Maak je eigen binnentuin


Gastblog


Maak je eigen binnentuin

De tuin wordt een steeds belangrijkere plek van de leefomgeving. Aangezien natuur en frisse lucht een gezonde uitwerking hebben op ons gemoed, maken we er steeds vaker gebruik van. Maar ook zonder buitenruimte, balkon of tuin kun je genieten van het ‘tuingevoel’. Door een binnentuin te creëren.

Een binnentuin is eenvoudig te creëren door een ruimte van je woning in te richten met veel bloemen en planten. Hiermee haal je het buitengevoel naar binnen. Zo’n binnentuin maak je eenvoudig persoonlijk door er alleen je favoriete bloemen en planten in op te nemen. Let er wel op dat je bloemen en planten kiest die geschikt zijn voor binnen. Deze kamerplanten vind je vaak in een aparte sectie van tuincentra. Bedenk ook dat de ene plant meer daglicht nodig heeft dan de andere plant. Plaats de binnentuin dus bij voorkeur bij het raam, zodat er voor iedere plant voldoende licht beschikbaaris. Mocht dit niet mogelijk zijn, zorg dan voor verlichting, waarmee daglicht zo goed mogelijk wordt nagebootst.

Plantenbak binnentuin inspiratie fonteyn

Stijl

Maar er zijn meerdere manieren om je stempel te drukken op de uitstraling van je binnentuin. Bijvoorbeeld met alle bloempotten, vazen en plantenbakken, waarin alle planten en bloemen komen te staan. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, materialen, vormen en ontwerpen, waardoor jij je binnentuin geheel naar eigen smaak kan inrichten. Naast staande planten kun je jouw binnentuin ook inrichten met hangende planten; iets wat in steeds meer interieurs wordt toegepast en waar dus ook steeds meer verschillende opties voor verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan geknoopte plantenhangers of hangende etagères van mandjes.

hangplanten binnentuin inspiratie fonteyn

Overgang

Het is ook mogelijk om met een binnentuin een mooie overgang te creëren naar de eigenlijke tuin. De binnentuin staat dan vaak in een aanbouw van het huis, zoals bijvoorbeeld een serre of een veranda. Zeker als de veranda of serre beschikt over een glazen schuifpui wordt de binnentuin haast een onderdeel van de buitentuin, zodat er een mooi geïntegreerd geheel ontstaat.

Heb jij al een binnentuin gecreëerd?

Deze gastblog bevat gesponsorde content

6 Reacties

 1. 14 januari 2017 / 09:15

  Ik vind die bakken onder elkaar echt heel leuk! Als ik plek en geld en discipline over heb voor mijn studentenkamer ga ik dat ideetje stelen 🙂 Malou x

 2. 14 januari 2017 / 10:17

  Had ik maar groene vingers, hahaha. Laatst wel potjes geverfd en 3 plantjes gekocht :-0.

 3. 14 januari 2017 / 10:31

  Super leuk idee om zo’n binnentuin te creëren, zeker voor als je geen tuintje hebt is het een goede oplossing!
  Ik ben zelf gek op planten en vind cactusjes en vetplantjes erg leuk! Ook de pilea is echt mijn favoriet!

  X Nathalie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.