Body Worlds Amsterdam + Winactie

The Happiness Project

Door BODY WORLDS Amsterdam was ik uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij: The Happiness Project. Nu voor vast in Amsterdam op het Damrak!

Ontdek de geheimen van geluk en het effect hiervan op je lichaam. 

De titel van dit project spreekt me enorm aan. Het is iets wat bij mij past en bij mijn blog, maar waarom vond ik het dan stiekem toch een beetje eng om er heen te gaan? BODY WORLDS bestaat namelijk uit anatomische preparaten van echte menselijke lichamen! Identiteit, leeftijd, doodsoorzaak worden niet vermeld. Ja je hoort het goed. De “bodys’ die er tentoongesteld staan zijn echte mensen geweest. Mijn zusje studeert geneeskunde en die wilde maar al te graag mee om dit te bekijken! Oké met haar aanwezigheid zou ik het dan wel durven πŸ˜‰ op naar BODY WORLDS!

Geluk is een reis geen bestemming

Dit is de eerste quote die we tegenkomen en het is natuurlijk zo waar als wat! Met dit in mijn achterhoofd beginnen we aan BODY WORLDS.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Je start door de lift te nemen naar de bovenste verdieping van het gebouw. Daar begint je reis met The Happiness Project. Een reis waar je veel leert over het mensenlijk lichaam maar ook over hoe geluk ontstaat en hoe dit van invloed kan zijn op je lichaam. Als je uit de lift stapt krijg je een introductiefilm te zien. Iets waar ik zelf al een traantje bij weg moet pinken. Het is mooi om te zien hoe mensen op verschillende manieren geluk beleven.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Het museum begint bovenin je lichaam bij de hersenen en het zenuwstelsel. Het is direct al indrukwekkend om te zien. Je ziet niet allen de body’s zoals ik verwacht had maar ook een voorbeeld van gezonde hersenen, hersenen van iemand met Alzheimer, het hersenvlies los en een doorsnede van een hoofd. Alle losse onderdelen van het lichaam komen dus aanbod.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Het is echt mega interessant! Niet alleen voor mensen die interesse hebben in het mensenlijk lichaam en dit voor hun werk doen maar ook voor een leek als ik. Elke keer als je een onderdeel bekeken hebt ga je een trap lager naar de rest van het lichaam. Zo kom je steeds meer te weten over alles wat in je zit en waar je uit bestaat.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Samen met mijn zusje maken we een geluksritje op de fietsen die er staan. Op een speelse manier worden soms dingen duidelijk gemaakt. Dit maakt het ook voor kinderen leuk en leerzaam.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Hoe mooi is dit. Het is totaal niet eng, ik denk dat je het ook meer moet zien als een vorm van kunst.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Zo mooi om te zien, dit is het bloedvatenstelsel in het onderlichaam. Het is eigenlijk slecht voor te stellen dat dit echt iemand geweest is toch?

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Soms word je stiekem gefotografeerd op het moment dat je in opperste concentratie bent πŸ˜‰ . Elke bordje bij elk orgaan of onderdeel heb ik gelezen.

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Iets wat ik ook erg interessant vond, de groei van het menselijk lichaam. Je ziet het wel eens op plaatjes in een boek maar in het echt maakt het wel 10x meer indruk. Wat ik vooral indrukwekkend vind hieraan is dat je echt al een mensje ziet met 10 vingers en 10 tenen!

BODY WORLDS THE HAPPINESS PROJECT

Een afsluiter van de tentoonstelling voor je het 18+ gedeelte bezoekt. Bedenk eens hoe gelukkig je mag zijn dat uit al die miljoenen zaadjes van je vader jij gekomen bent. Ik heb er nooit op die manier bij stil gestaan maar al die rijstkorrels maken het super duidelijk! Ooit ben ik dus de sportiefste van de klas geweest πŸ˜‰ .

