Mijn mobiele telefoon historie | Van Pocketline Swing tot iPhone

Het is weer die tijd van het jaar. Nou ja, eigenlijk die tijd om de twee jaar! Mijn telefoon is alweer twee jaar oud en dat betekent dat ik binnenkort weer een nieuwe uit mag zoeken. Om geen standaard verhaaltje te vertellen over welke ik nu ga uitzoeken (daar ben ik al lang uit natuurlijk ๐Ÿ˜‰ ) leek het me leuk om jullie te vertellen over mijn mobiele telefoon historie. Met welke mobiel ben ik ooit begonnen en welk model gebruik ik nu? Lees je met me mee?

Er was eens..

Oude mobiele telefoon modellen

Ik was een jaar of 12 en ik herinner me het nog zo goed. Ik kreeg van mijn oud-tante haar oude mobiele telefoon. Een gele Pocketline Swing, jawel een echte klassieker. Dit was vlak voordat ik naar de middelbare school ging. Het was echt bedoeld voor noodgevallen. Om op school te komen moest ik 8/10 kilometer fietsen, door de weilanden en vaak alleen. Met € 10,00 prepaid tegoed kwam je destijds een heel eind. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs een sms’je dat ik mijn beltegoed weer eens moest opwaarderen anders verviel het tegoed (die melding kwam na een half jaar of jaar, kun je nagaan!).

Mijn vader had een telefoon van de zaak, een Nokia. Een waar je een spelletje genaamd snake op kon spelen. Mocht je het niet kennen druk even op deze link en je krijgt een filmpje van snake te zien. Het is echt super simpel, maar mega verslavend! Mijn volgende telefoon moest dus ook een Nokia worden. Het werd de Nokia 3310 een die menig mens wel kent of zelf heeft gehad. Helemaal geweldig was dat ding. In die tijd begon ik ook een beetje met sms’en, nog steeds met prepaid. Wat zo leuk was aan deze telefoon of de opvolger die ik daarna had, was dat je je telefoon een andere cover kon geven. Niet een beschermhoesje, dat had hij niet nodig, maar gewoon een heel ander uiterlijk!

De klaptelefoon

Mijn volgende toestel werd een klaptelefoon met camera. Jeetje wat was ik toen hip zeg, met mijn 0.3 megapixel camera kon ik foto’s maken en zelfs mms’jes versturen! Mijn zusje en ik hadden beide deze Motorola V550. Zij heeft hem ooit laten liggen op de toilet op school en het toeval wilde dat ik exact diezelfde toilet een half uur later gebruikte. Echt zo bizar was dat. Ik had haar telefoon dus op het toilet gevonden. Het mocht echter niet baten, niet veel later dreef haar telefoon in de chocomelk. Mijn telefoon was uiteindelijk ook aan vervanging toe, ik kon alleen nog maar bellen op handsfree ๐Ÿ˜‰ .

Samsung was het merk wat daarna erg hip was. Nog steeds een klaptelefoon met camera. Ik weet niet meer precies hoe het model heet, maar hij zag er in ieder geval als bovenstaande mobiele telefoon uit. Na ongeveer 1,5 jaar kreeg ik niet alle sms’jes meer binnen die iemand aan mij verstuurde. Soms wel en soms niet. Dat was heel vervelend en voor mij tijd om verder te gaan zoeken naar een nieuwe telefoon.

Ik kwam weer uit bij mijn oude vertrouwde, niet kapot te krijgen Nokia. Dit keer mijn eerste roze telefoon: de Nokia 7373. Geen klaptelefoon, maar een die je moet draaien. Deze mobiele telefoon was echt geweldig! Een van de fijnste die ik heb gehad. Hij werkte goed, kon tegen een stootje en zag er leuk uit. Voor mijn gevoel heb ik hier heel mijn HBO studie meegedaan. Ik kan me nog herinneren dat dit mijn eerste mobiele telefoon met abonnement was. Nadat het abonnement was afgelopen, heb ik hem nog een lange tijd gebruikt met alleen een Sim Only abonnement.

