Mijn pizzarette kersttafel!

Vraag een gemiddelde Nederlander wat hij of zij gaat eten met kerst en het antwoord is gourmetten. Tijdens de kerst worden de gourmetstellen weer eens uit de kast getrokken en gaat de kerstgedachten boven de stank. Ook ik zit dit jaar weer aan de gourmet met kerst. Nou ja, ik noem het eerder de gourmet 2.0. Wij kiezen dit jaar voor de pizzarette! Vandaag laat ik je zien hoe je je kersttafel leuk kunt aankleden rondom de pizzarette. Hierin heb ik ook rekening gehouden met wat zijn handige dingen om bij de hand te hebben.

Kersttafel pizzarette

Ik hou niet van rood, alleen met kerst vind ik het er bij passen! De enige keer dat je rood in mijn huis zult zien is dan ook met kerst. Hieronder mijn versie van de pizzarette kersttafel.

PIZZARETTE COLLAGE

1 | Groente! Jeeehh. Op een pizza hoort veel groente vind ik. Sinds ik er achter ben gekomen dat ik koemelk niet goed kan verdragen eet ik dus ook haast geen kaas meer. Een pizza zonder kaas vinden de meeste mensen niks, maar echt geloof me het is net zo lekker! Een stuk minder vet en daardoor ook gezonder. Wat mijn favorieten zijn om op de pizza te doen is: cherry tomaten, olijven, courgettes, paprika, broccoli, mais ui, rucola sla en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je bekleed gewoon de bodem met tomatensaus en gaat dan aan de slag met beleggen.

2 | Schaaltjes zijn al handig bij de gourmet, maar ook bij de pizzarette. Deze schaaltjes van Blond Amsterdam passen natuurlijk perfect op je kersttafel. Hier kun je alle groente of de zelf gemaakte knoflooksaus in doen. Die mag natuurlijk niet ontbreken 😉 .

3 | Een pizza boek. Ik heb deze thuis liggen en die gaat zeker mee naar de pizzarette kerst. Het is leuk om ideeën uit te halen. Niet weer die standaard combinatie op je pizza, iets nieuws proberen is ook leuk!

4 | Servetten. Zoals ik al zei, ik hou niet van rood, maar deze rode servetten maken de tafel toch gelijk weer kerstachtig vind je niet?

5 | Heel belangrijk, ik zeg HEEL belangrijk, is om je tafel goed te beschermen. Zorg ervoor dat je een tafelkleed over je tafel doet. Een pizzarette spettert net als een gourmetstel ook. Als je net als ik een houten tafel hebt, wil je niet aan het eind van de kerst erachter komen dat je tafel onder de vetvlekken zit toch?

De pizzarette

6 | Het belangrijkste is toch wel de pizzarette zelf! Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, 4 persoons, 6 persoons en zelfs ook 8 persoons. Die laatste lijkt wel een beetje op een pizzaflat haha. Je kunt ze bij verschillende winkels aanschaffen, die van ons komt van de winkel die alles voor een glimlach doet.

7 | Cocktailprikkers met hertjes, hoe schattig zijn deze? Ze zijn van Hema. Altijd handig voor de olijven, of andere kleine hapjes die niet perse op de pizza hoeven.

8 | Nog meer Blond, ja deze dame heeft een hele grote collectie van Blond en daar horen ook de kerstborden bij. Deze zijn uit de laatste kerstcollectie en ik vind ze echt superleuk! Het geeft een hoop sfeer en het maakt de kersttafel echt een ‘Lesley’ tafel.

9 | Oke, oke, een wijntje met kerst mag natuurlijk niet ontbreken! Dus ook dat wijnglas komt op tafel.

Ik heb er zin in! Ik kijk al uit naar een pizza avondje! Wat zijn jouw plannen qua eten met kerst?

Deze blogpost is gesponsord.

Advertisement

15 Reacties

 1. Jebby
  20 december 2016 / 08:31

  Wij gaan Amerikaans qourmetten met mini hamburgers, taco’s & mini pita broodjes. De andere kerstdag iedereen 1 gang dus meestal wel een diner met 8 gangen. En allemaal Blond Amsterdam servies op tafel ?

 2. 20 december 2016 / 10:39

  Wij hebben het een keer bij vrienden gedaan, erg leuk die mini pizza’s! Met kerst gaan we gourmetten, toch net wat meer opties.
  Sammie onlangs geplaatst…Hands Off My ChocolateMy Profile

 3. 20 december 2016 / 12:42

  Lijkt me heel leuk om eens te doen! Toch ben ik ook wel van de tradities en kan ik echt genieten van steengrillen en gourmetten haha
  Jolanda onlangs geplaatst…Etos Limited Edition Make-upMy Profile

 4. 20 december 2016 / 20:22

  Een pizza zonder kaas, dat klinkt bekend in de oren hoor! Ik verdraag kaas ook bijna niet, dus mijn pizza is ook altijd kaas-loos en vol met groenten en olijven. Heerlijk! Je mist het echt totaal niet. 🙂
  Zo’n pizzarette ziet er leuk uit! Lijkt mij ook gezellig om met een paar vriendinnen te doen bijvoorbeeld. Met kerst maken wij allemaal iets en gaan we dat met ons hele gezinnen lekker opeten. Zin in!
  Sandra onlangs geplaatst…Kroatië #2 | Krka National Park, Split & Fortress of Klis (Game of Thrones film locatie)My Profile

 5. 20 december 2016 / 22:40

  Wat leuk zo’n ding! Wij hebben dankzij Twinkelbella een dag een Marley Spoon feestmaal, op kerstavond waarschijnlijk de teppan yaki op tafel en 2e kerstdag heb ik nog geen planning. Waarschijnlijk zijn we dan wel klaar met de grote maaltijden en bakken we gewoon een eitje.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Douglas Adventskalender dag 19 & 20My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.