Ik kan jullie nog veel meer laten zien maar ik vind eigenlijk dat de foto’s te niet doen aan de werkelijkheid.

Wat vond ik van BODY WORLDS

Ondanks dat ik van te voren een beetje bang was, was dit achteraf helemaal niet nodig. Het is niet eng om te zien maar vooral indrukwekkend en interessant. Je leert zo veel nieuwe dingen over het mensenlijk lichaam en ook over hoe geluk invloed heeft op je lichaam. Ik vond het zeker de moeite waard en zou het dan ook iedereen aanraden om BODY WORLDS te bezoeken. Ik ben achter een aantal dingen gekomen hoe je je eigen happiness kunt beïnvloeden en heb weer een paar dingen onthouden die ik voor mezelf zeker ga uitvoeren. Mijn belangrijkste lessen van vandaag op dat gebied zijn:

 • Door je op leuke dingen te richten, kun je ook je geluksgevoel trainen;
 • Wanneer je glimlacht wordt een deel van je hersenen gestimuleerd, waardoor je werkelijk gelukkig wordt;
 • Van meer keuzemogelijkheden raken we overweldigd;
 • Ben je uit balans, dan gaat dit ten koste van je lichamelijke en geestelijke gezondheid;
 • Het DNA van geluk bestaat voor 50% uit erfelijke factoren, 40% eigen handelingen en voor 10% uit levenshandelingen;
 • Bewegen is en blijft the key.

Ontdek BODY WORLDS zelf / winactie

Tijdens de reis door BODY WORLDS mocht ik als blogger foto’s maken. Ik heb een aantal van de foto’s hier in deze blog verwerkt maar zoals ik al eerder zei, eigenlijk vind ik dat jullie dit gewoon zelf eens mee moeten maken! In samenwerking met BODY WORLDS Amsterdam mag ik dan ook 3 x 2 tickets weggeven voor deze expositie! Lijkt het je leuk/interessant om hier naar toe te gaan? Laat dan een reactie achter op deze blog of op een van de social media posts en wie weet kies ik jou uit als volgende bezoeker van BODY WORLDS! Meedoen kan tot 19 oktober. Heb je gewonnen? Dan ontvang je in week 43 een mailtje van mij.

Heb jij de Happiness Project al eens gezien?

Volg jij me al? Je kunt me volgen via Bloglovin, Instagram & Facebook?

23 Reacties

 1. 9 oktober 2015 / 08:20

  Wat wil ik hier nog graag heen zeg! Staat al zo lang op mijn lijst en nu des te meer

 2. cennet
  9 oktober 2015 / 08:24

  Ik wil hier ook echt super graag heen nog! Zag al wat foto’s voorbij komen van andere mensen die er zijn geweest en na het zien van jou foto’s ook lijkt me gewoon zo interesant!

 3. 9 oktober 2015 / 08:39

  Ik wil hier al heel lang graag een keer naar toe, dus ik doe zeker mee!

 4. Kitty leyting
  9 oktober 2015 / 08:55

  Geweldig indrukwekkend wil er graag heen om t te evenaren.

 5. Danielle
  9 oktober 2015 / 08:59

  Cool! Ik was al op deze blog aan het wachten, bij de tentoonstelling in Amsterdam Zuid Expo heb ik toen ook echt met open mond rondgelopen, en die ieniemienie baby’s maakten ook op mij heel veel indruk!

