Nog één nachtje slapen en dan…

Kopen wij ons eerste huis!

Ja mensen nog één nachtje slapen en dan tekenen mijn vriend en ik voor de sleutel van ons eerste koophuis! Zo spannend allemaal maar ook zo leuk! Ik heb er echt veel zin in om te beginnen met klussen en om het huis wat we kopen helemaal om te toveren naar ons eigen paleisje! We hebben al een aantal dingen helemaal geregeld en een aantal dingen kunnen we pas regelen als we iets verder zijn met klussen. Vandaag daarom even een kleine update met wat we al geregeld hebben 🙂 .

Hoe ver zijn we met de voorbereidingen

Wij hebben ervoor gekozen om te beginnen met de verbouwing van de woonverdieping. We willen de keuken gaan verplaatsen van de ene kant van de kamer naar een ander gedeelte van de kamer. Het is een beetje lastig uitleggen dus daarom heb ik even een plattegrond van de woonverdieping toegevoegd. De keuken zit momenteel in het straks woonkamer gedeelte, tegen de wand van de gang aan. We gaan hem dus een heel stuk verplaatsen. Daarvoor moeten alle leidingen omgelegd worden.

plattegrond

De eerste dagen willen de huidige laminaatvloer er heel voorzichtig uit proberen te halen en kijken of we die kunnen hergebruiken op de slaapverdieping. Dan willen wij de boog die nu tussen het woonkamer en het keuken gedeelte instaat doorbreken. Op die manier wordt het een echte L vorm en heb je veel meer licht. Dan kunnen we beginnen met de leidingen om te leggen naar het nieuwe keuken gedeelte. Dit is denk ik wel een hele klus. Als dat gedaan is kunnen de muren gestuukt worden en kunnen we beginnen met het plaatsen van de dan inmiddels binnengekomen keuken. De muren kunnen geschilderd worden door moi. Als de muren gewit/geverfd zijn kan de vloer gelegd worden en als laatst wordt het blad van de keuken gegoten.

De keuken

Je hoort altijd van die drama verhalen bij het bestellen en vooral het leveren van je keuken. Tot nu toe loopt het allemaal goed, * klop klop *. Wij hebben de keuken uiteindelijk besteld bij Kvik keukens. Ze hebben niet zo veel verschillende keukens maar wel exact wat wij wilde. Een mat witte keuken, greeploos en je kunt hem samenstellen zoals jezelf wilt. Wij hebben gekozen voor type de MANO. Het bestellen ging goed. Daar was bijna niks op aan te merken. Alleen vond ik het jammer dat we achteraf pas hoorde dat een van de ovens die we besteld hadden zeker tot december niet leverbaar is.

Kvik keuken afbeelding

Dit is de tekening van de keuken. Wij hebben ervoor gekozen om de kastjes, de kraan en de ovens bij Kvik te bestellen. De rest komt allemaal van andere leveranciers. In eerste instantie wilde we de vaatwasser, de koelkast en vriezer ook bij Kvik bestellen maar het verschil was uiteindelijk bijna € 1.000,00 met een aantal andere leveranciers. Dat is me te veel. Uiteindelijk hebben we bij 123apparatuur.nl de vaatwasser, de koelkast, vriezer en de afzuigkap besteld. De kookplaat heb ik uiteindelijk bij Bemmel en Kroon besteld. Wat een goede service heeft dat bedrijf zeg! De kookplaat die we wilden was alleen nog maar hier leverbaar. Vlak voor leveringen werden we gebeld dat de kookplaat beschadigd was en dat we een andere uit mochten zoeken. Er werd zelf aangeboden om het vernieuwde type die +/- 150 euro duurder is tegen dezelfde prijs te leveren. Daar hebben we dus uiteindelijk voor gekozen. Ze zijn netjes aan de telefoon, per mail en regelen wat ze beloven.

Het keukenblad hebben we afgelopen zaterdag besteld. We hebben gekozen voor een betonnen blad. Dit laten we op maat gieten door een bedrijf bij ons uit de buurt: KOAK design. We hebben gekozen voor de onderstaande kleur.

Betonnen blad KOAK design

Vloer

De vloer waren we eigenlijk al wel snel uit. Hoewel we even getwijfeld hebben over een deel gietvloer, gaan we nu geheel voor een eikenhouten vloer met een lichte wax erover. De vloer is van Hollandsche vloeren en de kleur heet Middelburg.