De mobiele telefoon blijft veranderen

mobiele telefoon vroeger en nu

Ik ging het maar weer proberen met Samsung. Dit keer de Samsung Diva, met een diamanten achterkant. Dit was dit mijn eerste mobiele telefoon met een touchscreen. Ik kwam er al snel achter dat ik echt een slechte keuze had gemaakt. Wat een rot ding was dat zeg. Als ik op de 5 toetsten, kreeg ik een 8 enz. Ik kon niet normaal bellen en ook niet normaal sms’en. Ik ben een paar keer terug gegaan naar de winkel. Gelukkig mocht ik al snel een nieuwe telefoon uitkiezen.

De Blackberry: pingen voor het leven

Dat werd de Blackberry curve. Ik was echt helemaal into Blackberry en kon lezen en schrijven met dat ding. Ik vond het toetsenbord erg fijn, ik kon er snel mee pingen ๐Ÿ˜‰ en dat was destijds het belangrijkst. O nee hoor ik stap nooit over naar de iPhone, ik weet nog zo goed dat ik het zei. Ik was helemaal weg van mijn Blackberry. Pingen voor het leven met dat ding.

Nadat mijn abonnement verlopen was ging ik voor de Blackberry bold ook een witte. Echt een prachtig toestel, ik moet toch eerlijk bekennen dat ik die curve prettiger vond in gebruik. Na ongeveer 1,5 jaar heb ik hem ingeruild voor de iPhone die ik nooit zou kopen ๐Ÿ˜‰ . Mijn ex-vriend was als eerste overgestapt en ik zag bij hem dat de iPhone gewoon veel meer vooruit liep qua technologie.

Eerste kennismaking met iPhone

De iPhone 4s was een telefoon die ik echt met veel plezier gebruikt heb. Whatsapp kwam in mijn leven net als een hoop verslavende spelletjes. Bubbleshooter, Farm Heroes, Wordfeud, Candy Crush en ga zo maar door. De telefoon werd vanaf toen echt steeds meer een vervanger voor een computer. Ook de camera werd veelvuldig gebruikt. Ik had niet meer mijn losse fototoestel mee op een stedentrip, mijn telefoon kon immers ook mooie foto’s maken. Na twee jaar was mijn telefoon nog goed en ben ik weer gegaan voor één jaar Sim Only. Ik vind het zonde om mijn telefoon te vervangen als hij gewoon nog goed is.

Daarna heb ik gekozen voor een iPhone 6, de gouden versie. Ik heb er een gekozen met een groter geheugen dan standaard. Dit was eigenlijk het enige wat ik miste bij de iPhone 4S. Nu heb ik helemaal geen problemen met te weinig opslagruimte. Ik heb de iPhone 6 nu al twee jaar en ik ben er nog steeds tevreden me. Nu mag ik binnenkort weer een nieuwe uitzoeken en ik ga zeker voor een iPhone 7 met abonnement. Als je mij een beetje kent hoef je natuurlijk niet lang na te denken over voor welke kleur ik ga he ๐Ÿ˜‰ Een rosé gouden natuurlijk!

Verandering door de jaren heen

Het is zo leuk om even terug te gaan in je gedachten en te kijken hoe het vroeger allemaal ging. Pas vanaf de middelbare school is het echt gaan leven en werd het steeds meer een ding. Sms’en met je vrienden, werken voor beltegoed om met je vriendje te kunnen sms’en die week, in het begin muziek nog op je mp3-speler en later werd dit gecombineerd. Je telefoon die steeds meer is veranderd in een computer, een camera en een audio apparaat.

Even snel uitgerekend heb ik gemiddeld 1,5 jaar met mijn telefoons gedaan. Sommige heb ik maar een jaar of soms zelfs een paar maanden gehad (de diva) en andere heb ik voor drie jaar of langer gebruikt! Mijn mobiele nummer is in de laatste 10 jaar hetzelfde gebleven. Toen ik eenmaal een makkelijk nummer had, heb ik die gewoon elke keer meegenomen bij het wisselen van telefoon.

Weet jij nog wat je eerste telefoon was?

16 Reacties

 1. 14 december 2016 / 07:11

  Oooh die Nokia 7373 daar was ik toen helemaal verliefd op. Had de gouden variant. En blackberry natuurlijk. Heb heel lang aan mijn blackberry vast gehouden. Nu al jaren samsung fan. Leuk zo’n overzicht!

