Mijn favoriete modellen van Nike

Al mijn hele leven draag ik Nike’s. Het voelde altijd al een beetje als ‘mijn merk’. Op de basisschool had ik fel blauwe Nike Classic Cortez en op de middelbare had ik licht blauwe Nikes. Welk model dat was kan ik helaas niet meer terug vinden. Ondertussen heb ik een kast vol met diverse modellen. Van de Nike Air Force One Low tot aan de Nike Air Max 90. In deze blog laat ik jullie mijn favoriete modellen tot nu toe zien.

Nike Air Force One Low

Nike Air Force 1

Dit model hebben jullie heel veel terug gezien in outfit posts. Onder andere in deze 5:

Outfit | Black & White with a touch of colour
Outfit | Just Do It 
Outfit | Ship Ahoy!
Outfit | Deze vintage tas kocht ik voor € 0,45 
Outfit | I got my eye’s on you

Ik had van dit model de witte en de zwarte variant. De witte variant heb ik helaas een maand geleden weg moeten gooien omdat ze gewoon echt afgedragen waren. De voering binnenin was kapot, de zool kraakte en ze waren niet meer waterdicht. Niet een gevalletje van slechte kwaliteit, maar een gevalletje van extreem veel gedragen. Nu heb ik dus alleen de zwarte variant nog. Zeker nu het weer winter wordt draag ik deze veel. Dit model zit zo lekker. Ik kan hier echt stad en land op aflopen. Dat heb ik trouwens ook gedaan πŸ˜‰ . Ga ik op stedentrip? Dan gaan deze schoenen altijd mee de tas in. Het model is naast dat het lekker zit ook gewoon overal leuk mee te combineren. Of ik nog een nieuw paar witte ga halen? Dat is wel het plan, maar eerst even sparen πŸ˜‰ .

Nike dunk sky high

Dit model was een jaar of 5 geleden niet uit het straatbeeld weg te denken. Nu zie je hem haast niet meer terug wat ik persoonlijk erg jammer vind. Ik heb twee paar Nike dunk Sky High. Een paar totaal zwarte en een premium variant. De premium variant (zoals hierboven te zien) komt uit Londen. Die heb ik daar gekregen alvast voor kerst toen ik er samen met Tiemen was. Dat was trouwens onze eerste vakantie samen, dus deze schoenen hebben altijd nog een speciale betekenis.

De geheel zwarte variant draag ik vaker, eigenlijk alleen maar omdat het makkelijker combineren is. Ook zijn deze bovenstaande echt super mooi en ik ben er gewoon erg zuinig op. Deze Premium variant is trouwens ook extra gevoerd waardoor ze vooral in de winter heel erg fijn zijn.

Nike Air Max 90

Nike Women Air Max 90 LX Particle Rose Vast GreyUit de outfitpost: Lente Vibes

Ik had nooit gedacht dat dit model tot een van mijn favorieten zou gaan behoren, maar zoals wel vaker heeft mijn hubbie mij weer eens uit mijn comfortzone getrokken. Toen we na de bevalling onze eerste dagje uit naar Antwerpen hadden, vond hij voor mij deze prachtige Nike Air Max 90 LX Premium. Ook een premium variant dus. Dit model is een van de meest populaire modellen van Nike en ik ben eindelijk overtuigd. Dit model bestaat al sinds 1990 (gek he dat het de 90 heet πŸ˜‰ ) En heeft pas sinds begin dit jaar mijn hart gestolen.

Ik koos voor deze lila variant van velvet. Helaas is velvet een materiaal wat wel snel beschadigd, dus ben ik extra zuinig op deze sneakers. Deze variant heeft een dikke zool, die ademend en van lichtgewicht materiaal is. Over de gehele zool zit een demping waardoor ze lopen als pantoffels.

Ik vind het leuk dat Nike elke keer zulke verschillende kleuren en varianten uitbrengt. Zo zie je dat een model waar ik eerst niet voor gevallen zou zijn, toch mijn favoriet geworden is. Alleen maar door ze uit te brengen in een pastel kleurige velvet variant πŸ˜‰ .

Nike Air Max 1

Dit model blijft natuurlijk ook favoriet! De Nike Air Max 1 is en blijft een grote klassieker, uitgegeven in 1987. Ik blijf het grappig vinden dat men ooit de man die deze schoen ontwikkeld heeft, bijna ontslagen hadden om zijn ‘air’ idee en dat dit model uiteindelijk juist zo’n groot succes was.

Ik heb van dit model maar één paar, maar wát een paar! Deze bovenstaande prachtige roze premium variant. Ik had ze helaas niet kunnen kopen in de winkel (uitverkocht), maar vond ze op marktplaats in nieuwstaat tegen een hele mooie prijs. Ze waren dus tóch ment to be. 

Ook deze lopen heerlijk. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik nu de Nike Air Max 90 net iets lekkerder vind lopen. Ik heb zelf nogal brede voeten en deze zijn net iets smaller dan de 90.

 

Dit waren mijn favorieten modellen van Nike. Ik ben zoals je kunt zien dus vooral fan van de iconische modellen, maar dan net in een premium tintje.

Is Nike ook jouw merk? en welke modellen van Nike zijn bij jou favoriet?

 

 

Vind je dit een leuke blog? Pin hem gerust op Pinterest!

Mijn favoriete modellen van Nike

Deze blogpost is tot stand gekomen door een samenwerking

10 Reacties

 1. Angelina
  17 oktober 2018 / 07:21

  Ik heb een paar zwarte air maar vind ze erg massief en zwaar dragen. Welk model zou dan beter voor mij zijn denk je?

  • 18 oktober 2018 / 20:54

   Ik zou hierover even advies vragen in een schoenenwinkel, misschien kun je daar een aantal modellen passen?. Ik vind persoonlijk een zwaardere/stevigere zool fijner dus ik heb weinig ervaring met Nikes met een lichte zool. Succes ermee!

 2. 17 oktober 2018 / 07:40

  Die laatste vind ik qua kleuren heel mooi πŸ™‚ Echt zo’n kleurencombinatie die ik altijd wel mooi vind.

 3. 17 oktober 2018 / 07:45

  Die lilakleurige Nikes zijn echt heel erg mooi. Prachtig kleurtje alleen al! Ik ben zelf niet echt een sneakerkenner, maar vind deze modellen er stuk voor stuk heel gaaf uitzien. Wat grappig trouwens dat het Air Max-idee eerst niemand wat leek, terwijl ze nu razend populair zijn.

  • 18 oktober 2018 / 20:58

   Ja grappig he! Zo zie je maar dat sommige ideeΓ«n raar eruit zien maar uiteindelijk toch een groot succes worden! Dank je wel! De Lila is gaaf he <3

 4. Sonja
  17 oktober 2018 / 18:53

  Ik hou wel van aparte schoenen! Mooie keuze!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.