Mijn ervaring met een cryolipolyse behandeling (vetbevriezen)

Afgelopen augustus onderging ik mijn eerst cryolipolyse behandeling. In deze blog vertel ik mijn ervaring met de behandeling én laat ik het resultaat na 1 behandeling zien.

Wat is cryolipolyse?

Laat ik even beginnen met een korte introductie. Want wat is cryolipolyse eigenlijk? Cryolipolyse is een behandeling waarbij lichaamsvet wordt verwijderd zonder operatie. Hoe dan, vraag je je misschien af? Bij de behandeling worden de vetcellen plaatselijk bevroren waarna jouw lichaam deze, hierdoor gekristalliseerde vetcellen, vervolgens via urine en ontlasting in 8 tot 10 weken na de behandeling afvoert. Het aantal vetcellen vermindert aanzienlijk door de behandeling en na 10 weken ben je zichtbaar centimeters kwijt in het behandelde gebied.

Andere namen voor deze behandeling zijn: coolshaping, vetbevriezen, coolsculpting of freezesculpting.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor de behandeling adviseren ze je om geen strakke kleding te dragen. Dit zit na de behandeling niet lekker. Daarnaast mag je geen bodylotion smeren op het te behandelen gebied. Ook adviseren ze om minimaal 2 uur voorafgaand aan de behandeling geen warme dranken te drinken.

Intake

Voor de eerste behandeling krijg je een intake. Er wordt gekeken naar je huidige gewicht, of je bepaalde ziektes hebt, naar je medicijn gebruik etc. Aan de hand van een medische vragenlijst die je invult kunnen ze bepalen of je behandeld kunt worden of niet. Bij mij was alles in orde en mocht ik gelijk mijn eerste behandeling ondergaan. Voordat ik de behandeling onderging werd mijn omvang gemeten en werden er voor foto’s gemaakt. Als je niet zeker weet welk gebied je graag (als eerst) wilt behandelen kunnen ze je hierin adviseren. Ik wilde in ieder geval mijn buik dus met dat gebied ben ik begonnen.

De behandeling

Je gaat liggen in de speciale behandelstoel en dan wordt er een anti-vries doek aangebracht op het te behandelende gebied. Dit is ter bescherming van de omliggende huid. Ik heb tijdens de eerste behandeling drie “koppen” op mijn buik gehad. Twee onderaan mijn buik en één bovenaan mijn buik (meer paste daar niet). Nadat de doek is aangebracht worden de koppen een voor een aangebracht.

cryolipolyse behandeling

Als de eerste kop geplaatst is gaat hij gelijk van start. Het apparaat begint vacuüm te zuigen. De huid wordt eerst verhit om deze vervolgens te bevriezen. Ik kreeg veel vragen of het pijn deed en of het heel koud was. Vanaf het moment dat het “bevriezen” start, voel je het even prikken. Daarna als het eenmaal koud is voel je die overgang naar heel koud niet meer. De behandeling zelf vond ik pijnloos. Het deed geen zeer, alleen voelde het vrij strak. Ik had zelf geen last van het zuigzoen effect wat sommige mensen wel hebben na deze behandeling.

vetbevriezen

De behandeling duurt ongeveer een uur. Dan worden de apparaten eraf gehaald en dan wordt je huid nog na gemasseerd. Dit is om de klompjes vetcellen los te maken van elkaar en van de huid. Ook wordt aangeraden om zelf elke dag het behandelde gebied te masseren. Dit is bevorderlijk voor het afvoeren van de vetcellen. Het helpt om het speciale serum hierbij te gebruiken, maar dat heb ik zelf nooit gebruikt. Ik heb het met bodylotion gedaan of gewoon zonder iets.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de behandelde zone een beetje vreemd aan. In mijn geval dus mijn buik. Het was op een gegeven moment niet meer heel koud maar voelde nog een soort van verdoofd. Het volledige gevoel had ik na één dag ongeveer weer terug. Na de behandeling mag je 48 uur lang niet warm douchen en je mag ook geen sauna bezoeken.

Na 4-5 weken begin je het te zien en na 8-10 weken is de behandeling klaar en kun je eventueel voor een vervolg behandeling.
Per zone krijg je met 3 behandelingen vaak het gewenste resultaat. Bij 3 behandelingen is je vetreductie in het desbetreffende gebied +/- 20%.

