MUA Luxe Metallic oogschaduwpalet | Mysterial

MUA Luxe Mysterial 

Vlak voor de 1+1 make-up actie van Kruidvat was ik daar al even losgegaan. Helaas wist ik dus nog niet van de actie af anders had ik wel even gewacht 😉 haha. Ik kocht onder andere dit oogschaduwpalet van MUA. Het is er een uit de Luxe collectie. Ik heb al drie oogschaduwpaletten van MUA en ben daar zo tevreden mee dat ik dacht dat dit niet anders dan goed kon zijn. Toen ik thuis kwam ging ik eerst googelen naar de reviews. Ik dacht dat ik nog nooit wat van dit palet voorbij had zien komen en dat klopte haast. Er zijn weinig reviews van maar degene die er zijn, zijn niet al te best! Ik kon dus niet wachten om het te gaan testen en aan jullie te laten zien! Wat beloofd MUA?

Breng je ogen tot leven met deze metallic oogschaduw. Het Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palette bevat een primer die er voor zorgt dat je oogschaduw langer blijft zitten.

Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet

Het palet ziet er echt prachtig uit! In een mooi luxe doosje die stevig aanvoelt.

Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet

Vooral de textuur van de oogschaduw maakte me al erg nieuwsgierig. Het ziet eruit alsof het veel pigment heeft en erg fijn werkt. Daarnaast heeft dit palet er een oogschaduwprimer in zitten, altijd handig 🙂 . Wat MUA er niet bij verteld maar ik op internet achterkwam is dat het dus een soort creme oogschaduw is. Als je de structuur zo in het doosje ziet zitten lijkt het daar helemaal niet op.

Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet

De swatches van het product zijn inderdaad, zoals ik verwachtte, vol pigment! Dit is trouwens zonder het aanbrengen van de primer. Je moet met het product heel erg oppassen met het aanbrengen. Niet dat het verstuift of wat dan ook maar het product zelf is mega zacht. Je kunt het dus niet met het oogschaduwkwastje wat erbij zit op doen want anders heb je gelijk een deuk in het product. Deze swatch is gemaakt met mijn vinger. Nadat de bovenste laag van het product af is, wat dus een beetje poederig lijkt, komt het cremige product naar boven. Een hele verrassing aangezien dat nergens echt duidelijk vermeld staat.

Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet

Ik heb het palet nu ongeveer een week in gebruik en heb het op verschillende manieren getest. Je kunt hier boven zien wat ik bedoel met dat het product erg zacht is en meer een creme oogschaduw is. Ik hou normaal echt niet van creme oogschaduw omdat dat op een gegeven moment altijd op hoopt in de randjes van je ooglid. Dit product heb ik op drie manieren getest. Laten we beginnen met hoe ze het bedoeld hebben. Primer en dan de oogschaduw. Dit houd redelijk maar op een gegeven moment trekt dit toch echt in de lijntjes. Geen goed idee om het op deze manier te gebruiken dus. De tweede manier is een basislaag poeder oogschaduw en daarna deze creme oogschaduw eroverheen. Dit is goed bevallen en blijft ook goed zitten. Daarna heb ik ditzelfde nog een keer geprobeerd maar dan met primer eronder. Dit komt dus neer op: Primer, poeder oogschaduw als basis en daarna de creme oogschaduw. Op deze manier blijft het het beste zitten. Ik heb hier zelfs mee gesport zonder dat het in de lijntjes trok. De look die ik er op de laatste manier mee maakte is zo geworden:

Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet Mua Luxe Mysterial Oogschaduw Palet

Ik heb een primer gebruikt en daarna een beige kleur poeder oogschaduw ook van MUA. Daarna ben ik begonnen met de beige kleur (links op het palet) en deze heb ik over het gehele ooglid en daarboven aangebracht. Daarna heb ik de rechtse kleur donkerbruin/zwart gebruikt over het gehele ooglid. Om het af te maken met een beetje kleur heb ik aan de binnenkant van mijn ooglid de middelste paarse kleur gebruikt.

