de buiten of binnenkant!Voordelige geboortebedankjes maken Ik kocht totaal 100 verpakkingen voor € 28,30. Daarvoor krijg je het totale pakket van 100 doosjes, 100x lint en 100x een Thank You label.

Budget geboorte bedankjes | Inhoud

Nadat de verpakking binnen gekomen was, ben ik gaan zoeken naar wat ik erin wilde doen. Zeepjes vond ik nog steeds erg leuk, alleen ook wel erg prijzig. Uiteindelijk ging ik toch voor snoepjes. Ik heb hierbij goed gekeken naar de houdbaarheid. Spekjes vond ik zelf bijvoorbeeld heel erg leuk om erin te doen, echter kun je dan niet van te voren de bedankjes al klaar maken. Ik wilde dit tijdens mijn verlof, voor de bevalling al doen. Naast dat het handig is dat het al klaar ligt is het ook een leuk klusje om te doen tijdens je verlof.

Voordelig geboortesnoep

Ik kocht uiteindelijk online twee grote zakken snoephartjes en een grote doos met chocolade It’s a Girl munten. De snoephartjes waren voor een zak van een kilo € 5,95 en de chocolademunten per doos (iets meer dan 100) € 8,95. Totaal incl. verzendkosten kwam dit op € 24,80.

Eindresultaat van mijn geboorte bedankjes

Uiteindelijk haalde ik nog een rieten trakteer mand bij de kringloopwinkel om alles in te doen. Het eindresultaat ziet er zo uit:

Voordelige geboorte bedankjes maken Voordelige geboorte bedankjes maken Voordelige geboorte bedankjes maken Voordelige geboorte bedankjes maken

De totale kosten voor 100 geboorte bedankjes waren: € 53,10. Dat is nog geen € 0,55 per stuk voor deze leuke geschenkjes. Ik ben ongeveer 2 uur bezig geweest met het inpakken. Een leuk relaxt werkje met vooral een erg leuk resultaat.

Wat vind jij van deze geboorte geschenkjes?

19 Reacties

 1. 28 februari 2018 / 08:19

  Je bedankjes zien er schattig uit! Heel leuk dat je je gasten een klein cadeautje mee geeft.

  • 7 maart 2018 / 18:46

   Dank je wel! Ja ik vond het wel zo leuk om te doen. Vroeger kregen wij bij geboortes ook vaak een kleinigheidje en dat waardeerde ik zelf ook altijd heel erg ๐Ÿ™‚

 2. 28 februari 2018 / 17:08

  Super leuk gedaan! Bij baby nummer 2 wil ik ook een kraamfeest, na drie weken dagelijks visite vond ik het wel mooi geweest ๐Ÿ™‚

  • 7 maart 2018 / 18:44

   Ja dat kan ik mij voorstellen! Mijn kraamweek en deze week is al zo relaxt geweest. Heerlijk. Heel af en toe wat visite en de rest op het kraamfeest!

 3. 28 februari 2018 / 18:22

  Wauw, wat zijn ze leuk geworden! Echt heel schattig zo en ik kan me voorstellen dat het ook best een fijn klusje was om alles in te pakken ๐Ÿ™‚

 4. 1 maart 2018 / 11:47

  Wat heb je dit weer heerlijk crea gedaan! Mooi hoor, past weer helemaal bij je ๐Ÿ™‚

 5. 7 maart 2018 / 06:24

  Creatief en super mooi! Heel erg leuk gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.