 6. Nina Simplynspecial
  9 oktober 2015 / 09:04

  Mij lijkt dit ook heel interessant en leuk om eens te zien. Ik woon niet vlakbij Amsterdam, maar 24 augustus staat er een dagje Amsterdam gepland, dus dan zou het toch leuk zijn om hier een kijkje te nemen met mijn vriend, I’m in πŸ™‚

 7. Inge
  9 oktober 2015 / 11:02

  Wil er erg graag mijn vriend mee naar toe nemen. Die is nogal rationeel en van het wetenschappelijke maar het laatste jaar ook regelmatig behoorlijk depressief. Hij gooit het op iets chemisch en idd genen maar deze tentoonstelling bewijst toch wel dat de andere helft zeker zit in wat je doet, hoe je denkt en wat je opzoekt! Zo kom ik zelf steeds door moeilijke perioden heen en ik kan hem dat maar niet uitgelegd krijgen! Dit zou dus subliem voor hem zijn en een leuk uitje naar de stad waar we samen 10 jaar gewoond hebben! (Onlangs verhuisd naar andere kant van het land)

 8. Inge
  9 oktober 2015 / 11:02

  Wil er erg graag mijn vriend mee naar toe nemen. Die is nogal rationeel en van het wetenschappelijke maar het laatste jaar ook regelmatig behoorlijk depressief. Hij gooit het op iets chemisch en idd genen maar deze tentoonstelling bewijst toch wel dat de andere helft zeker zit in wat je doet, hoe je denkt en wat je opzoekt! Zo kom ik zelf steeds door moeilijke perioden heen en ik kan hem dat maar niet uitgelegd krijgen! Dit zou dus subliem voor hem zijn en een leuk uitje naar de stad waar we samen 10 jaar gewoond hebben! (Onlangs verhuisd naar andere kant van het land)

 9. Inge
  9 oktober 2015 / 11:02

  Wil er erg graag mijn vriend mee naar toe nemen. Die is nogal rationeel en van het wetenschappelijke maar het laatste jaar ook regelmatig behoorlijk depressief. Hij gooit het op iets chemisch en idd genen maar deze tentoonstelling bewijst toch wel dat de andere helft zeker zit in wat je doet, hoe je denkt en wat je opzoekt! Zo kom ik zelf steeds door moeilijke perioden heen en ik kan hem dat maar niet uitgelegd krijgen! Dit zou dus subliem voor hem zijn en een leuk uitje naar de stad waar we samen 10 jaar gewoond hebben! (Onlangs verhuisd naar andere kant van het land)

 10. Naomi Khieroe
  9 oktober 2015 / 11:05

  Hoi Lesley, leuk dat je er bent geweest! Super toffe tentoonstelling aan de foto’s te zien. Ik zou het net als jij graag willen ervaren hoe het is om daar te lopen.

 11. 9 oktober 2015 / 11:08

  Wat mooi beschreven! Het lijkt mij ook echt heel erg leuk om te zien! Eind augustus liep ik er toevallig langs en zei tegen een vriendin dat ik zo graag er eens naartoe wil. Ze vertelde dat ze met haar opleiding is geweest en het echt heel erg interessant en leuk is! Ik ben gek op anatomie dus dit kansje laat ik niet aan mij voorbij gaan πŸ™‚ Ik zou dan een kijkje gaan nemen met een vriendin die ik op de zorgopleiding heb leren kennen!
  Ook meteen een leuke reden om van een klein dorpje in brabant weer eens naar het grote amsterdam te gaan haha πŸ˜›

 12. 9 oktober 2015 / 12:04

  Wat machtig interessant! Het lijkt me heel gaaf om al die ‘mensenΒ΄ in het echt te zien. Het menselijk lichaam is een bijzonder iets vind ik. Vooral de bloedvaten en hersenen intrigeren me vanwege mijn eigen hersenbeschadigingen. De ruggenwervels en nek trouwens ook. Ik doe graag mee aan je win actie. Deze kans laat ik niet liggen natuurlijk πŸ˜‰

 13. Astrid v
  9 oktober 2015 / 13:38

  Supertof, ik ben al heel lang benieuwd naar deze tentoonstelling!