Eindoordeel

Als ik vooraf geweten had dat dit een creme oogschaduw palet was had ik het denk ik niet gekocht. Gewoon omdat ik weet dat een creme oogschaduw altijd lastiger blijft zitten dan een poeder. Toen ik het product al had en hier achter kwam heb ik verschillende dingen geprobeerd waarmee het product niet gelijk afgedaan was. Nu ik weet hoe ik het kan gebruiken, zonder dat het in de lijntjes van je ooglid trekt na een tijdje, vind ik het toch wel erg mooi. De kleuren zijn apart en hebben een goed pigment. Of ik het je aanraad te kopen? Ik zou persoonlijk sneller een poeder oogschaduw van MUA pakken omdat dit sneller werkt. Vind je het niet erg om er langer over te doen en wat meer werk in te steken dan is dit palet zeker een aanrader.

Het product is o.a. te koop bij de kruidvat vestigingen die MUA verkopen voor € 5,99

Heb jij al een Luxe MUA product geprobeerd? 

 

 

19 Reacties

 1. 31 juli 2015 / 09:08

  Ik vind het een prachtig pallet zeg en wat heb jij een mooie ogen.

 2. 31 juli 2015 / 09:35

  Wat een goed pigment zeg! Ik vind dit palletje erg mooi

 3. 31 juli 2015 / 10:38

  Bestaat dat, crème oogschaduw *valt uit de lucht*. Oké, ik ben duidelijk een echte noob over oogschaduw. Ik zie me het zelf niet snel gebruiken, omdat ik er waarschijnlijk de skills niet voor heb, maar de look die jij er mee hebt gemaakt is echt prachtig 🙂 Wel vervelend dat het wat langer duurt.

  • 3 augustus 2015 / 13:34

   Haha, ja dat bestaat 🙂 Het is inderdaad niet het fijnste product. Zeker als je er niet zo veel ervaring mee hebt kun je eerder poeder oogschaduw gebruiken 🙂

 4. 31 juli 2015 / 11:30

  Deze kleuren staan je echt waanzinnig goed! Ik kan me echter voorstellen dat creme oogschaduw niet je voorkeur heeft. Ik koop het om dezelfde reden dus niet haha.

  • 3 augustus 2015 / 13:35

   Dank je wel Kim! Ja als ik het geweten had, had ik het ook niet gekocht hoor maar ik moet zeggen toch ben ik blij met dit product! De kleuren zijn zo mooi!

 5. 31 juli 2015 / 13:34

  Prachtig. Het lijkt echt heel anders als je het eenmaal gebruikt heb, maar dat ligt dus aan die créme dan. Ik weet niet of ik het zelf handig in gebruik zou vinden, geef mij maar een ‘normale’ oogschaduw 🙂

 6. 31 juli 2015 / 17:27

  Toen ik nog net te jong was, maar wel al wilde beginnen met make-uppen (12), kreeg ik altijd crème oogschaduw van vriendinnetjs! Maar goed, in die tijd wist ik ook niet beter haha. Nu gaat mijn voorkeur ook uit naar poeder.

  De look die je hebt gemaakt, vind ik wel erg mooi zeg!

  • 3 augustus 2015 / 13:37

   Dank je wel Kim! Ja hahah zo begon het bij mij ook en mezelf maar afvragen waarom het bij mij nou niet lukte 😉

 7. 4 augustus 2015 / 20:35

  Wat apart zeg dat het crème bleek te zijn. Ik vind het wel erg mooi!

 8. 9 augustus 2015 / 13:41

  Ik vind de kleuren heel erg mooi, maar gebruik zelf ook liever poeder dan crème oogschaduw! 🙂

 9. Céline
  30 augustus 2015 / 12:13

  Wat een mooie kleuren! Inderdaad wel een nadeel dat het eerder een crème is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.