 2. 14 december 2016 / 07:33

  Mijn eerste weet ik niet meer, maar ik weet wel dat ik een soort van Samsung Star had haha! En later ook met een qwerty toetsenbord.. Dan was je echt cool.. Leuk om zo eens terug de tijd in te gaan.

 3. Sheralynn
  14 december 2016 / 07:51

  Jaa de Nokia 7373 wat een top ding was dat! Ik baal nog steeds dat hij stuk ging.

 4. 14 december 2016 / 08:00

  Haha, die gele telefoon is echt leuk! Grappig om dit te lezen! Zelf ben ik nog niet zo lang aan de smartphone, nu een jaar of 3,5, en ik gebruik nog steeds prepaid tegoed voor mijn mobiel. Hiervoor heb ik twee oudere telefoons gehad die ik echt heb gebruikt tot ze helemaal op waren ๐Ÿ˜‰

 5. 14 december 2016 / 09:13

  Haha zo grappig. Die eerste heb ik ook gehad! Kun je je nu gewoonweg niet meer voorstellen!!

 6. 14 december 2016 / 09:18

  Een Siemens! Het nummer weet ik niet meer, 810 geloof ik, ook zo’n niet kapot te krijgen ding. Ik heb hem vier verdiepingen naar beneden laten vallen, en het enige wat hij had was een klein barstje in het hoekje van het scherm… Die heb ik gekregen toen ik vijftien was geloof ik, en ik heb hem vier of vijf jaar gehad. Daarna ging ik naar de ladyphones van Samsung, ik heb twee versies gehad. En toen de iPhone 3, 4G en 5. Dus ik heb er niet zo veel gehad als jij

 7. 14 december 2016 / 09:47

  Behalve die Motorala heb ik ze ook allemaal gehad, haha! Mijn eerste telefoon was een babyblauwe Pocketline Swing ๐Ÿ™‚

 8. 14 december 2016 / 11:21

  Grappig! Ik kan me niet eens meer herinneren welke toestellen ik allemaal gehad heb. De nokia 3310 wel, wat een fijn ding was dat! Uren Snake op gespeeld ook haha. Blackberry heb ik nooit gehad, ik bleef bij Nokia tot dat ik over ging naar Apple.

 9. 14 december 2016 / 11:29

  Ik vind dit zo onwijs leuk om te zien! Even een trip down memory lane ๐Ÿ™‚ Ik heb ze niet allemaal gehad, maar zeker wel voorbij zien komen. Van de klaptelefoons, verwisselbare frontjes en 3D stickers voor op je beeldscherm, been there done that haha ๐Ÿ™‚

  Mijn eerste tefoon was een oude Sagem, eentje die van mijn nicht was geweest. Precies om dezelfde reden dat jij de jouwe kreeg, om mij veilig van en naar school te krijgen ๐Ÿ™‚

 10. 14 december 2016 / 11:38

  Oh zo leuk al die telefoontjes! Ik was echt dol blij met mijn Blackberry toen, daar begon mijn ’telefoonverslaving’ mee

 11. 14 december 2016 / 11:38

  Oh zo leuk al die telefoontjes! Ik was echt dol blij met mijn Blackberry toen, daar begon mijn ’telefoonverslaving’ mee

 12. 14 december 2016 / 11:40

  Wauw dit is echt superleuk om te lezen! Ik begon met een Samsung, zo’n schuifding, ik was er zo trots op! Malou x

 13. 14 december 2016 / 11:49

  Ik heb de Nokia 7373 ook gehad maar dan in het goud. Wat een leuk overzicht, brings back memories. Sinds 2008 heb ik een iPhone en ik denk dat ik nooit meer voor een ander merk kies.

 14. 14 december 2016 / 18:46

  Wat leuk om te zien! Echt mijn tijd ook :-). Ik begon met een Nokia 3310, daarna had ik heel lang een klap telefoon van Samsung… heerlijke telefoon :-). Nu al jaren iPhones :-).

 15. 14 december 2016 / 20:27

  Wow, wij hebben bijna dezelde telefoons gehad. Ik had een zwak voor een telefoon met klepje of schuifsysteem. Hoe cool was dat?!

 16. 15 december 2016 / 16:14

  zoooo leuk om te zien, mijn eerst was denk ik de aquablauwe pocket line swing en daarna kreeg ik de nokia 3310. Toen de ladyphone edities haha. Altijd wel nokia of samsung gehad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.