Hollandsche vloeren, middelburg

Wat me ook bij het uitzoeken van de vloer opviel is dat de prijzen van de verschillende leveranciers zo verschillen. Wij hadden van deze vloer een ‘scherpe’ aanbieding van twee bedrijven gekregen. Hier zit incl. ondervloer net iets meer dan € 10,00 prijsverschil per vierkante meter op. Op de 60 vierkante meter die we nodig hebben scheelt dat aardig wat. Het loont dus zeker om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Je kunt hiermee echt een hoop geld besparen. Iets wat je bij een verbouwing altijd goed kunt gebruiken!

Maar nu eerst.. Relaxen! 

Iets wat je misschien niet had verwacht, wij zitten vandaag lekker samen met onze blote billen de sauna en genieten daarna van een romantisch etentje op de Euromast. Het is namelijk weer restaurantweek dus kunnen we weer voor een klein prijsje genieten van heerlijke luxe maaltijden. Nog even genieten voor we straks alleen maar aan het klussen, verbouwen en verhuizen zijn.

Aankomende weken komen er wel een aantal berichten online, ik heb wat voorgewerkt maar het kan dus wel eens voorkomen dat er niks online komt of dat ik niet reageer op een post!

Vind jij verhuizen ook altijd zo spannend?

 

19 Reacties

 1. 31 augustus 2015 / 07:41

  Gefeliciteerd meid wat leuk. Prachtige keuken zeg, daar wil ik weleens in koken :0

 2. 31 augustus 2015 / 08:25

  Gefeliciteerd! Ontzettend leuk én spannend! Wat hebben jullie en ongelofelijk toffe keuken uitgezocht. Dat blad ook… Wauwie! Precies zoals mijn vriend en ik het later ook voor ons zien, haha. Lekker genieten van vandaag en alvast veel succes met de verbouwing!

 3. 31 augustus 2015 / 08:27

  Wat leuk! Ik krijg morgen ook de sleutel voor mijn nieuwe huisje! Zo super spannend.

 4. 31 augustus 2015 / 09:03

  Dat ziet er mooi uit zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat 🙂

 5. 31 augustus 2015 / 10:55

  Wat een ontzettende gave mijlpaal!
  Heel veel plezier met inrichten e.d. en veel woonplezier/geluk gewenst!

 6. 31 augustus 2015 / 11:39

  ohh spannend allemaal! Ik ga eens even kijken naar die restaurant weken 🙂

 7. 31 augustus 2015 / 12:24

  Wauw wat gaat het mooi worden zeg. Heel veel klusplezier 🙂

 8. 31 augustus 2015 / 16:51

  Wat een ontzettend mooi en leuk vooruitzicht! Jullie keuken wordt vast prachtig, bij de plaatjes denk ik in ieder geval al wauw ☺️ ik had er helemaal nog niet bij stil gestaan dat het weer restaurantweek is, leuk! Wij maken daar ook eigenlijk ieder jaar wel gebruik van. Veel plezier nog vandaag en morgen natuurlijk!

 9. 31 augustus 2015 / 18:54

  Wat super leuk dat jullie je eigen koophuis hebben! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Vind ik altijd erg leuk om te zien! Veel succes met klussen!

 10. 31 augustus 2015 / 19:27

  Wat spannend Lesley! Snap dat je aftelt 🙂 en wauw. Van wat ik nu heb gezien wordt het vast een mooi paleisje <3 Dat kookeiland. Super!

 11. 31 augustus 2015 / 20:45

  Lekker genieten samen en dan aan de slag. Wat spannend een eerste koophuis!

 12. 1 september 2015 / 11:47

  Wat een spannende dag zal het vandaag dan zijn! Ik wens je heel veel plezier vandaag, maar ook in je nieuwe huis natuurlijk!

 13. 1 september 2015 / 16:07

  Gefeliciteerd!! Gaaf!

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

 14. 1 september 2015 / 22:21

  Nou en of ik verhuizen spannend vind…een compleet nieuwe start, een nieuw begin…geniet er maar van …ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat van de verhuizing…
  go girl…groetjes Petra

 15. 3 september 2015 / 16:01

  Wat een leuk nieuws! Veel succes met de verbouwingen van jullie huis 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.