Ze raden wel aan na de behandeling genoeg water te drinken. Ik drink altijd al wel voldoende water dus dat is voor mij geen verandering in mijn patroon. Daarnaast helpt natuurlijk bewegen en op je voeding letten ook, maar ik heb zelf geen andere dingen aangepast in mijn eet of bewegingspatroon om juist een zo eerlijk mogelijke review voor jullie neer te kunnen zetten.

Resultaat – voor en na foto’s van één cryolipolyse behandeling

Ik had na een week of 3/4 al het idee dat mijn onderbuik smaller werd. Mijn broek begon iets losser te zitten op dat punt en het zag er wat gelifter uit. Na 5 weken begon ik het echt duidelijk te zien. Na 8 weken ben ik terug gegaan voor een na foto.

Mijn ervaring een cryolipolyse behandeling, Afvallen door vetbevriezen

Je kunt duidelijk het verschil zien. De onderrand, de echte probleemzone, is een stuk minder hangerig. Het lijkt en voelt strakker. Ik ben er erg blij mee. Na mijn laatste bevalling vind ik het een stuk lastiger om weer in shape te komen. Vooral dat “hangbuikje” werd moeilijk minder. En mede hierdoor hoop ik er wel vanaf te komen.

Na 1 behandeling was ik eigenlijk al dusdanig tevreden dat ik twijfelde over een vervolg behandeling, maar ik heb het toch gedaan! Weliswaar met maar 2 koppen op mijn buik. De 8 weken daarvan zijn voorbij dus ik ben erg benieuwd wat dat resultaat gaat zijn. Mijn 3e behandeling is eind januari.

Waar ben ik geweest en wat kost het.

De eerste behandeling heb ik gewonnen bij een Instagram actie. Het bedrijf waar ik deze en de tweede behandeling heb gedaan is helaas gestopt. Voor mijn volgende behandeling ga ik naar een nieuwe praktijk die met hetzelfde apparaat werkt. Mocht deze net zo goed bevallen deel ik dat uiteraard als aanvulling op deze blog. De prijzen van de behandeling zijn vaak rond de € 100,- per kop. Bij de meeste aanbieders verschijnen er regelmatig aanbiedingen: 4 halen 3 betalen bijvoorbeeld. Voor mijn nieuwe behandeling heb ik een aanbiedingsprijs van 4 koppen voor € 200,-.

Heb jij wel eens een cryolipolyse gedaan?

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Mijn ervaring met Cryolipolyse (vetbevriezen)

7 Reacties

 1. Stephanie
  23 februari 2023 / 21:28

  En ben je nog steeds tevreden met de behandelingen? Ik was enorm verbluft van jouw resultaat 😃 en twijfel ik ook 😍

 2. Martine Kienhuis
  28 maart 2023 / 16:42

  Hallo,,

  Hoe zijn nu ( 3 maanden later) je resultaat?

  • 4 april 2023 / 11:13

   Hoi Martine! Ik heb nog een behandeling gehad en het resultaat is niet zo extreem als de eerste keer maar zeker wel zichtbaar!

 3. Saina
  10 mei 2023 / 09:17

  hoi Martine!
  Waar heb jij je laatste behandeling gehad? Lijkt in België veel duurder dan in Nederland (250€ voor 1 beurt…).
  Bedankt!

  • 10 mei 2023 / 12:44

   Hoi Saina!
   Dank je wel voor je bericht. Ik ben in Hoogvliet de laatste keer geweest. De eerste keer bij Posh Coolshaping in Oostvoorne maar die bestaat niet meer helaas. Dan is het in Nederland inderdaad een stuk goedkoper. Ik heb de laatste keer €250,- betaald voor 5 koppen. (onderkin, bovenarmen en 2 op de buik) Wellicht het heen en weer reizen waard dan 🙂 Ik weet niet waar je woont in Belgie maar ik weet dat er in Zeeland ook een aantal zitten.

 4. Annie-vie
  21 mei 2023 / 21:02

  Hi, mag ik vragen met welk type apparaat je het hebt laten doen? Dankjewel voor je reactie. Ziet er top ui!

  • 22 mei 2023 / 10:51

   Hoi! Ik weet precies hoe ze eruit zien maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe ze heette! Ik ben er wel erg tevreden mee 🙂 Eerste keer normaal en daarna de vernieuwde versie met de 360graden koppen. Ik heb daar niet echt veel meer verschil mee gemerkt eigenlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.