  Liefs,

  Astrid

 14. Susanne
  9 oktober 2015 / 14:05

  Super leuk om dit artikel te lezen! Ik ben er een paar jaar geleden geweest toen was het nog echt een tentoonstelling was. Ik vond het inderdaad ook best een eng idee dat het van ‘echte’ mensen was. Toen ik er eenmaal was heb ik alleen maar mijn ogen uitgekeken! Het was een hele bijzondere ervaring om daar alles te zien uit ons lichaam.

 15. 9 oktober 2015 / 17:18

  Wauw wat super gaaf! Ik vond biologie in alle vormen altijd al interessant, maar dit is wel echt vet mooi!

 16. 9 oktober 2015 / 19:09

  Toevallig liep ik er gisteren langs met mn vriend. We waren naar een concert geweest en liepen nog even de stad nlin voor we weer naar Zeeland moesten. Ik ben al een x geweest in Rotterdam een aantal jaar geleden en ik vond het super interessant en indrukwekkend. Mn vriend is nog niet geweest en ik zou hem graag willen meenemen. Ik vind dat iedereen dit gezien moet hebben!

 17. 10 oktober 2015 / 08:24

  Een leuke actie! Net als jij lijkt het me een beetje eng en aan de andere kant ook mateloos fascinerend. Een leuk uitstapje om samen met mijn zoontje te doen!

 18. Mariska
  10 oktober 2015 / 10:59

  Bodyworlds trekt me altijd al heel erg aan, ik zou er heel graag heen willen. Echt prachtig om te zien hoe ze dit tentoonstellen!

 19. 11 oktober 2015 / 11:31

  Watt super lijkt mij dit om eens te mogen zien…Happiness heeft inderdaad met heel veel verschillende factoren te maken en kun je inderdaad gedeeltelijk ook wel wat beinvloeden…zelf haal ik ook wel veel geluksmomentjes door mijn zegeningen te tellen en ze ook te blijven opzoeken, door bv het doen van leuke dingen…Ik zou bodyworld graag bezoeken samen met mijn man…om er samen een heerlijke, maar behoorlijk intensieve en leerzame dag van te maken…
  xx
  fingers crossed
  groetjes petra

 20. 12 oktober 2015 / 11:39

  Ik doe mee met je winactie. Lijkt me echt een heel gave tentoonstelling om eens naartoe te gaan! Als ik nog 10 jaar jonger was zou ik ook zeker geneeskunde gaan studeren, maar nu vind ik dat een beetje te laat. Maar dit interesseert me mateloos!

 21. 13 oktober 2015 / 12:00

  Oh wat gaaf! Ik ben echt mega gefascineerd door het menselijk lichaam dus aan deze winactie doe ik heel graag mee! Dit jaar heb ik lang in het ziekenhuis gelegen en ik heb daar zo veel verhalen gehoord van mensen die aandoeningen hadden waarvan ik niet eens het bestaan afwist. Ook heb ik door zelf veel met artsen te praten zo veel geleerd over mijn eigen lichaam dat ik me eigenlijk realiseerde hoe weinig ik er vanaf weet! Toen heb ik ook bedacht dat ik daar echt verandering in moet brengen, mede omdat het zo’n goede motivatie is om gezond te leven! πŸ™‚ Het lijkt me dus echt superinteressant een bezoekje aan Body Worlds te brengen (en stiekem lijkt het me ook erg leuk mijn lieve nicht mee te nemen, zij is verpleegkundige)!

 22. 16 oktober 2015 / 16:24

  Ik wil al zo lang naar bodyworld! Ik ga er ook zeker heen, het lijkt mij enorm interessant om al die ‘onderhuidse’ dingen in het echt te zien.

 23. 19 oktober 2015 / 00:06

  Ik zit al een hele tijd te hikken om deze tentoonstelling te zien, maar vind hem toch prijzig. Lijkt me zo interessant. Het is nu net na middernacht al 19 oktober. En je actie is t/m de 18e lees ik. Ik probeer het gewoon. Jaaah, lijkt me super super interessant. En inderdaad, helemaal niet zo eng als je zegt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.